Od ponedjeljka sam sa svojim sinom na privikavanju u vrtiću, i između ostalog, moram se osvrnuti na količinu međuobroka koji ta djećica dobiju. Govorim za razdoblje poslije doručka, a prije ručka, znači negdje oko 10,00 h. U našoj grupi je 26 djece. Jedan dan su dobili sok od jabuke, gdje je svako dijete pripala količina od jedne trećine do pola plastične čaše soka. Drugi dan je isti broj djece dobio jedan tanjur domaćeg grožđa, na kojem je po mojoj procjeni bilo dva veća grozda, i kad se to podijeli na 26 djece, svako je dobilo 4-5 bobica. Danas je bilo 24 djece i kuharica donijela tanjur s narezanim kruškama, gdje sam ja uspjela prebrojati 16 kriškica, a moglo ih je na tanjuru realno biti do 20.
E, sada stvarno mi nije jasna matematika dijeljenja hrane po vrtićima. Znam da se ne radi o pravim obrocima, već samo o međuobrocima - užinama, ali jel vama normalna ta količina hrane koja se donese u sobu i treba se podijeliti na svu tu dječicu.
Ili su sve naše tete u vrtićima mali Isuseki koji sa tri ribe uspiju nahraniti svekoliko pučanstvo.
Da li se isčuđavam bezveze i je li to vama prihvatljivo? Jeste li uopće znali za to?