Bok svima,
Namjeravam curku (na jesen ce imati 3,3 godine ) upisati u Montessori grupu
DV Jarun pa vas molim za vasa iskustva.
Hvala,
R
Bok svima,
Namjeravam curku (na jesen ce imati 3,3 godine ) upisati u Montessori grupu
DV Jarun pa vas molim za vasa iskustva.
Hvala,
R
Bok, mene to isto zanima ako itko zna? I koja je dobna granica, odnosno da li je sad moze upisati pa cekati do nagodinu za polazak, jer ce tek u 9 mjesecu imati 2 godine.Hvala
Zakiba, Montessori grupa ti je od 3 godine.
Ako se sada prijaviš upisuješ se u jasličku grupu.
Zakiba, Montessori grupa ti je od 3 godine.
Ako se sada prijaviš upisuješ se u jasličku grupu.
Ok, hvala, moram onda otici tamo i vidjeti koje je rjesenje. A ima li tko inace iskustva sa tim vrticem, kakve su tete, program, prehrana i sl?
S obzirom na naš staž u tom vrtiću teško mi je opisati sva moja iskustva 8) .
Nama ide 5 godina u tom vrticu, u globalu smo zadovoljni s vrticem, a najvazniju ulogu u svemu imaju tete.
U posebne programe se upisuje od 4. godine (njemačka, engleska, glazbena, sportska grupa, osim Monetessori koji ide od 3. godine.
Osim toga u vrticu se odvijaju i dodatni programi ritmika, zbor, engleski, nogomet ovisno o objektu.
larmama da li idete u montessori grupu ili neku drugu grupu?
I da li djeca iz montessori grupe isto mogu ici na dodatne aktivnosti (ritmika,engleski)?
evo svih informacija direktno iz prve ruke:
www.montessori.hr
![]()
havala na stranici, ali mene zanima bas jarunski vrtic i iskustva iz njihove
montessori grupe (posebna naznaka na tete)
Moja curka od prošle godine ide u sportsku grupu.latica prvotno napisa
![]()
Montessori grupa je malo specifična, ona je u malom zasebnom objektu, pa nisam sigurna da tamo imaju organiziranu ritmiku, jer na ritmici su djeca iz više grupa. Trebali bi ići u objekt koj je jedno 50m udaljen, no ne znam da li je organizirano da ih tete vode.
Što se tiče stranog jezika, mislim da Montessori u svom programu to vec ima, tako da ti dodatni program ne treba. Ali u svakom slučaju raspitaj se.
Ovo je stranica našeg vrtića http://www.vrtic-jarun.hr
ja sam se baš jučer raspitivala za taj montessori i naravno, razočarala se jer sam saznala da su šanse da karla tamo upišem nikakve jer je praktički već sve popunjeno. a čula sam da je okej, i ta mi je kućica super
u montessori objektu imas klasicni balet (i to jako, jako dobar, vodi ih jedna ruskinja i krasno rade), a takodjer djeca mogu ici na sport, koji je u zgradi preko puta i vode ih tete (odnosno trenerica).latica prvotno napisa
engleski i talijanski imaju u sklopu vrtica (dakle u svakodnevnom programu), takodjer odlican nivo.
tete su super.
nije ni cudo da su popunjeni te da imaju listu cekanja od par godina...
33, koliko odgajatelja radi s grupom od 24 djece?
ima tri odgajateljice, ujutro ih docekuje jedna, popodne kad se razilaze takodjer jedna, a na pola dana ih se preklope dvije.
tridesetri prvotno napisa
Grooozno - po ovome dijete trebas staviti na listu cekanja dok je jos u trbuhu![]()
pa ne moras...ima i drugih vrtica.
no imas pravo, vjerovatno bi u sklopu vrtica trebalo napraviti jos koju montessori grupu kad vec postoji toliki interes. ali to nije tako jednostavno...za to je potreban dodatan objekt i drugi posebni standardi koje bi trebalo zadovoljiti.
nadalje, postoje i drugi montessori vrtici u zagrebu, a takodjer i na sirem podrucju tresnjevke (jedan u malesnici, drugi u sklopu montessori skolice na remizi).
imam još jednu nadopunu što se tiče prehrane u DV Jarun, što se tiče slatkiša u većini grupa je dozvoljeno donošenje
imam još jednu nadopunu što se tiče prehrane u DV Jarun, što se tiče slatkiša u većini grupa je dozvoljeno donošenje
ne znam kako je u drugim grupama ali buduci da je ovdje rijec o montessori grupi - koliko znam nema slatkisa (premda ne mogu tvrditi jer ne kopam drugoj djeci po djepovima) ali znam da je praksa da se cak i za djecje rodjendane donosi suseno voce umjesto slatkisa. to su tete zamolile na jednom roditeljskom sastanku, a takodjer su se svi roditelji slozili da kad su na jelovniku pastete i hrenovke da se to ne daje djeci, nego da ima se dade nesto drugo. jedan put su tako umjesto hrenovki ispekli bundevu.
Osim u Dugavama, gdje jos ima M. vrtic u Novom Zagrebu, zna li tko?
jel netko zna dali je jelovnik za montesori grupu isti kao i za redovni program u vrtiću Jarun ili imaju neki svoj.
I opcenito kakva je hrana, dali naginju zdravoj hrani ili se potkrade i koja pastetica, hrenovkica i slicne drangulije ?
ako bi mi netko prepisao jelovnik njihov bila bi zahvalna.
Ima li kakvih svježijih iskustava vezano uz Montessori na Jarunu?![]()
može nešto više o toj školici?tridesetri prvotno napisa
hvala!
Latice, pliz ne zaboravi napisati svoje dojmove kad krenete u montessori jarun!
Malo kasnim, no... Postoji Montessori grupa u Vrticu "Sopot". Nazalost, postoji i lista cekanja za tu grupu...
Od jeseni počinje s radom još jedna Montessori grupa u vrtiću Jarun. Bit će smještena u novom objektu kod jezera. Svi mi koji smo na listi ima nade![]()
Cipolino, o kakvoj se listi radi. Razmišljam u koji vrtić/grupu bi moj mali išao od jeseni 2011. kada će napuniti 3 godine, pa razmatram i tu opciju, te bih mu htjela 'osigurati' smještaj; iz toga razloga mi je korisna informacija o mogućnostima 'upadanja' u pretrpane grupe. Hvala.
To je lista čekanja baš za Montessori grupu. Problem je u tome što je bila samo jedna grupa i to mješovita pa odlazi jako mali broj djece u školu. Ove godine samo 5. S tim da braća i sestre već upisane djece imaju prednost. Najbolje je otići u tajništvo i predbilježiti se već i za iduću godinu. Mislim da neće biti problema jer se otvara potpuno nova grupa iako je Jarun prebukiran uostalom ako i svi vrtići.
Toma_06, piše na vrtiću Jarun!
Cipolino, možeš li mi dati info i na moje pitanje o 'listi'; može i pp
Sorry, sad sam vidjela odgovor
tridesetri, molim te što je to "montessori školica na remizi"? nedavno smo se doselili na remizu pa me jako zanima zbog ele (filip ide u voltanski vrtić i ne bi ga premještala zbog prijatelja).