Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 303

Tema: Rodilište u Koprivnici

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo cure ja ću vam dati praktični savjet.Uzmite u rodilište jednokratne gačice,ne tiskaju,prozračne su,nemate brige kamo s njima kad se uprljaju,jednostavno ih bacite.
    no@n@,sitno brojiš,ha? Želim ti što brži i što bezbolniji porod i da se čim prije vratite doma

tinica

Početno bokićććć.....

Dobar dan svim majkama i trudnicama....

Evo imam 20 god i u 30 sam tjednu trudnoče...termin mi je 16.01 iduče godine...nalazim se u teškom razdoblju jer mi je umro otac i to na ružan način pa sam u depresiji i jednostavno mi sve smeta,čak i najmanja sitnica.nespavam več normalno zadnjih mjesec dana,ali hvala bogu dobila sam normabele i sada spavam ko beba.moju trudnoču vodi dr. Odeh i mogu reči da sam zadovoljna njime.želim vas pitati kako je u kop. rodilištu. npr.daliu smije suprug biti tjekom poroda dali su sestre ljubazne i dali vole pomagati...koliko dugo ostaješ u bolnici i tak sve o tom ako tko ima vremena pisati o tome...malo se bojim pa bi mi svaka mala pomoč dobro došla...hvala unaprijed na odgovorima...pozdrav svima....

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

žao mi je zbog tvog tate,mogu misliti kako ti je.. ja sam rodila pred pet mjeseci.suprug smije biti s tobom na porodu i u predrađaoni i u rađaoni,ne treba vam tečaj za to.prvi dan nakon poroda smije doći k tebi u sobu,ostale dane ti možeš izići na hodnik.beba je s tobom u sobi.sestre su ok.pomognu ako ih pitaš za dojenje.meni su dosta pomagale i u predrađaoni mada ja nisam ništa ni tražila.tražila sam jedino loptu,donijela mi ju je primalja al nisam smjela biti dugo jer mjerač nije mogao dobro mjeriti bebine otkucaje srca dok sam bila na lopti pa mi sestra nije dopustila.jedino što je bilo bila sam žedna žedna žedna do bola!!!a ni kap vode nisam smjela popit.to mi je bilo pravo mučenje.čula sam da nekima daju mokru gazu, da su mi bar to dali..ma ja sam u rađaoni već pukla od žeđi,tražila da mi daju vode da si isperem usta i ispljunem, da neću progutati, nisu mi dali..vidiš,to nije bilo ok od njih,a tek sad na to mislim tako..al zato sam poslije poroda popila tri,četiri čaše vode.muž mi donese jednu, ja kažem oču još,veli setra ne, on gleda nju gleda mene, ode po vodu,ja popijem, opet oču još,opet ova veli ne, on opet gleda..hehe što ne! ovo drugo si sve već sigurno pročitala što ti treba.nemoj se bojati,kako god bude proći će a onda ćeš biti najsretnija na svijetu kad te poslije poroda stave u čist i mekan krevet(e sad,kolko je mekan,al meni se činio najmekaniji na svijetu) i odvezu u sobu pa ti dovezu tvog bebeka malog slatkog u njegovom krevetiću i ostave ga pokraj tebe!!!samo ste vi dva na cijelom svijetu,i to svijetu sreće!!sretno,neka ti porod ne bude težak!!!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo ja sam rodila prije mjesec i pol. u 3:00 sam došla u rodilište a u 5:10 sam rodila. na porodu mi je bila babica neljubazna i pospana da neljubaznija nije mogla bit u kombinaciji sa dr. Scikom...al sve je prošlo ok. sjećam se da sam bila žedna ko vapno i tražila gazu al mi sestra odmah donesla čašu vode i rekla da slobodno pijem. što se osoblja tiče meni su manje više svi bili ok.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja sam rodila prije mjesec i pol. u 3:00 sam došla u rodilište a u 5:10 sam rodila. na porodu mi je bila babica neljubazna i pospana da neljubaznija nije mogla bit u kombinaciji sa dr. Scikom...al sve je prošlo ok. sjećam se da sam bila žedna ko vapno i tražila gazu al mi sestra odmah donesla čašu vode i rekla da slobodno pijem. što se osoblja tiče meni su manje više svi bili ok.
    čestitam na bebici i tako expresnom porodu,jeste dobro? Dok se sjetim svog poroda odma mi je srce u grlu,a po glavi udaraju 1000 čekića

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala Vindira. bio je brz porod mada je meni drugi ipak draži jer je bio još brži

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno eto i mene :)

pozdrav mamama koje već doma maze svoje i onima koje tek čekaju da svoje upoznaju

ja sam u 37. tjednu i nakon zadnjeg pregleda kod Odeha jedva čekam odlazak gore kod specijalista da saznam nekaj više.
    Odeh mi je rekao prije 3 tj da je beba veća i da je na zadak a tako je ostalo do sad pa me zanima kaj će mi reći gore. Ako sam dobro skužila to je kod nekih indikacija za carski a kod nekih ne.

Zanima me da li ste narihtavale pregled kod nekog određenog specijalista pa ste išle baš neki određeni dan ili ste išle kome god je radio?
    Trebam ići u pon ili uto pa si mislim da li da biram nekog posebno ili su svi OK?

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

oposumka ja sam prošla sve giniće iz specijalističke i mogu ti reči da su svi dobri.Ja osobno hodam kod dr Behin,ona mi je super i uvijek ima vremena da mi objasni ak nešto ne razumijem i čist je jednostavna ženskica.Jedino je Kolarevička malo ponekad nadurena,ostali su svi ok.Ak ti je beba na zadak i ja mislim da ćeš ići na carski.Samo hrabro.

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Citiraj oposumka prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav mamama koje već doma maze svoje i onima koje tek čekaju da svoje upoznaju

ja sam u 37. tjednu i nakon zadnjeg pregleda kod Odeha jedva čekam odlazak gore kod specijalista da saznam nekaj više.
    Odeh mi je rekao prije 3 tj da je beba veća i da je na zadak a tako je ostalo do sad pa me zanima kaj će mi reći gore. Ako sam dobro skužila to je kod nekih indikacija za carski a kod nekih ne.

Zanima me da li ste narihtavale pregled kod nekog određenog specijalista pa ste išle baš neki određeni dan ili ste išle kome god je radio?
    Trebam ići u pon ili uto pa si mislim da li da biram nekog posebno ili su svi OK?
    Pozdrav i tebi ja sam ti sad u 31 tt i dolazim na redovite preglede kod dr. u kc, nisam još bila kod specijalista a ni neću jer ću otići u vž roditi pa ti ne mogu reći nikakav savijet uz njih.
    Samo da se osvrnem u vezi sa položajem bebe na zadak, to ne mora biti indikacija za carski sve ovisi od doktora i okolnostima u kojima ćeš se nalaziti. Ima i tudnica koje su rodile prirodnim putem bebu na zadak a da im je to bilo prvo, drugo ili bilo koje dijete. najbolje bi bilo da se savjetuješ sa doktorom o tome i upitaš o svim mogućim opcijama. Još jedna informacija ima mnogo tema i priča s poroda na forumu o porodu bebe na zadak pa probaj još nešto istražiti.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno pozdrav budućim mamama!

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje, moj post je zapravo terapeutsko istresanje osobne traume koju sam doživjela zbog krive informacije dobivene u korivničkom Domu zdravlja - a to je da za prisustvo oca porodu nije potreban tečaj. moj je propust što tu informaciju nisam provjerila, nego je uzela zdravo za gotovo. lijepih sam osam mjeseci živjela u uvjerenju da da ću roditi uz podršku oca moga djeteta, ali gore spomenuti doktor je moja nadanja skršio u roku od deset sekundi i to dok sam u trudovima bila na onome nesretnome stolu za preglede. naravno da ga nisu zanimala moja objašnjenja da nisam namjerno eskivirala famozni tečaj (za koji baš i nisu na svakom koraku dostupne informacije) i da mi je ovo ipak drugi porod, pa čak ni sugestije med.sestre koja mi je pokušala držati stranu. i još sam slušala tirade o tome kako me može savjetovati netko tko ne zna što se to u bolnici radi.
    i osoba koja mi je u Domu zdravlja nekoliko puta dala krivu informaciju i ona sitna duša od doktora zaboravit će sve za pet sekundi, a meni su suprugova podrška i zajednička povezanost u trenutku rođenja našega djeteta uskraćeni doživotno.
    sreća u nesreći je da je porod prošao brzo i glatko - doktora naravno, sve do trenutka kada je trebalo samo ispuniti papire, nije ni bilo u rađaoni, pa pretpostavljam da mu moj suprug ne bi tih deset minuta mojega boravka u rađaoni ne bi stajao na nozi. doktorovim obrazloženjem da samo slijedi pravila i politiku bolnice posebno sam revoltirana budući da sam čula mnogo iskustava rodilja koje tečaj nisu polazile, a prisustvo im je bilo dopušteno. inače, ovo je zapravo bilo drugi puta da u koprivničkom rodilištu izvisimo na istu foru jer je navodno 2007. bilo moguće prisustvo uz položen tečaj (u Varaždinu, ne u KC, ali sam za tu informaciju saznala nekoliko dana prije poroda).
    s obzirom na nedosljednost i dvostruka mjerila u KC-u ni u dolasku na svijet ni odlasku sa svijeta očito ne možete biti jednake.
    u cijeloj mi priči nije jasan ni natpis u bolničkoj ambulanti u kojemu stoji da se preporuča prisustvo oca ili druge osobe od povjerenja porodu. kao točka na i nedosljednostima u međuvremenu je u Domu zdravlja osvanuo natpis prema kojemu je od 1.6.2011. (!!!!!) tečaj obavezan. pa u kakvom sam se ja to onda vremenskom diskontinuumu našla! u KC-u su možda ušli u 20. stoljeće, ali im 21. debelo izmiče. ono što je meni kao prosječnoj osobi nešto najprirodinije tamo je očito znanstvena fantastika.
    i na kraju, kada im je bolnička politika tako mila, barem bi se mogli pobrinuti spriječiti pojedine rodilje da puše u WC-u rodlišta - povratak u sobu maloj bebi s mirisom dima na odjeći posebno je odvratan.
    i na kraju "seanse" toplo preporučam svim trudnicama s područja Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije da se radije upute u varaždinsko rodilište (budući da je obnovljeno bar im u sjećanju neće ostati predivna soba za pripremu, a sigurno im se ni na krevetima neće potrgati kotačići- vidjeh na svoje oči). nisam sigurna imaju li status prijatelja djece, ali pretpostavljam da je bar pedijatarski tim dovoljno sposoban na vrijeme prepoznati i izračunati gubitak porođajne težine djeteta od 14% prije nego dijete od izgladnjelosti dehidrira i završi na infuziji (naravno da su me za sve vrijeme agonije koju je prolazilo moje prvo dijete (rođeno 2007.) uvjeravali da je to prirodno i normalno. e pa nekako mi se čini da nije normalno da 6. dan života umjesto sira ili mlijeka beba bljuca moju krvi iz uništenih bradavica. mislim, neka oni tri dana ne piju i ne jedu pa da vidimo kako je priroda to uredila.
    dragi svi, laka vam noć!

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Draga Razočarana, jako mi je žao zbog tvog iskustva
    Ja bih ti preporučila da svakako ovo što si napisala uputiš i ravnatelju bolnice i ministarstvu jer su oni po zakonu dužni reagirati na svaku takvu pritužbu. Ništa ne može popraviti tvoje iskustvo, ali bar ćeš njima priuštiti neugodnosti što će se morati očitavati ministarstvu i tebi, i ono što je najvažnije, možda u budućnosti neće druge rodilje prolaziti to isto.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Razočarana, jel ti kotačići na krevetu, to je bilo u rodilištu ili na ginekologiji?? Ja ih se sjećam s ginekologije. S jedne strane sjela s druge pukli kotači- bilo nam je smiješno, al zapravo- moglo se svašta dogodit još s obzirom na to da je žena bila trudna... Al u pravu si što se tečaja tiče-koga su uspijeli smotat da otac neide, smotali su ga. Ni moj nije bio, a mogo je bit... jadno

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj krescenija prvotno napisa Vidi poruku
    Razočarana, jel ti kotačići na krevetu, to je bilo u rodilištu ili na ginekologiji?? Ja ih se sjećam s ginekologije. S jedne strane sjela s druge pukli kotači- bilo nam je smiješno, al zapravo- moglo se svašta dogodit još s obzirom na to da je žena bila trudna... Al u pravu si što se tečaja tiče-koga su uspijeli smotat da otac neide, smotali su ga. Ni moj nije bio, a mogo je bit... jadno
    u rodilištu. dobro da beba u tom trenutku nije bila na krevetu. a nije ni čudo jer mi se čini da su kreveti originali od prije 30 godina kada je rodilište posljednji put renovirano ili otvoreno ili nešto slično.
    a kad se samo osoblje nije u stanju izboriti za bolje uvjete tko će drugi? a proriteti su izgleda različiti...

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj partyka prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Razočarana, jako mi je žao zbog tvog iskustva
    Ja bih ti preporučila da svakako ovo što si napisala uputiš i ravnatelju bolnice i ministarstvu jer su oni po zakonu dužni reagirati na svaku takvu pritužbu. Ništa ne može popraviti tvoje iskustvo, ali bar ćeš njima priuštiti neugodnosti što će se morati očitavati ministarstvu i tebi, i ono što je najvažnije, možda u budućnosti neće druge rodilje prolaziti to isto.
    sčini se da novi događaji pokazuju da su se ipak teške volje odlučili na davanje točnih informacija ili tome slično i na bolju suradnju između Doma zdravlja i Bolnice.
    samo mi ostaje destruktivan osjećaj da se to prelomilo na mojim leđima.
    pritužbu imam namjeru napisati, makar samo da se vrlo osoblje bolnice ima čemu smijati.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

razočarana, jako me iznenadilo to što si napisala,zato što sam ja kao prvorotkinja mogla s mužem u rađaonu iako nisam pohađala tečaj Na porodu mi je bio Schik i nije bilo problema, rekao je da neću tako skoro roditi,nek muž ode doma,pa ga nazovemo kad budem spremna za rađaonu,al kak je to sve išlo,nije mi bilo ni do čega,htjela sam biti u rađaoni sama s babicom,bilo čija druga našetavanja su mi smetala,a kolko mi je žao što nije bio samnom,tolko mi je i drago da me nije morao gledati onakvu jadnu i nadrkanu .A što se tiče porođaja,dok porod ide dobrim tokom,porađaju isključivo babice,a doktor dolazi na kraju kad je sve već gotovo i ako je bila epi.da te zašije.To znam jer mi je prijateljica tamo primalja.Na mom porodu su bile dvije i ovu jednu rospaču ću pamtiti cijeli život.Ta je bila glavnija i od ravnatelja bolnice,a čim bi tko maknuo pete od nje,dobro bi ga istračala. Al zato je druga bila anđeo.Eto,stvarno mi je žao što si imala tako ružno iskustvo,al meni su stvarno bili svi super osim te jedne gadure.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa Vidi poruku
    razočarana, jako me iznenadilo to što si napisala,zato što sam ja kao prvorotkinja mogla s mužem u rađaonu iako nisam pohađala tečaj Na porodu mi je bio Schik i nije bilo problema, rekao je da neću tako skoro roditi,nek muž ode doma,pa ga nazovemo kad budem spremna za rađaonu,al kak je to sve išlo,nije mi bilo ni do čega,htjela sam biti u rađaoni sama s babicom,bilo čija druga našetavanja su mi smetala,a kolko mi je žao što nije bio samnom,tolko mi je i drago da me nije morao gledati onakvu jadnu i nadrkanu .A što se tiče porođaja,dok porod ide dobrim tokom,porađaju isključivo babice,a doktor dolazi na kraju kad je sve već gotovo i ako je bila epi.da te zašije.To znam jer mi je prijateljica tamo primalja.Na mom porodu su bile dvije i ovu jednu rospaču ću pamtiti cijeli život.Ta je bila glavnija i od ravnatelja bolnice,a čim bi tko maknuo pete od nje,dobro bi ga istračala. Al zato je druga bila anđeo.Eto,stvarno mi je žao što si imala tako ružno iskustvo,al meni su stvarno bili svi super osim te jedne gadure.
    drago mi je da si podijelila svoje iskustvo, ali ono mi je nažalost došlo kao udarac u želudac. znači, mr. Big nije dosljedan čak ni sam sebi.
    mogla sam naslutiti da stvari neće krenuti dobro za mene čim mu je trebalo više od četvrt sata da se pojavi u sobi za preglede i to u outfitu koji je izgledao kao hibrid nečega što se odijeva na kućnoj veselici ili za priliku popravka motorne koslice. možda sam razmažena, ali nekak mi se bijela kuta čini prihvatljivijom opcijom za čačkanje po nečijoj rodnici.
    što se tiče ostalog osoblja, ovaj put zaista nemam nikakvih primjedbi. primalja je bila stvarno svijetla točka (za razliku od prvog poroda kada mi je prilikom vađenja krvi rekla da ne dišem u njezino ispaćeno veličanstva. možda je trebala birati patologiju kao poziv, tamo se, naime, ne diše).

eto, na kraju imam i poruku za buduće mame da odvrate svoju još nerođenu djecu od pomisli da bi na svijet mogli doći npr. u nedjelju popodne jer će od sobe gdje se presvlače do sobe za preglede polugole prolaziti između posjetitelja koji su došli rodiljama u posjet. i to vrlo vjerojatno s onom krpom među nogama s kojom se krećete kao Forrest Gump.

draga, budi mi pozdravljena.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

istina je da je on kako vjetar puše,dok sam ja bila u predrađaoni isto je šetuckao u civilki.Eto i meni bude žao što sam mužu uskratila rođenje djeteta,ali šta je tu je.A naravno da sam na tvojoj strani,bez obzira na to što nikad nisam imala s njim loše iskustvo,ja da sam na tvom mjestu,a tako zakinuta za svoja prava kao što si bila ti isto bih napisala pritužbu.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

istina je da je on kako vjetar puše,dok sam ja bila u predrađaoni isto je šetuckao u civilki.Eto i meni bude žao što sam mužu uskratila rođenje djeteta,ali šta je tu je.A naravno da sam na tvojoj strani,bez obzira na to što nikad nisam imala s njim loše iskustvo,ja da sam na tvom mjestu,a tako zakinuta za svoja prava kao što si bila ti isto bih napisala pritužbu.
    pritužih se i dobih nešto poput isprike u kratkom roku i od ravnateljice i od mr. Big-a himself. sve je to too little - too late.
    zadovoljština nikakva. ali zaključiše veleumovi da bi mogli na web stranice svoje postaviti obavijest o tečaju.
    prije je, pretpostavljam, bilo preteško oteti se čarima dnevnog boravka za sestre i napisati obavijest kratku.
    ma samo da ih nikad više ne vidim...
    pozz....

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj razočarana prvotno napisa Vidi poruku
    pritužih se i dobih nešto poput isprike u kratkom roku i od ravnateljice i od mr. Big-a himself. sve je to too little - too late.
    zadovoljština nikakva. ali zaključiše veleumovi da bi mogli na web stranice svoje postaviti obavijest o tečaju.
    prije je, pretpostavljam, bilo preteško oteti se čarima dnevnog boravka za sestre i napisati obavijest kratku.
    ma samo da ih nikad više ne vidim...
    pozz....
    da,stvarno,to što su ti se oni ispričali ništa ne znači.Nego,trebali bi onda negdje napisati da otac može ili ne može na porod bez tečaja,a ne ovako dovesti te pred gotov čin dok više nemaš izbora.Onda im se možeš i pravdati da imaju napisano da otac može na porod,a ako ne može,odeš lijepo na tečaj i to je to.

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Razočarana, žao mi je zbog tvog lošeg iskustva
    Ma sve mi koje spadamo u to rodilište strepimo od dotičnog- dr. Scika i valjda svaka rodilja moli Boga da ne završi u njegovoj smjeni zbog svih tih priča o njemu.
    Pa eto, moja seka je prije 5 mjeseci rodila baš u njegovoj smjeni i pobrala lijepo iskustvo. Njen suprug je prisustovao porodu (BEZ TEČAJA) i doktor se jako stručno i brižno odnosio za vrijeme poroda i nakon.
    Ja sam rodila 2007 u vrijeme kada se dio rodilišta još preuređivao, pa nikom nije bilo dozvoljeno prisustvo partnera. No imala sam sreću da mi je na porodu bio dr Bojanić koji je čak jedno vrijeme sjedio uz mene u predrađaoni i učio me kako pravilno prodisati trud
    To što dr Scik hoda bez kute navodno nije neuobičajeno jer je on voditelj odjela i puno vremena tamo provodi (i kad mu je i kad mu nije smjena).
    Ono što je meni osobno smetalo su katastrofalni krevet, prisustvo žohara na odjelu i pušenje u WCu (iako ne znam kako bi se to moglo spriječiti, osim da postave zaštitara ili nešto tako)

Što se tiće partnera na porodu, ja ću svog ovaj puta uzeti pod obavezno. Ako mi zabrane okrećem se i idem roditi doma! Neka misli tko što hoće.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno bit će da je bipolaran...

Citiraj Tina84 prvotno napisa Vidi poruku
    Razočarana, žao mi je zbog tvog lošeg iskustva
    Ma sve mi koje spadamo u to rodilište strepimo od dotičnog- dr. Scika i valjda svaka rodilja moli Boga da ne završi u njegovoj smjeni zbog svih tih priča o njemu.
    Pa eto, moja seka je prije 5 mjeseci rodila baš u njegovoj smjeni i pobrala lijepo iskustvo. Njen suprug je prisustovao porodu (BEZ TEČAJA) i doktor se jako stručno i brižno odnosio za vrijeme poroda i nakon.
    Ja sam rodila 2007 u vrijeme kada se dio rodilišta još preuređivao, pa nikom nije bilo dozvoljeno prisustvo partnera. No imala sam sreću da mi je na porodu bio dr Bojanić koji je čak jedno vrijeme sjedio uz mene u predrađaoni i učio me kako pravilno prodisati trud
    To što dr Scik hoda bez kute navodno nije neuobičajeno jer je on voditelj odjela i puno vremena tamo provodi (i kad mu je i kad mu nije smjena).
    Ono što je meni osobno smetalo su katastrofalni krevet, prisustvo žohara na odjelu i pušenje u WCu (iako ne znam kako bi se to moglo spriječiti, osim da postave zaštitara ili nešto tako)

Što se tiće partnera na porodu, ja ću svog ovaj puta uzeti pod obavezno. Ako mi zabrane okrećem se i idem roditi doma! Neka misli tko što hoće.
    ma baš sam to i ja trebala učiniti!
    ali ispada da imam zatvoreni um i da nemam petlje roditi doma ili sl.
    bilo kao bilo sad je gotovo.
    nevjerojatno, ali osim toga nasumičnog trenitranja strogoće, nemam ni ja primjedbi na dotičnoga.
    a ako nije nužno, ne bih ni jednog od doktora u rađaoni, ni u predrađaoni. kad sam prvi put rodila, bila sam u sobi sa ženom koju je porađao Bojanić i priuštio joj epiziotomiju takvu da ju je boljelo sve do nožnih prstiju. a bebica bila mala, mala...

Tina84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Uh, kad bih tu epiziotomiju nekako mogla izbjeći...
    Imam plan doći tamo doslovno zadnji čas, pa da možda ne stignu... ne znam. Ali teško da ću to izbjeći. Prva beba mi je bila velika. Osim što su me rezali još sam i popucala, a malom je pukla ključna kost prilikom izgona
    No uglavnom, taj rez osijetim i dandanas, a ono gdje sam popucala i oko čega su dramili nemam pojma gdje je kako je fino zacjelilo.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Tina84 prvotno napisa Vidi poruku
    Uh, kad bih tu epiziotomiju nekako mogla izbjeći...
    Imam plan doći tamo doslovno zadnji čas, pa da možda ne stignu... ne znam. Ali teško da ću to izbjeći. Prva beba mi je bila velika. Osim što su me rezali još sam i popucala, a malom je pukla ključna kost prilikom izgona
    No uglavnom, taj rez osijetim i dandanas, a ono gdje sam popucala i oko čega su dramili nemam pojma gdje je kako je fino zacjelilo.
    ja sam isto jako popucala ali greškom babica jer su me prekasno zarezale.Skužila sam da su one bile krive jer ih je Schik pitao što je ovo? A sad mi je drago da mi je on bio na porodu jer me tako lijepo sašio da nemam uopće nikakve ožiljke ni pod prstom ništ ne osjećam.Mene je jedino peckalo kad su mi konci otpadali.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pozdrav svima
    ja sam rodila prije tjedan dana u kc rodilištu i za svo osoblje imam samo riječi hvale. rodila sam u 42-om tjednu trudnoće i bila sam pod svakodnevnim nadzorom koprivničkih liječnika ginekologa oko 11 dana (od toga 2 dana na odjelu ginekologije) i kroz to vrijeme sam ih upoznala nekoliko. niti jedan od njih nije bio bezobrazan ili suzdržan od bilo kakvih odgovora na moja pitanja. U kc bolnici se održavaju tečajevi za trudnice i svakako preporučujem budućim roditeljima da poslušaju informacije koje mogu tamo čuti, bez obzira na to dali na porodu prisustvuju oba roditelja, jer se tečajem obuhvaćaju teme za cijelo razdoblje od početka trudnoće, porod, briga o novorođenčetu i na kraju još vidite i tehnike disanja i vježbe koje zaista olakšavaju porod. Što se tiče osoblja bolnice, svaka im čast, ja taj posao ne bih radila za nikakve pare jer da bi radio na takvom stresnom mjestu, zaista moraš voljeti svoj posao. liječnici odrađuju dežurstva na odjelu + rad u specijalističkoj ambulanti + razne operacije, a ljudi dolaze u bolnicu s različitim očekivanjima. ja nisam očekivala fanfare na ulazu u bolnicu jer je to ustanova koja mi je trebala pomoći da na svijet donesem svoje dijete, a mislim da niti jedan porod nije bezbolan i nema tog ni liječnika niti primalje niti medicinske sestre koja može preuzeti na sebe sav napor nečijeg poroda ili bolniji početak dojenja bebe. ja nisam ni u jednom trenu imala dojam da sam ostavljena bez nadzora, iako je vrijeme godišnjih odmora i nisu svi bili tamo. bolnica nije wellness centar, a i mi ljudi smo skloni misliti da je trava u tuđem dvorištu uvijek zelenija i zbog toga, iako sam čula svakakva upozorenja nisam htjela ići u varaždin ili negdje dalje - i nisam se prevarila.
    ja nisam medicinske struke i nastojala sam poslusati svaki savjet medicinskog osoblja, jer (kako nam je spomenuo gore popljuvani dr Csik) svi su oni ondje samo zato da nam pomognu odigrati glavnu ulogu, a onda bi bilo dobro i poslušati njihove upute. možda nekome ne paše pristup liječnika ili neka šala na svoj ili tuđi račun, ali uz sav stres koji takvo radno mjesto nudi, smatram da to nije ništa zbog čega treba dramatizirati.
    što se tiče opreme, ja ne mislim da je sve baš tako loše kako je nabrajano na ovoj temi. za vrijeme trudova, većinu vremena sam provela na lopti za pilates, spojena na ctg-uređaj, sa suprugom koji je sjedio iza mene, masirao mi kralježnicu, pratio trudove i upozoravao ne na to kako dišem. što se tiče pijenja vode i sl, imala sam bočicu vode koja mi je bila samo za ispiranje usta, jer mi se povraćalo od same pomisli da nešto stavljam u usta.
    kroz to vrijeme, stalno su nas obilazili liječnici i primalje. porod je obavila primalja, a šivanje dva liječnika, bebu sam odmah dobila na prsa.
    nakon dolaska na neonatologiju, tek tada sam vidla koliko se svi brinu o pacijentima, posebno medicinske sestre koje svako malo obilaze sobe i pitaju dali kome treba kakva pomoć, kupaju i presvlače bebe, spremačice nekoliko puta dnevno čiste prostor i presvlače posteljine po potrebi... ..priskaču vam sestre u pomoć ukoliko imate problema s dojenjem.. ..ukoliko je možda i bilo kojeg propusta, sve je to zanemarivo u usporedbi s pozitivnim stvarima koje sam tamo doživjela. posebno bih ovdje istaknula rad dr. kolarević, dr.behin, dr.bojanića, dr.pavlovića i sestre ivane c. i branke k., ali i svih ostalih kojima nisam niti popamtila imena.
    velika im hvala, do idućeg puta

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

moram da se javim i ja sa svojom pričom
    iako je bilo prije 6 godina sječam sa ko da je bilo jučer
    pacijentica sam dr. Hečimoviča, koji mi je uredno vodio trudnoču, i relativno je sve bilo ok
    išli smo na trudnički tečaj, sve ps-u, tata če dočekati svoju princezu kad tamo...
    vodenjak mi pukao, 12.12. u 1h u jutro, u rodilište smo došli u 6h u jutro, zajedno ja i moj dragi, kad tamo na ulazu dr schik nas dočekao i rekao mužu da on može iči doma a ja ostajem! molim? pa mi imamo tačaj, zašto?
    bolnica se preuređivala i nije bilo mjesta za tate! prvotni šok koji je ostao do izlaska iz bolnice nije jenjavao!
    da skratim, rodila sam 13.12. u 19.10 carskim rezom
    dva dana boravka do poroda dobila sam 6 boca dripa i dva gela jer su inzistirali na prirodnom porodu, otvorila sam se svega 2 prsta , trudove nisam opče imala bez obzira na količinu dripa koji sam dobila, več sam zaspala na njemu , kad su otkucaji srca bebe več bili slabi i jer je bila bez plodne vode 36 sati tek onda su me hitno odveli na carski!
    mlijeko nisam imala i beba je stalno bila gladna i plakala, na što mi je dr. vondraček, pedijatar rekao da ne želim dojit dijete a ne da nemam mlijeka,propisao redovito vaganje prije i poslije svakog dojenja! strašno!
    jedine riječi hvale imam za sestru branku koja mi je pomagala oko dojenja, mada mi iz bradavica išla krv koliko su bile isforsirane od natezanja dok na kraju nisu skužili da meni zbilja mlijeko ne dolazi koliko god ja htjela dojiti!
    tako da ja nemam ni malo lijepa iskustva iz naše koprivničke bolnice! svaka čast pojedincima al ponašanje i ophođenje s pacijentima im je ispod svih granica! možda se sad nešto promjenilo, al onda je bilo strašno!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

drago mi je zbog tvog pozitivnog iskustva

samo bih te malo ispravila, ovo sigurno nije točno:
    Citiraj valenticka prvotno napisa Vidi poruku
    porod je obavila primalja
    porod ste obavili ti i tvoje dijete, primalja vam je vjerojatno pomogla, ali nije ona 'obavila' porod

Datum pristupanja
    May 2011

Početno Pozdrav draga!

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    moram da se javim i ja sa svojom pričom
    iako je bilo prije 6 godina sječam sa ko da je bilo jučer
    pacijentica sam dr. Hečimoviča, koji mi je uredno vodio trudnoču, i relativno je sve bilo ok
    išli smo na trudnički tečaj, sve ps-u, tata če dočekati svoju princezu kad tamo...
    vodenjak mi pukao, 12.12. u 1h u jutro, u rodilište smo došli u 6h u jutro, zajedno ja i moj dragi, kad tamo na ulazu dr schik nas dočekao i rekao mužu da on može iči doma a ja ostajem! molim? pa mi imamo tačaj, zašto?
    bolnica se preuređivala i nije bilo mjesta za tate! prvotni šok koji je ostao do izlaska iz bolnice nije jenjavao!
    da skratim, rodila sam 13.12. u 19.10 carskim rezom
    dva dana boravka do poroda dobila sam 6 boca dripa i dva gela jer su inzistirali na prirodnom porodu, otvorila sam se svega 2 prsta , trudove nisam opče imala bez obzira na količinu dripa koji sam dobila, več sam zaspala na njemu , kad su otkucaji srca bebe več bili slabi i jer je bila bez plodne vode 36 sati tek onda su me hitno odveli na carski!
    mlijeko nisam imala i beba je stalno bila gladna i plakala, na što mi je dr. vondraček, pedijatar rekao da ne želim dojit dijete a ne da nemam mlijeka,propisao redovito vaganje prije i poslije svakog dojenja! strašno!
    jedine riječi hvale imam za sestru branku koja mi je pomagala oko dojenja, mada mi iz bradavica išla krv koliko su bile isforsirane od natezanja dok na kraju nisu skužili da meni zbilja mlijeko ne dolazi koliko god ja htjela dojiti!
    tako da ja nemam ni malo lijepa iskustva iz naše koprivničke bolnice! svaka čast pojedincima al ponašanje i ophođenje s pacijentima im je ispod svih granica! možda se sad nešto promjenilo, al onda je bilo strašno!
    sad će ispasti da samo opanjkavam, ali ovo morate čuti. nedavno mi je poznanica rodila u KC. da je gorljiva pobornica prirodnog porodaa vjerojatno bi bila zadovoljna, ali kako nije planirala roditi u stojećem položaju nije baš najsretnija. ukratko: sestre joj nisu vjerovale da da da je došlo vrijeme za tiskanje pa je za vrijeme premještanja u rađaonu počela rađati. i da bebu nisu ulovile u zadnji tren, lako je moguće da bi pala na pod.
    i da, u vezi s dojenjem su nevjerojatno zadojeni. rijetko viđeni fanatizam. ovaj put sam tražila da bebu jednom vagnu prije i poslije dojenja, ali mi je rečeno da je to too much tražiti od njih. da gube vrijeme na to ne bi imale ispunjenu kvotu pred TV-om u dnevnom boravku.
    sestra branka je legenda. ali ako nečega nema, onda nema. inače nude apaurin da se opustiš pa da ti mlijeko poteče u potocima. a prvu bebu su navlačile za uši i pritiskale joj prstima nos da ju razbude jer je mala od iznemoglosti skroz malaksala. i još je mala dobila kritike da je zahtjevna. stara tri dana, a već zahtjevna. ženi pored mene koja je imala nedovoljno izvučene bradavice rekle je jedna doktorica da se ugleda na npr. svinje (mislim nije bila nepristojna ili što, to je bilo dobronamjerno) koje opušteno doje koliko god treba, samo je problem što tim domaćim životinjama hranu serviraju i čiste za njima drugi, a ako doma nemaš tim da se brine za tebe i bebu - piši kući propalo.
    ostaj dobro!

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj razočarana prvotno napisa Vidi poruku
    sad će ispasti da samo opanjkavam, ali ovo morate čuti. nedavno mi je poznanica rodila u KC. da je gorljiva pobornica prirodnog porodaa vjerojatno bi bila zadovoljna, ali kako nije planirala roditi u stojećem položaju nije baš najsretnija. ukratko: sestre joj nisu vjerovale da da da je došlo vrijeme za tiskanje pa je za vrijeme premještanja u rađaonu počela rađati. i da bebu nisu ulovile u zadnji tren, lako je moguće da bi pala na pod.
    i da, u vezi s dojenjem su nevjerojatno zadojeni. rijetko viđeni fanatizam. ovaj put sam tražila da bebu jednom vagnu prije i poslije dojenja, ali mi je rečeno da je to too much tražiti od njih. da gube vrijeme na to ne bi imale ispunjenu kvotu pred TV-om u dnevnom boravku.
    sestra branka je legenda. ali ako nečega nema, onda nema. inače nude apaurin da se opustiš pa da ti mlijeko poteče u potocima. a prvu bebu su navlačile za uši i pritiskale joj prstima nos da ju razbude jer je mala od iznemoglosti skroz malaksala. i još je mala dobila kritike da je zahtjevna. stara tri dana, a već zahtjevna. ženi pored mene koja je imala nedovoljno izvučene bradavice rekle je jedna doktorica da se ugleda na npr. svinje (mislim nije bila nepristojna ili što, to je bilo dobronamjerno) koje opušteno doje koliko god treba, samo je problem što tim domaćim životinjama hranu serviraju i čiste za njima drugi, a ako doma nemaš tim da se brine za tebe i bebu - piši kući propalo.
    ostaj dobro!
    svatko ima svoja iskustva, nekima lijepa i nezaboravna, nekima manje lijepa
    svaka je trudnoča i porod drugačiji, kao i žena, i nemože se uspoređivat s drugom
    svi smo mi ljudi s kvalitetama i manama, kao i doktori i sestre koji rade najbolje što mogu svoj posao
    možda nekad i mora biti tako kako je bilo tog trena, ja se više ne žalim jer dijete mi je HVALA BOGU zdravo, sretno i veselo i ništa mi sad drugo nije važno!

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pozz svima

Zanima me zna li netko nešto u vezi ovog tečaja? Sad sam drugi put trudna i muž bi ovaj put želio na porod, a ne možemo bez tečaja pa ako bi neka od vas napisala ako nešto zna. Gdje se to ide i kamo se prijavljujemo?

Tnx

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Tečaj je sad obavezan koliko ja znam.
    obavljaju se u edukacijskom centru gore u bolnici,
    a kad je sljedeći , to neznam, pitaj ginekologa sljedeći put kad ideš na kontrolu

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo da javim da sam provjerila za tečaj ako nekog još zanima. treba se prijaviti na 251-395, tečaj se održava od 12-15.09. u vremenu od 17-19h. Može biti nazočno 20 parova i rekla mi je sestra da je obavezno da na tečaj dolazi osoba koja će biti na porodu.

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

a kad je slijedeći tečaj? u kojem se mjesecu trudnoće najbolje prijaviti na tečaj? 6-7? Pozz svim mamama i onima koje to jedva čekaju!!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Slijedeći tečaj je od 24.-27.10. mjesto i vrijeme ostaje isto!

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Nazovi 251-395 pa će ti reći iili pitaj giniča na sljedećoj kontroli!

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Za ovaj mjesec je tečaj popunjen. Idući je od 21.-24.11

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Da li je rodilište obnovljeno ili još uvijek u rasulu?

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mislim da nije do kraja obnovljeno, samo dio...bar su prije cca mjesec dana rodilje slali na 4 kat jer nije bilo mjesta dolje.

Ali nisam sigurna pa nek me ispravi neka friška rodilja

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Trudnički tečaj sam prošla, po drugi put, vidim da ima nekih noviteta od prije 8 godina kad sam zadnji put bila tamo, no zanima me ima li koja friška, da čujem kaj ima novog, osobito one s cr...

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj M@rtin@ prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da nije do kraja obnovljeno, samo dio...bar su prije cca mjesec dana rodilje slali na 4 kat jer nije bilo mjesta dolje.

Ali nisam sigurna pa nek me ispravi neka friška rodilja
    je,renovirano je,svaka soba ima svoju kupaonicu,rekla mi je frendica koja tamo radi

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

je,renovirano je,svaka soba ima svoju kupaonicu,rekla mi je frendica koja tamo radi
    Vidjela sam sad dok smo bili na razgledavanju, al to mi najzadnje na pameti......
    Rekla sam sad ako mi opet ne pusta muža samnom da se istog časa okrećem i odlazim ili ću ponjeti sa sobom pračku!
    Dok se sjetim šta su mi sve radili prvi put već me sad lagano prima panika!
    Najrađe bi rodila doma samo da nemam predispozicije za carski( tak bar moj privatni ginić preporučuje), no kaj budu oni napravili toga me najviše strah!!!!!

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Rodila sam u tom rodilištu prije nekoliko godina i moja reakcija je . Još sam mogla prijeći preko zajedničke kupaonice i Wc-a ( sad vidim da su nekaj napravili po tom pitanju), mini žohara na krevetima i ormarićima- bio je čak i na krevetiću od moje bebe nakon poroda ,pregledima intimnih dijelova pred drugim ženama u sobi i tiskanju trbuha od strane medicinskih sestara kako bi grupa u bijelim kutama vidjela kako to žene krvare, no ostala sam u šoku radi ponašanja dotične sestre( babice) koja je vrijeđala žene ( npr. gospođo, vi imate tako lijepe bradavice- kako ne možete dojiti, ili vama se malo pomantalo u glavi , naravno uz smiješak, ili pa kak ne znaš gurati- nisi glupa i sl. ), a čujem da dotična još tamo radi- mi smo ju zvale crvena mravlja

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Pošto mi je termin poroda već blizu, zanima me jel koja od vas imala dogovoren carski i kakva je procedura s dogovorom?
    Čula sam da sad dižu iz kreveta drugi dan, dok sam ja prije 8 godina išla tek treći dan na noge.
    Usto se i bojim pošto su godišnji da je živo rasulo gore jer neznam kome opče da idem kad mi trudnoću vodi Hečim a sad moram k ovima u bolnicu!
    Najbolja opcija mi je bila Kolarevička no nje nema do 20. 8. tj nema ni jedne doktorice radi samo muška delegacija!

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo da ja podijelim par starih i friških informacija o koprivničkom rodilištu. Tu sam rodila dvoje djece, curicu 2009. i sad prije par dana dečka. Čekam otpust i kratim vrijeme na netu.
    Stvarno su me iznenadile ovolike negativne kritike na račun kc rodilišta, budući da ja imam upravo suprotna iskustva.
    2009. rodilište još nije bilo preuređeno pa recimo mogu dati pokoju razmaženu kritiku na udaljenost sanitarnog čvora koji tada nije bio u svakoj sobi i na samo dva tuša za sve rodilje....No sam porod (prvi porod je bio gel, pa drip, pa neotvaranje i na kraju hitni carski) je protekao kontrolirano i u najboljem redu. Da, boljelo me ali na to se treba pripremiti.... Dr Plavec je sve odradila savršeno stručno i profesionalno, bez ikakvih rizika za mene i za bebu.
    Sestre ba odjelu su bile izuzetno ljubazne i profesionalne, kako babice tako i dječje sestre....uvijek su došle na poziv, pomogle oko ustajanja svaki put kad je trebalo....Pružile stručnu pomoć oko dojenja, koliko god puta je trebalo, namjestile su bebu na prsa i prvo dijete sam dojila dvije godine i šest mjeseci.

Sada je rodilište novo uređeno, imaju i nekoliko jednokrevetnih soba. Ja sam zamolila jednokrevtnu i kako je bila slobodna, dobila sam ju bez ikakve intervencije, veze ili protekcije. Čisto, uredno, krasan wc i odvojena tuš kabina, u samoj sobi kada i stol za previjanje bebe, svjetlo, prostrano i prozračno.
    Porod opet carski s dr Plavec, i opet je sve prošlo u najboljem redu....
    Iste sestre na odjelu kao i prije par godina, ljubazne i susretljive.... Ginekolozi i pedijatri te pitaju kako je i saslušaju što te zanima ili zabrinjava i uzmu si vremena da ti sve objasne.
    Eto, moja iskustva, pozitivna u superlativima.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Pozdrav!
    Znam da svaka rodilja ima svoje mišljenje, a naravno i iskustva. Ja sam svoju curicu rodila 2009. god u koprivničkom rodilištu i nakon 18 sati trudova uslijedio je hitni carski. Carski je napravio dr. Csik i bila sam više nego zadovoljna s cijelokupnom situacijom. Doktor je bio vrlo ljubazan i profesionalan, sestre su bile za 5 (osim jedne, no neka ostanu samo lijepa sjećanja) i cjelokupni dojam je bio za 5. Eto da stanem malo u obranu Kc rodilišta!!

naniluc avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ne želim biti zločesta ili izazivati, ali Pinokio zar si se registrirala na ovaj forum samo zbog ovog jednog posta? Mislim, znam da žene imaju razna iskustva u Koprivničkom rodilištu, ali ovo mi baš čudno izgleda- nemoj se ljutiti, ali ovo mi miriši na možda neku sestru koja tamo radi :upitnik: pa se našla uvrijeđena.
    Nisam ni ja često na forumu pa sam htjela pogledati kaj je novo u Koprivnici i eto, ovo mi zapelo za oko
    Drago mi je kaj su tebi sestre bile dobre- meni nisu, a nisam bila zahtjevna, čak ih ni nisam zvala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Evo, ja imam više od jednog posta, ali za koprivničko rodilište i neonatologiju dajem najvišu ocjenu. Prije nekoliko dana sam tamo rodila naše treće dijete i osoblje je ostalo jednako ljubazno i profesionalno kao prvi i drugi put.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Baš sam jučer razgovarala sa poznanicom o KC rodilištu i njihovom ponašanju. Ok porod boli i tu ti niko nemože pomoć, poslije nije istp lako. al ni to nije njihova briga, al kad ti dođe kad ju zamoliš da ti pomogne dojiti a ona drapi komentar tipa- pa kak ne znate dati joj sisati ili ako ti nije 1. djete- pa vi bi meni trebali objasniti a ne ja vama ili kak je rekla toj curi- došla je u sobu pogledala ju i rekla- bute ga zadušila i otišla. pa ak postoji mogučnost da ga zaduši onda joj pokaži, objasni, pomogni... Meni nisu problemi takve situacije jer se hvala Bogu dobro snalazim i probala budem na 100 načina prije nego pitam. Mene je "speklo" to kaj mi je 1. djete završilo u inkubatoru, a nije bilo nedonošće nego nisam na vrijeme dobila profilaksu i to na način da su ju ujutro odnjeli na presvlačenje i nisu je više vratili na moje pitanje gdi je rekle su da ne smiju ništa reći bez pedijatra. Kad je došel pedijatar rekel je da je u inkubatoru i da ne dramim toliko. Nit sam znala gdi je inkubator niti kaj mi je s djetetom niti kak ćemo sad s sisanjem... ništa. Da bi me sestre zvale svaka 6 sata da joj dam sisati kaj je za bebu staru 1 dan premalo i nisam smjela ići k njoj bez sestri kaj je apsurd- zakaj ja ne bi smjela ić pogledat svoje djete???? e pa zato jer joj je preko usta bila zaljepljena duda i to ne varalica već duda od bočice s natiskanom vatom i ne daj bože da beba bljucne i to nema kam otići jer je duda zaljepljena pa se zaduši... nemaju ni jedan obični beby phone pa im je čistačica došla reći da beba u inkubatoru plače već 15 min. Ili kad su mi je vratili iz inkubatora s kanilom u glavi jer je primala infuziju ija im govorim da može rukicama do toga a one ne vjeruju jer su kakti dobro složile pa sam bila budna 24 h naredna 4 dana dok nisam od umora klonula tak da me sestra pljuskala jer su cure u sobi ju zvale jer su mislile da sam mrtva jer nisam reagirala na bebin plač, na njihove glasove ni na dodire kad su me pokušale probuditi. Ili drugi put kad su me optužili da mi je temp. skočila zato jer sam pokupila gripu i zato sam morala na inducirani porod u kojem su bebi padali otkucaji na 40 u trudovima,a moglo se izbjeći takvo stanje mene i bebe da su napravili preglede koje su trebali zbog loših otkucaja dan prije, al nisu htjeli jer je bila subota pa se subotom pretrage ne rade. I onda me cijelo vrijeme uvjerava dotični dr. da ja imam gripu i nakon poroda me stave u sobu s još jednom rodiljom. kaj se nekoga s gripom ne bi trebalo maknuti od rodilja i malih beba???????????????????? i još hrpa toga. Ne tražim skakanje oko mene i bebe, ali želim da se sa mnom postupa ko s čovjekom koji ima pravo na odgovore i koji ima svoje dostojanstvo i da se ne radi budala od mene. Tražim previše? Mislil da ne.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ima li itko kakva nova saznanja o KC?? Ima li kakvih novih mogučnosti u načinu poroda? Ajmo "friške" mamice čekam nestrpljivo

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja sam rodila u kc prije mjesec dana. Isla sam na inducirani. Babice su bile super, sestre super, bio je dr.Bojanic i zbilja imam samo rijeci pohvale. Bila je subota, kisa je padala, al su bili dobre volje. Ja sam babicu prosila da bude stalno uz mene jer mi je tak lakse i bila je. Stalno. Doktor je dolazio svakih pol sata, sat. U boxu sam dobila pilates loptu. Svirala je neka lagana muzika. Nakon poroda su me svaki dan dosle pogledat. Sestre za bebe su super. Nije istina da ti nece pomoc s dojenjem. Dapace mene su stavili u sobu s zenom kojoj je mali dobivao 100gr dnevno da mogu pitat za savjete a sestre su stalno dolazile pitat jel treba ikakva pomoc oko dojenja. Cak i ujutro na viziti i dr.vondracek to redovno pita. Nemogu se pozaliti, zbilja.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

joj kak je ovo lijepo za čitat... nadam se da su se tamo stvari stvarno promijenile na bolje.

Stranica 6 od 7 PrviPrvi ... 4567 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •