Pokazuje rezultate 1 do 50 od 303

Tema: Rodilište u Koprivnici

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo ja sam rodila prije mjesec i pol. u 3:00 sam došla u rodilište a u 5:10 sam rodila. na porodu mi je bila babica neljubazna i pospana da neljubaznija nije mogla bit u kombinaciji sa dr. Scikom...al sve je prošlo ok. sjećam se da sam bila žedna ko vapno i tražila gazu al mi sestra odmah donesla čašu vode i rekla da slobodno pijem. što se osoblja tiče meni su manje više svi bili ok.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja sam rodila prije mjesec i pol. u 3:00 sam došla u rodilište a u 5:10 sam rodila. na porodu mi je bila babica neljubazna i pospana da neljubaznija nije mogla bit u kombinaciji sa dr. Scikom...al sve je prošlo ok. sjećam se da sam bila žedna ko vapno i tražila gazu al mi sestra odmah donesla čašu vode i rekla da slobodno pijem. što se osoblja tiče meni su manje više svi bili ok.
    čestitam na bebici i tako expresnom porodu,jeste dobro? Dok se sjetim svog poroda odma mi je srce u grlu,a po glavi udaraju 1000 čekića

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

hvala Vindira. bio je brz porod mada je meni drugi ipak draži jer je bio još brži

Datum pristupanja
    May 2011

Početno pozdrav budućim mamama!

Citiraj No@n@ prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje, moj post je zapravo terapeutsko istresanje osobne traume koju sam doživjela zbog krive informacije dobivene u korivničkom Domu zdravlja - a to je da za prisustvo oca porodu nije potreban tečaj. moj je propust što tu informaciju nisam provjerila, nego je uzela zdravo za gotovo. lijepih sam osam mjeseci živjela u uvjerenju da da ću roditi uz podršku oca moga djeteta, ali gore spomenuti doktor je moja nadanja skršio u roku od deset sekundi i to dok sam u trudovima bila na onome nesretnome stolu za preglede. naravno da ga nisu zanimala moja objašnjenja da nisam namjerno eskivirala famozni tečaj (za koji baš i nisu na svakom koraku dostupne informacije) i da mi je ovo ipak drugi porod, pa čak ni sugestije med.sestre koja mi je pokušala držati stranu. i još sam slušala tirade o tome kako me može savjetovati netko tko ne zna što se to u bolnici radi.
    i osoba koja mi je u Domu zdravlja nekoliko puta dala krivu informaciju i ona sitna duša od doktora zaboravit će sve za pet sekundi, a meni su suprugova podrška i zajednička povezanost u trenutku rođenja našega djeteta uskraćeni doživotno.
    sreća u nesreći je da je porod prošao brzo i glatko - doktora naravno, sve do trenutka kada je trebalo samo ispuniti papire, nije ni bilo u rađaoni, pa pretpostavljam da mu moj suprug ne bi tih deset minuta mojega boravka u rađaoni ne bi stajao na nozi. doktorovim obrazloženjem da samo slijedi pravila i politiku bolnice posebno sam revoltirana budući da sam čula mnogo iskustava rodilja koje tečaj nisu polazile, a prisustvo im je bilo dopušteno. inače, ovo je zapravo bilo drugi puta da u koprivničkom rodilištu izvisimo na istu foru jer je navodno 2007. bilo moguće prisustvo uz položen tečaj (u Varaždinu, ne u KC, ali sam za tu informaciju saznala nekoliko dana prije poroda).
    s obzirom na nedosljednost i dvostruka mjerila u KC-u ni u dolasku na svijet ni odlasku sa svijeta očito ne možete biti jednake.
    u cijeloj mi priči nije jasan ni natpis u bolničkoj ambulanti u kojemu stoji da se preporuča prisustvo oca ili druge osobe od povjerenja porodu. kao točka na i nedosljednostima u međuvremenu je u Domu zdravlja osvanuo natpis prema kojemu je od 1.6.2011. (!!!!!) tečaj obavezan. pa u kakvom sam se ja to onda vremenskom diskontinuumu našla! u KC-u su možda ušli u 20. stoljeće, ali im 21. debelo izmiče. ono što je meni kao prosječnoj osobi nešto najprirodinije tamo je očito znanstvena fantastika.
    i na kraju, kada im je bolnička politika tako mila, barem bi se mogli pobrinuti spriječiti pojedine rodilje da puše u WC-u rodlišta - povratak u sobu maloj bebi s mirisom dima na odjeći posebno je odvratan.
    i na kraju "seanse" toplo preporučam svim trudnicama s područja Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije da se radije upute u varaždinsko rodilište (budući da je obnovljeno bar im u sjećanju neće ostati predivna soba za pripremu, a sigurno im se ni na krevetima neće potrgati kotačići- vidjeh na svoje oči). nisam sigurna imaju li status prijatelja djece, ali pretpostavljam da je bar pedijatarski tim dovoljno sposoban na vrijeme prepoznati i izračunati gubitak porođajne težine djeteta od 14% prije nego dijete od izgladnjelosti dehidrira i završi na infuziji (naravno da su me za sve vrijeme agonije koju je prolazilo moje prvo dijete (rođeno 2007.) uvjeravali da je to prirodno i normalno. e pa nekako mi se čini da nije normalno da 6. dan života umjesto sira ili mlijeka beba bljuca moju krvi iz uništenih bradavica. mislim, neka oni tri dana ne piju i ne jedu pa da vidimo kako je priroda to uredila.
    dragi svi, laka vam noć!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •