Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: alkohol i dojenje

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno alkohol i dojenje

Od trudnoće nisam popila ni kap alkohola (uključujući i Griotte). Budući da već mjesecima propuštam prilike da probam neka fina pića, zanima me kako to mogu uskladiti s dojenjem. Konkretno: ako popijem čašu vina/piva, koliko vremena treba proći do idućeg dojenja? I trebam li se izdojiti ili ne? (Ako da - koliko vremena nakon konzumacije?)
    Znam da zvučim kao frik, ali ne želim naškoditi AA, a ni zakinuti sebe.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je najveca koncentracija alkohola u mlijeku jedno 30 do 60 minuta nakon konzumacije. dakle, ako bas moras, ondak odmah poslija podoja.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Eeee da...
    Griote, čokoladni likerčići itd itd, ma sve zabranjeno voće je mljac

A možda bi nam djeca bolje spavala?!

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam se zaletila i pojela par griota nedavno. Nije primijećeno više spavanja :shock: Kad su tako fiiiine!!!
    Uostalom, nije primijećeno ništa neuobičajeno. To je tak i tak bila mala količina.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja popijem čašicu pive tu i tamo navečer, nakon što se moj malac napapa i zaspe, tako da do slijedećeg buđenja za papanje prođe oko 4 sata.
    Inače, najveća koncentracija alkohola u mlijeku je, mislim, sat vremena nakon konzumacije.
    A ovo za izdajanje.....pojma nemam šta da kažem. Sigurna sam da će se javiti neka od savjetnica

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konkretno: ako popijem čašu vina/piva, koliko vremena treba proći do idućeg dojenja?
    2-3 sata

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Kad sam se nakon poroda požalila da sam umorna, svekrva mi je dala dijagnozu da mi fali željeza pa da bi si trebala popiti vina "za krv". Kad sam joj rekla da pijem tablete željeza, odlučila je da imam niski tlak i opet trebala bi si popiti malo pive.
    Onda sam joj rekla da dojim i da alkohol prelazi u mlijeko i šteti bebi, pa mi je ispričala poučnu priču kako je jedna susjeda pila dvije litre vina na dan dok je dojila i njen muž je pričao okolo kako joj iz cica ide vino, a ne mlijeko. Još je dodala kako njezinim sinovima "ni niš bilo" i sad su veliki. Mislim strašno! Ja ih ne poznajem, ali pitam se koji im je IQ i da li su alkoholičari kao mama. Ni to nije niš strašno valjda :?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja ponekad popijem 0.5 dl kupinovog vina. To je malena kolicina i doista rijetko popijem. Smatram da je to puno manje opasno od lose pehrane i mnogih tableta za koje jos nisu otkrili da su stetne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •