Citiraj Ibrahim prvotno napisa Vidi poruku
Njemacki imunolog, Dr. Schleicher, tvrdi da je u jednoj studiji uspijesno lijecio 70% od 600 alergicara koji su bili ukljuceni u ove studije. Neke Osobe prekidaju terapiju ako ne osjete efekat u roku od par dana. Medjutim trebalo bi se uzeti u obzir da se u slucaju crnog kima (kao i kod mnogih drugih prirodnih lijekova) radi o uzrocnoj terapiji. Ne moze se ocekivati da se bolest za koju se uzroci gomilaju godinama odstrani u roku od par dana i to jos bez temeljne promjene nacina zivota i odgovarajuceg lijeka. Ko zeli osjetiti brz efekat treba traziti lijekove na polju konvencionalne medicine. Ovi se nazalost uglavnom baziraju na simptomaticnoj terapiji, te cesto nose sa sobom masu sporednih, nezeljenih efekata, a mora se uglavnom racunati i sa ponovnim pojavljivanjem simptoma bolesti nakon prestanka terapije.
Ibrahime, slazem se s ovim, ali imam pitanje: Zadnji put kad sam kupovala ulje crnog kima, rekla mi je apotekarica da pazimo jer se smije koristiti samo 6 tjedana, pa onda napraviti pauzu. Nisam to nigdje drugdje nasla (iako radimo pauze) pa me zanima misljenje...