Pokazuje rezultate 1 do 50 od 188

Tema: Ulje crnog kima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Postovani Ibrahime,

Mi smo detetu od 7 godina skoro godinu dana davali ulje crnog kima bez vidljivih rezultata. Dete ima 21 kg, visoko 122cm. Davali smo mu tri puta dnevno po 7 kapi nakon dorucka, rucka i vecere.

Glavni simptom je zapusen nos tokom noci, posebno izrazen u petom i devetom mesecu.

Postavlja se pitanje da li smo negde pogresili. Molim vas da mi kazete vase misljenje u vezi sledeceg:

1. Da li smo davali premalu kolicinu?
    2. Ulje smo uz puno truda i novca nabavili iz Nemacke. Kaze da da je Nigella Sativa iz Egipta. Nasli smo je preko Interneta, http://www.makana-shop.de/juergen993...6b79494ae93ae1.

Molim vas da nam kazete gde vi nabavljate vase ulje koje se pokazalo delotvornim? Nema veze sto nije u Hrvatskoj. Kada je potrebno za decije zdravlje, ljudi su spremni sve pokusati.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj tanja i jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Postovani Ibrahime,

Mi smo detetu od 7 godina skoro godinu dana davali ulje crnog kima bez vidljivih rezultata. Dete ima 21 kg, visoko 122cm. Davali smo mu tri puta dnevno po 7 kapi nakon dorucka, rucka i vecere.

Glavni simptom je zapusen nos tokom noci, posebno izrazen u petom i devetom mesecu.

Postavlja se pitanje da li smo negde pogresili. Molim vas da mi kazete vase misljenje u vezi sledeceg:

2. Ulje smo uz puno truda i novca nabavili iz Nemacke. Kaze da da je Nigella Sativa iz Egipta. Nasli smo je preko Interneta, http://www.makana-shop.de/juergen993...6b79494ae93ae1.

Molim vas da nam kazete gde vi nabavljate vase ulje koje se pokazalo delotvornim? Nema veze sto nije u Hrvatskoj. Kada je potrebno za decije zdravlje, ljudi su spremni sve pokusati.

Ono što sam ja uspjela saznati o doziranju je da ide 2x dnevno po kapi koliko ima dijete kg, odnosno mi dajemo pola čajne žličice
    ali ne one najmanje kavene, već prave čajne žlice što ispada i više od propisanih kapi.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Postovana,
    drago mi je da cujem da neko tako temeljito posmatra svoje dijete.

- Ako je istina ono sto navode u specifikaciji proizvoda ovo ulje bi trebalo biti ok.
    - Inhalacija sa etericnim uljem crnog kima je preporucljiva za disajne puteve
    - Kolicina koju ste primjenjivali mi je previse "homeopatska", hocu reci trebalo bi to malo pojacati. Preporuka: 3 cajne kasike dnevno prije jela ili uz jelo.
    - Takodjer je preporucljivo i nosnice mazati sa uljem crnog kima
    Caj (u slucaju alergijskog zapaljenja nosne sluzokoze):
    20 g cvjetova divizme
    20 g listova i sjemena vodene trbulje
    20 g timijana (pretezno listovi i cvjetovi)
    5 g ove mjesavine preliti sa pola litra vode poklopiti i ostaviti da se ohladi. Caj procijediti i dodati 4 supene kasike prirodnog meda (po mogucnosti sumkog).
    Piti 8 puta dnevno po 1 supenu kasiku caja.

Svako dobro

Citiraj tanja i jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Postovani Ibrahime,

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala mamaLare i Ibrahime na pomoci.

Vezano za inhalacije etericnim uljem crnog kima, molim vas da mi kazete kako se to radi.

Da li se stavlja u vrelu vodu par kapi, ili na maramicu ili na neki drugi nacin?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •