Postovani, postovana,
konsultirao sam juce jednog prijatelja po pitanju Vase kceri. Ovako izgleda njegov prijedlog:

"Nek da djetetu 2x dnevno po malu kaskicu corokotovog ulja.
10 kapi propolisa 2x dnevno (20%-tni rastvor)
3x3 kapi dzumbirovog ulja

Ovo neka uzima redovno 6 mjeseci najmanje i rezultat ce da bude vidljiv ako Bog da.
Nek cuva djete od slatkisa i secera,to je najbitnije."

Mislim da je ovo super recept za dugorocno jacanje imuniteta. Osim toga je dobro da djetetu dajete sto vise jogurta ili nekih prirodnih preparata za regeneraciju crijevne flore koja je sigurno platila ceh zbog cestih terapija antibioticima sto takodjer moze uzrokovati slabljenje imuniteta. I kao sto je gore navedeno, izbjegavajte slatkise koji jos dodatno mogu poremetiti balans crijevne flore (gljivice/bakterije).

U slucaju akutnih upala ja svojoj djeci obicno pojacam dozu propolisa. Upale srednjeg uha i grla su bile ranije vrlo ceste pojave kod moje curice i redovno smo ih sanirali konvencionalnim antibioticima, a da ne pricam mnogo o nezeljenim dejstvima i posljedicama na zdravlje. Ulje crnog kima (u cilju jacanja imuniteta i uspostavljanja balansa crijevne flore) je nazalost nisam mogao nagovoriti da uzima na duzi period ali upale smo i pored toga redovno uspijevali izbjeci time sto smo joj na pocetku infekcija davali malo jacu dozu propolisa (po 25 - 30 kapi 20%-tnog bezalkoholnog rastvora, 3 x dnevno) u periodu 3-7 dana. Naravno svako dijete i svaki covjek su prica za sebe i ne mora znaciti da ce ova receptura pomoci svakom djetetu tako da ni u kom slucaju ne bih totalno iskljucio opciju terapije konvencionalnim lijekovima.

Na zdravstveno (prije svega imunomodulatorno) dejstvo dzumbira ukazuju kako tradicionalna indijska i islamska medicina tako i noviji naucni radovi.

Vama je u svakom slucaju najbolje da se konsultujete na vise strana po pitanju prilozene recepture. Ne zalite vrijeme i trud koje investirate u trazenje najboljeg lijeka, na kraju ce se sigurno iplatiti.
Svako dobro