Htjela bi svojoj najdražoj napraviti za ročkas nešto ovako: http://www.google.hr/imgres?q=kit+ka...2h4CYAQ&zoom=1, ali bez umjetnih boja.
Znam samo da cikla boji u ružičasto. Jel postoji još neki prirodni trikovi za bojanje hrane?
HVALA!
Htjela bi svojoj najdražoj napraviti za ročkas nešto ovako: http://www.google.hr/imgres?q=kit+ka...2h4CYAQ&zoom=1, ali bez umjetnih boja.
Znam samo da cikla boji u ružičasto. Jel postoji još neki prirodni trikovi za bojanje hrane?
HVALA!
moj brat je napravio svojoj kćeri za rođendan nešto slično
pitat ću ga koje je boje koristio
ok, može! ja ne bi nikako one boje u bočici.-...brrrr, ježim se od toga
kurkuma, za žuto...ja ju stavljam u palačinke, biskvite i kreme bez jaja, pa izgleda uberžuto, kao da je od domaćih jaja
okus mi se čini normalan![]()
Crvenu mozda sa visnjama.sok od visnje.borovnice za plavu? Ili klasican bijeli biskvit,pa u kremu dodati.
Smrznuti špinat za zeleno,
crnilo od sipe za crno, ali pretpostavljam da ti ta boja ne treba![]()
ne preuzima li biskvit onda i okus cikle, špinata, kurkume...?
Mislim da kurkuma nema jako intenzivan okus, ja bih napravila možda jednu pokusnu prije
a i cikla bi se mogla uklopiti
za sok od višnje pitam se bi li promijenio boju
špinat bi vjerojatno postao tamnozelen za vrijeme pečenja i osjetio bi se :bljak:
plava - nemoguće
tako da bih se ja orijentirala na kurkumu i ciklu
i naravno može se napraviti jedan sloj s kakaom
evo malo o tome
http://www.coolinarika.com/magazin/clanak/jestive-boje/
da se meni da zafrkavati s tim bojama/biskvitima, ne bih uopće brinula je li prava ili umjetna
pa to se jede jednom i nikad više
ne znam koliko ti je dijete, ali koju količinu torte će pojesti
jednu krišku?
dvije?
ako se inače zdravo hranite, nemoj se zafrkavati, kupi boju, uštedi energiju i dalje nastavi zdravo s novim danom
pa kad kaže apri
ali ja svejedno ne bih one plave i zelene, nego samo u toplim bojama - premda vjerujem da bi djeci bilo manje odbojno nego meni
pomi, jesi vidjela tortu koja je napravljena za kćer Busy Bee?
prajdovski biskviti
savršeno
evo da pohvalim svog brata
http://public.fotki.com/mbpe/desktop...151463314.html
rossa, torta prekrasno izgleda, ali ja se jednostavno ne mogu prisiliti da kušam desert koji je plavi, zeleni,... jednostavno ako ne izgleda jestivo, ne jedem, tako da ne bih ni djetetu to pripremila.
Ili bih obojala prirodno (cikla, višnje,... i nemam pojma što još), ili bih izvana ukrasila šarenim ticinom u neprirodnim bojama, pa ga prije jela ogulim i super.
rossa, nemaju djeca obično s tim problema, ja imam.![]()
ni ja ne mogu jesti iz obojanog tanjura
tako da razumijem
ovo bih vjerojatno pojela, slatko je
ali ne bih previše razbijala glavu što će mi biti od jedne kriške
ok, dvije
pa e
to je blokada u glavi
vjerujem da je djeca nemaju
Ja bih nadodala da bi se moji klinci povampirili za tortom ovakvog tipa http://www.meaningfulmama.com/2012/0...hday-cake.html
iako nikad nisam (a vjerojatno ni neću) takvu raditi.....
vau!!
da, da, ja bi baš prajdovsku, ali prirodnu
znam da neće biti ništa od te jedne kriške, ali me toliko užasava ta kemija, da neznam dal mogu prekoračiti preko toga! a i stalno kvocam svekrvi koja obožava peči torte s tim umjetnim bojama kako je to nepotrebno i nezdravo! i da je bitno da je torta fina, što meni i jest najbitnije, ali sam skužila da malenoj i nije jer najviše obožava jesti sve te šarene ticino ukrase s bakine torte! bljaak ukrasi! ali bakine su torte i fine, no ona je iskusna domaćica! hihihi
moje su obično samo fiiiineee
ispeći ću probno slatki biskvit od kurkume i špinata. naime, pekla sam već od toga slani biskvit i boje su stvarno intenzivne, samo je pitanje dal se u slatkom osjeti! i cikla za rozu![]()
Posljednje uređivanje od kudri : 21.08.2013. at 16:13
i kad smo već kod torte, ajde pliz neki recept za fini sočni biskvit!! ali da je stvarno sočni! ja u biti stalno radim onaj recept s jogurtom i taj nam je do sada najbolji, ali ako postoji još neki osnovni receptić, pliz!
Ja sam se tako vrtila oko ove crvene par godina i onda sam se prošli Božić odlučila napraviti je, nije komplicirani ni nešto posebno skupo. I mogu reći da je torta skroz ukusna, biskvit je jako sočan i osjeti se kakao fino, krema fina kremasta, sirasta, mljac.
http://www.joyofbaking.com/RedVelvetCake.html
Odmah smo za sljedeći rođendan pravili u zelenoj verziji (ninja), svima se svidjela.
Ja bi bojala sa aronijom. Okusom paše uz kolače, prirodna je, turbo zdrava i jako oboja. I sad joj je sezona. Di ćeš više.
Jedino, imaš samo jednu boju. No možeš recimo nijansirati biskvite i kremu
Mislim da se ovo traži: http://honestcooking.com/rainbow-cak...-natural-dyes/
Ima još recepata na internetu.
ovo je impresivno, ali vjerojatno i komplicirano, postoji i opasnost od nezgodnih ishoda eksperimentiranja
ipak svaka čast na trudu, nisam mislila da je uopće moguće
izgleda super
što se tiče rasprave o umjetnim bojama i blokadi u glavi, istina je, ne bi bilo veće štete, ali opet ne bih koristila te umjetne boje baš zato da i dijete s vremenom dobije tu blokadu![]()
Btw, Sramežljiva, ne vidjesmo te dugo, još se sjećam tvojih tema![]()
sramežljiva, hvala!!! to je to!!!!
definitivno ću tako napraviti!!! hvala puuunooo!!!
javit ću rezultat, a ako netko proba u međuvremeno, neka nas isti brifira![]()
Posljednje uređivanje od kudri : 22.08.2013. at 16:03
evo, samo da javim da na kraju nisam radila rainbow tortunaime, probala sam je par dana prije nego što sam je i sama planirala peći i uopćeee mi se nije svidjela! biskvit sočan, ali preeeviše biskvita!!! a nije se sviđalo niti slavljenici, pa smo napravili finu sočnu tortu sa malinama, broovnicama i ribizlima & mascaropone sirom
mljac