Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: Kolač sa šljivama

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure, probajte ovaj njemački kolač, ja ga pečem u sezoni 2x tjedno, toliko je fin I nije uopće kompliciran kao što se možda na prvi pogled čini, probajte, nećete požaliti.

Bakin kolač od šljiva

prhko tijesto:
    150 g brašna
    50 g šećera
    100 g maslaca, hladnog
    1 jaje
    2 žlice hladne vode (prilagoditi količinu) – meni je ovo previše vode, ja stavim pola žlice do žlicu ovisno o veličini jajeta

biskvitno tijesto:
    60 g brašna
    150 ml mlijeka
    3 žumanjka
    1 šalica vanilin šećera (ako nemam, stavim ¾ šalice šećera i 3 vanilin šećera)
    1 žlica šećera
    3 bjeljanjka istučena u čvrst snijeg

600 g šljiva, opranih, očišćenih od koštica, i izrezanih na četvrtine (uzduž)

Priprema:
    Potreban kalup za tortu 26 cm promjera ili manji protvan.

Prhko tijesto: promiješati brašno i šećer, maslac narezati na listiće i sve skupa utrljati prstima. Jaje pomiješati s vodom te umijesiti glatko tijesto. Umotati u prozirnu foliju, ostaviti 1 h u hladnjaku.

U međuvremenu pripremiti šljive.
    Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva.

Biskvitno tijesto: pomiješati brašno i mlijeko, dodati žumanjke i šećer. Umiješati čvrst snijeg od bjeljanjaka.

Prhko tijesto razvaljati između prozirne folije te prebaciti u kalup ili protvan (ja malo namastim maslacem ili obložim papirom iako ne piše), podignuti rub od minimalno 3 cm (pobrašniti ruke, ide bez problema).
    Na prhko tijesto izliti biskvitno, na njega rasporediti šljive.
    Peći na drugoj rešetci odozdo oko 60 min ako se peče u kalupu za torte odn. oko 50 min. u protvanu. (najbolje provjeriti čačkalicom).
    Po želji posuti šećerom u prahu.
    Kolač je odličan mlak ali jednako je tako fin i kad se ohladi.

Evo link na original
    http://www.webkoch.de/rezept/15519
    Posljednje uređivanje od Willow : 24.08.2010. at 16:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •