-
Cure, probajte ovaj njemački kolač, ja ga pečem u sezoni 2x tjedno, toliko je fin
I nije uopće kompliciran kao što se možda na prvi pogled čini, probajte, nećete požaliti. 
Bakin kolač od šljiva
prhko tijesto:
150 g brašna
50 g šećera
100 g maslaca, hladnog
1 jaje
2 žlice hladne vode (prilagoditi količinu) – meni je ovo previše vode, ja stavim pola žlice do žlicu ovisno o veličini jajeta
biskvitno tijesto:
60 g brašna
150 ml mlijeka
3 žumanjka
1 šalica vanilin šećera (ako nemam, stavim ¾ šalice šećera i 3 vanilin šećera)
1 žlica šećera
3 bjeljanjka istučena u čvrst snijeg
600 g šljiva, opranih, očišćenih od koštica, i izrezanih na četvrtine (uzduž)
Priprema:
Potreban kalup za tortu 26 cm promjera ili manji protvan.
Prhko tijesto: promiješati brašno i šećer, maslac narezati na listiće i sve skupa utrljati prstima. Jaje pomiješati s vodom te umijesiti glatko tijesto. Umotati u prozirnu foliju, ostaviti 1 h u hladnjaku.
U međuvremenu pripremiti šljive.
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva.
Biskvitno tijesto: pomiješati brašno i mlijeko, dodati žumanjke i šećer. Umiješati čvrst snijeg od bjeljanjaka.
Prhko tijesto razvaljati između prozirne folije te prebaciti u kalup ili protvan (ja malo namastim maslacem ili obložim papirom iako ne piše), podignuti rub od minimalno 3 cm (pobrašniti ruke, ide bez problema).
Na prhko tijesto izliti biskvitno, na njega rasporediti šljive.
Peći na drugoj rešetci odozdo oko 60 min ako se peče u kalupu za torte odn. oko 50 min. u protvanu. (najbolje provjeriti čačkalicom).
Po želji posuti šećerom u prahu.
Kolač je odličan mlak ali jednako je tako fin i kad se ohladi.
Evo link na original 
http://www.webkoch.de/rezept/15519
Posljednje uređivanje od Willow : 24.08.2010. at 16:32
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma