Evo i recept od Apricot http://forum.roda.hr/threads/17817-s...a-sa-šljivama)

Pita sa šljivama
prhko tijesto:

400 g brašna (ono za prhka tijesta)
100 g šećera u prahu
200 g maslaca
2 žumanjka
sol ribana korica od limuna (kad nemam, stavim citron u prahu)
vanilin šećer
1 žlica ruma

Tijesto se umijesi, ako je presuho i drobi se, dodati ili dvije žlice vode ili još malo maslaca, kako tko voli (ja stavim vode). Staviti u hladnjak da se "odmori" sat vremena.

nadjev:

kilogram raspolovljenih šljiva prepržiti na maslacu, dodati 5 dag šećera (ja stavim tri vrećice vanilin šećera), malo limunovog soka i cimet.
Kad se malo ohladi, staviti preko tijesta i gurnuti u pećnicu na 175°C, sat vremena (u receptu je pisalo pola sata, ali meni je sat vremena taman).

Ako su šljive iz zamrzivača (a kod mene su ovaj put bile), pustit će još dosta vode pa treba smisliti nešto: ja sam ostavila tijesta veličine jajeta, dodala u njega smeđeg šećera i drobila u mrvice, pa posula šljive prije pečenja.
Bilo je malo hrskavo i fino je upilo višak tekućine.

Jedemo dok je još toplo, sa sladoledom...

SAd sam već u trilemi