U zadnje vrijeme sve me više muči činjenica da se D. uopće ne zna ili ne želi igrati sam.( Inače ga čuva baka ).Ali uopće!Ja čim stignem s posla, čujem pitanje: Hoćeš se igrati sa mnom ?Ukoliko odgovor nije pozitivan , bez obzira što ja radila on mi je za petama i priča o tome kako se ljuti na mene, pa me moli da se igram, pa cendra i ne prestaje s tim.Smireno mu objašnjavam da trebam raditi to i to ,ili da mi se trenutno neda igrati jer sam odrasla, ili kako sam se i ja kao mala igrala sama, no to ništa ne pomaže.Ja vjerujem da je stvar u tome što smo mu odmalena mi odrasli sudjelovali igri, ali onda mi je to nekako bilo prihvatljivije i vjerovala sam da će me s odrastanjem manje trebati u svojim igrama , ali očito sam se prevarila.Također mi je malo čudno što često umjesto igre sa klincima iz susjedstva izabere odlazak doma i onda traži da se ja igram s njim( ili tata, ili stric...ili tko se već nađe blizu ).Za igru lovice kaže da mu je dosadna, za skrivača isto tako, igrati nogomet s dečkima mu se ne da...Govorim o igrama koje igraju djeca oko nas, ako ih igra 1 na 1 onda je prihvati.
Ako netko ima iskustva sa sličnim vršnjakom, neka nabaci koji savjet ili misao...