Pokazuje rezultate 1 do 50 od 213

Tema: vaginalni porod bebe na zadak

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    CERES avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Evo i nas, bebica je prvo bila poprijeko, a sad je ( dva zadnja pregleda) na zadak, u 33. sam tjednu, prvorotka, teško smo došli do ove trudnoće i od kad mi je gin. rekla da u KBC Rijeka zadak nije indikacija za carski ( dok u svim drugim bolnicama u Hr i vani je!!!) prilično sam zabrinuta. Čitam da je vaginalni porod na zadak rizičniji, kompliciraniji, duže traje, sa obaveznim dripom i velikom epiziotomijom, bez mogućnosti epiduralne, jer se mora osjetiti svaki trud, bojim se za bebicu, glavica ide zadnja i može zapeti, ostati bez kisika...

Mravak, užasavam se tog forsiranja vaginalnog poroda u Rijeci, jer oni kao znaju, meni je to preveliki rizik za bebicu i odlučili smo se ( ako se ne okrene do 37. tjedna) idemo u 39. tjednu na elektivni carski u Privatno rodilište, gdje sam bila po drugo mišljenje i rekli su da imam inidikacije za carski...
    Ako ima tko iskustvo vagionalnog na zadak iz Rijeke, please, neka podjeli s nama zabrinutima!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Rodila sam prije 10 dana u KBC-u Rijeka bebu od 3920g i 54 cm na zadak prirodnim putem i mogu samo reći da je to bilo prekrasno iskustvo!
    Drugorotka sam, prvo dijete sam rodila prirodno u Zg-u, bio je težak 4590g i 57cm i iako mi ni taj porod nije bio težak, ovaj drugi je bio pjesma koja je trajala 2 sata!

Bojala sam se i iščitala svu literaturu o porodu na zadak, naišla na oprečna mišljenja, pogotovo jer se vani ne prakticira, osim u Nizozemskoj, a svi prijatelji su mi sugerirali da radije idem na carski jer je porod na zadak rizičan, težak, svatko zna nekog tko je rađao na zadak 16 sati; bla-bla... i takve priče...Bespotrebno zastrašivanje...

Mogu samo reći da sam nakon par dugih razgovora s liječnicima, njihovih detaljnih i iscrpnih objašnjenja o porodu takvog tipa, koji su btw izvrsni i znaju što rade, zaključila da sam u sigurnim rukama i da im vjerujem. Nije isto slušati liječnika koji nikad u životu nije porodio ženu na zadak ili nekog tko to stalno radi rutinski!! Većina liječnika nije nikad ni vidjela porod na zadak, a kamo li asistirala pri takvom porodu, pa je najlakše odmah reći da je takav položaj bebe indikacija za carski.

Naravno da ni liječnici u Ri neće riskirati, porađaju na zadak ukoliko procijene da žena ima dovoljno široku zdjelicu, da beba nije prevelika, da nema rizika, a jako je bitna jačina trudova, brzina otvaranja, spuštanja bebe i drugi čimbenici. Ako sve štima, porod može proći brzinski kao moj! Na porodu su prisutna 3 liječnika i dvije babice i ekipa za carski je spremna ukoliko bude potrebno.
    Od prirodnog pucanja vodnjaka do držanja bebuške u rukama prošlo je 2 sata. Imala sam sreće da su mi trudovi odmah bili jaaaaaki, pa mi nije trebao drip, brzo sam se skroz otvorila, bebica se brzo spustila, a istisnula sam je u jednom trudu i izašla je na guzu. Identičan je osjećaj kao kad dijete izlazi na glavicu i sam izgon ne boli. Rađena mi je epiziotomija koja je kod zadka obvezna, al nije prevelika i već sam 2 dana nakon poroda mogla bezbolno sjediti, što nije bio slučaj pri mom prvom porodu. Kad je dr rekao: 'evo guze vani', mislila sam da me očekuje još dugotrajno tiskanje, ali odmah nakon njegovih riječi sam začula plač i to je bio plač moje bebice!

Beba je super zdrava i s njom je sve u najboljem redu. Pohvalila bi Riječki tim liječnika koji su stručni i primalja koje su divne!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •