Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: Odbili me kao dobrovoljnog darivatelja krvi

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Odbili me kao dobrovoljnog darivatelja krvi

Što mislite o ovome?
    Dobrovoljni sam darivatelj krvi već par godina, diplomirani pravnik po struci, već godinama u braku i majka 5-ogodišnje djevojčice.
    Obzirom da već neko vrijeme ne možemo "dobiti" drugo dijete MM i ja smo se odlučili za MPO.
    Većini vas je poznato da je jedan od uvjeta da bi se uopće moglo "ući" u taj postupak testiranje na hepatitis B i C, te HIV (drugi uvjeti su provedeno pravno i psihološko savjetovanje, mišljenje ginekologa, bračna zajednica ili potvrda o izvanbračnoj zajednici ovjerena kod javnog bilježnika...).
    Jučer sam dakle u Petrovoj dala uzorke krvi kako bih dakle dobila tu potvrdu da nemam ni hepatitis ni HIV, te nakon toga otišla 1 ulaz dalje da bih darivala krv.
    Djelatnici HZTM-a su me odbili zbog tog testiranja na HIV i hepatitis iako sam im pokazala liječničku dokumentaciju (potpisanu od dr. R.) iz koje je vidljivo da je to testiranje potrebno zbog provođenja MPO postupka, a ne zato jer sam "u rizičnoj skupini".
    Moram priznati da sam se nakon tog odbijanja osječala tužnom i razočaranom zbog cijelog tog događaja i da me to prilično povrijedilo.
    Činjenica je da sam maknula tu vaticu sa ruke i da nisam bila potpuno iskrena, najvjerojatnije bih bez problema darovala krv.
    Mislim da neplodne osobe dovoljno pate zbog svoje neplodnosti, prolaze 100-inu raznoraznih pregleda, kontrola, testiranja..., te me ovakve stvari, kao što je odbijanje nas kao dobrovoljnih darivatelja krvi, još više žaloste jer se osjećam kao građanin drugog reda (a nisam ni narkoman, ni Hiv pozitivna, ni promiskitetna, ni alkoholičar, nego smo samo neplodna).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Stvarno nemam riječi, potpuno apsurdan događaj. Baš mi je žao što ti se to dogodilo.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mislim da si pogrešno protumačila razloge odbijanja.
    Ne odbijaju te zbog problema neplodnost nego zato jer ti ne vjeruju da nisi rizična. Vjerojatno više vjeruju svojoj branši koja te poslala na testiranje nego tebi na riječ.
    Jesi li već darivala krv, imaju li te u kakvoj evidenciji?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vidim (vidjela sam i prije prvog posta) da si im pokazala papire zašto ideš na testiranje, ali svejedno mislim da je odbijanje zbog problema neplodnosti tako apsurdno da tražim logiku u nevjerovanju u potvrdu.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

znam da me ne odbijaju zbog neplodnosti nego zbog tog testiranja, ali ja to testiranje nisam radila jer sam rizična, nego jer je to jedna od formalnosti za MPO postupak i to sam im i pokazala crno na bijelo.
    Kao što sam napisala, već par godina sam dobrovoljni darivatelj i imaju me u evidenciji.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ez tajm gouz baj, sve sam sigurnija da želim da onih 77 gu...., pardon, ruku, osjeti posljedice tog zakona u svojim životima. Dodala bi se još pokoja ručica na ovih 77..
    Bucka

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

meni je situacija (kao što je Mima napisala) apsurdna i pomalo tragikomična.
    i ego mi je prilično povrijeđen!

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, bas mi je zao da su te odbili, ali oni imaju svoja pravila kojih se slijepo drze. I mene su odbili jednom jer nisa imala dovoljno kila. (a nemam niti sada) Cudan neki osecaj, nudis svoju krv i hoces pomoci a netko ti veli thanks, but no thaks. Nemoj to uzeti previse k srcu. Idi ponovo kad dobijes nalaze da si negativna na HIV i hepatitis i sigurno ce biti sretni da si dosla. Nesebicni ljudi poput tebe su meni spasili zivot kad mi je trebalo nadoknaditi 4 doze izgubljene krvi tokom carskog reza.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

slučaj je za ne povjerovati, ali još mi je nešto osim nevjerice na pameti!
    zar oni ne provjeravaju krv darivatelja na hep. i hiv?
    da nisi bila na vađenju onda bi bila podobna, a zbog vatice si nepodobna :đizz:

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nevjerojatno. pa zar te ne bi ionako testirali na HIV i hepatitis prije davanja krvi?! k tome si već registrirani darivatelj.

jesi li tražila objašnjenje s više instance? ma, mora da je netko zabrljao.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa Vidi poruku
    upravo tako!
    vatica je bila presudna!
    i provjeravaju krv i na hepaitits i na HIV, a zadnji put sam dala krv prije cca 6mjeseci i nisam imala ni jedno ni drugo!
    glupo da ne može biti gluplje!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sram ih može biti , segregacionisti us....

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa logika je na slijedu one da trebaš što prije prekinuti obrazovanje, a onda bez posla i ikakvog krova nad glavom radit djecu pa kud puklo da puklo. U suprotnom si karijeristica koja feminizira visokoobrazovani kadar u Hrvata i time sama kriva za neplodnost.

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a da oni tebe nisu htjeli zastititi? kad vec idete u postupak, trebace ti svaka kapljica krvi <3

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mene ovo uzrujalo, ali ni najmanje iznenadilo. A postaje mi i smiješno.

«Bila je tu samo jedna kvaka, i to «Kvaka 22», koja je specificirala da je skrb za vlastitu sigurnost pred opasnostima koje su stvarne i neposredne proces racionalnog duha. Orr je bio lud i mogao je biti pošteđen letenja. Trebao je jedino zatražili da bude pošteđen; ali čim bi zatražio, ne bi više bio lud i morao bi još izvršavati borbene zadatke. Orr bi bio lud kad bi još izvršavao borbene zadatke, a duševno zdrav kad ih ne bi izvršavao, ali ako je bio zdrav, morao ih je izvršavati. Ako ih je izvršavao, bio je lud pa nije morao; ali ako ih nije htio izvršavati, bio je duševno zdrav i morao je. Yossarian je bio duboko potresen apsolutnom jednostavnošću te klauzule Kvake 22 i zazviždao je u znak divljenja.«

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i trudnice se testiraju, i također bi bile nepodobne kad bi smjele darivati krv u trudnoći. što ne smanjuje apsurd buckine situacije.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar oni darivanu krv i tako ne testiraju na HIV? Bucka, slazem se, diskriminirajuce i bezobrazno.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

"Svaka doza darovane krvi testira se svaki puta na četiri obvezna biljega prisutnosti uzročnika krvlju prenosivih bolesti: na biljege virusa hepatitisa B (HBV), hepatitisa C (HCV) i HIV-a te na biljeg uzročnika sifilisa (Treponema Pallidum)."

http://www.hztm.hr/index.asp?id=53

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

to da li se provjeravaju markeri na hepatitis ili HIV ne znači previše, budući da oni mogu biti negativni i 6 mjeseci nakon ekspozicije virusu
    tvoja neplodnost apsolutno nema veze s donacijom krvi
    nego, kao što je netko već i napisao sumnja da možda pripadaš rizičnoj skupini

ne vidim razloga tolikoj uvrijeđenosti
    i ja sam bila dobrovoljni davaoc krvi podosta godina
    a onda su i mene odbili jer sam bila anemična
    nisam se uvrijedila radi toga

u svakom slučaju sam sigurno za situaciju da transfuziolozi pušu i na hladno
    nego da se epidemije hepatitisa ili HIV-a šire transfuzijom

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aha. naravno da čim si neplodan pripadaš rizičnoj skupini. promiskuitet, droge, alkohol, hedonizam. skoro sam zaboravila.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpisujem!

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

bezvezna situacija. i ovako rade te testove svima koji daju krv.i jos te imaju u evidenciji. kad ces ici opet tamo lijepo ih pitaj da ti objasne tu situaciju-meni je neshvatljivo da su te odbili(i time i povrijedili).

stanam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jedino ako je neko pravilo da u istom danu ne mozes vadit krv i darivati(mislim zbog kolicine krvi)???

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mislim da je drugo kad te odbiju jer si anemična ili jer nemaš 55 kg ( ne bih se uopće zbog toga uvrijedila) ili kad te odbiju jer te (zbog tvoje iskrenosti i vatice na ruci) smatraju rizičnom, iako predočiš papir iz kojeg se vidi zbog čega si radila testiranje na HIV i hepatitis.
    btw. pisala "višim instancama" i baš me zanima odgovor.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Slažem se da je bezobrazno, no sumnjam da je namjerno. Ono, da su te baš u inat odbili.
    Prije bih rekla da oni imaju neka stroga pravila - npr. ne možeš davati krv ako si u procesu testiranja na HIV. E sad, ako je pravilo takvo onda nije bitno zašto se testiraš na HIV nego samo da se testiraš.
    Zamisli da je laborantica svjesno prekršila to pravilo (znači zna da si testirana, zna da ti ne smije uzeti krv, no svejedno pristane jer ti povjeruje na riječ) i dobije otkaz jer je prekršila propis.

U tom slučaju bi trebalo mjenjati pravilo, a ne da očekivati da ga djelatnici krše.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa Vidi poruku
    aha. naravno da čim si neplodan pripadaš rizičnoj skupini. promiskuitet, droge, alkohol, hedonizam. skoro sam zaboravila.

gdje je to napisano?

čemu toliki bijes u tebi?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sa tek viim buckinu zadnju rečenicu - potpis.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je drugo kad te odbiju jer si anemična ili jer nemaš 55 kg ( ne bih se uopće zbog toga uvrijedila) ili kad te odbiju jer te (zbog tvoje iskrenosti i vatice na ruci) smatraju rizičnom, iako predočiš papir iz kojeg se vidi zbog čega si radila testiranje na HIV i hepatitis.
    btw. pisala "višim instancama" i baš me zanima odgovor.
    a zašto ti je bilo napeto da isti dan daruješ krvi i testiraš se na markere za hepatits i HIV?
    koliko ja znam nalazi se ne čekaju dugo i mogla si darivati krv nakon rezultata

mislim da bi se svako zabezeknuo da mu kažeš evo sad sam vadila markere za hep. i HIV i sad bi dala krv

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

princess puffy, pitaj ministra zdravstva i sljedbenike.
    ja ne mogu biti ddk zbog svoje krvne slike. i to me ni najmanje ne vrijeđa. ali da me netko odbije jer sam neplodna i samo zato me ubroji u rizičnu skupinu, bila bi bijesna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    a zašto ti je bilo napeto da isti dan daruješ krvi i testiraš se na markere za hepatits i HIV?
    ma zato što je u istoj zgradi, pa ne moraš dva puta u grad, dva puta tražiti parking, dva puta plaćati parking... čisto praktičnosti radi.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to da li se provjeravaju markeri na hepatitis ili HIV ne znači previše, budući da oni mogu biti negativni i 6 mjeseci nakon ekspozicije virusu

Hm.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zato jer sam htjela ubiti 2 muhe jednim udarcem kad sam već tamou Petrovoj 3!
    nalazi su gotovi za 8 dana, ali mene sad neko vrijeme neće biti u ZG-u, pa opet neću moći dati krv.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja ne mogu biti ddk zbog svoje krvne slike. i to me ni najmanje ne vrijeđa. ali da me netko odbije jer sam neplodna i samo zato me ubroji u rizičnu skupinu, bila bi bijesna.

nitko nju nije odbio zbog neplodnost,
    niti je neplodnost uvrstio u rizičnu skupinu

ali je valjda osoba s kojom je razgovarala procijenila da je nedopustivo da isti dan vadi markere i daje krv
    i ja se tu apsolutno slažem

jer bi ta krv recimo mogla doći djetetu koji je išao na bezazlenu operaciju tonzila i malo više krvario pa mu je trebala supstitucija
    i to nema nikakve, nikakve veze s neplodnošću nego s pravilima struke

a kad već bjesniš zbog svoje diskriminacije, da li si se bunila svom ginekologu kad te je slao na sve te pretrage?
    ja nisam
    a ne bih niti transfuziologu, zato što brine, o možda mom djetetu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa nius je odbili jer je nelodna!! Nego zato što se testirala na HIV!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sablažnjena.

Pratim temu, zanima me objašnjenje nadležnih. Iako, kakav nam je ministar, ne bi me čudilo da bude sasvim nesuvislo.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

radi praktičnosti ?
    i ubijanja 2 muhe odjednom ?

odustajem od bilo kakve daljnje rasprave
    to ne može biti razlog
    kad su ovako ozbiljne stvari u pitanju

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa logika je na slijedu one da trebaš što prije prekinuti obrazovanje, a onda bez posla i ikakvog krova nad glavom radit djecu pa kud puklo da puklo. U suprotnom si karijeristica koja feminizira visokoobrazovani kadar u Hrvata i time sama kriva za neplodnost.
    Kaj si ti htjela ovime reći?
    Kakve to veze ima s ovim kaj bucka piše?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ok, a koja je razlika u riziku testira li se 8 dana prije ili kasnije, ako nalazi mogu biti negativni 6 mjeseci nakon ekspozicije virusu?
    Princess puffy, nisam i ne mislim se buniti svom ginekologu zbog zakona koji me diskriminiraju nego tamo gdje je potrebno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

radi praktičnosti ?

to ne može biti razlog
    Pa cek malo, po ovome sto pises ispada da je u konkretnom Buckinom slucaju ona poslana na testiranje zato sto spada u rizicnu skupinu.

Medjutim, ako se kod lijecenja neplodnosti sve zene rutinski salje na testiranje, onda ispada da sve one spadaju u rizicnu skupinu - meni taj silogizam ne stima bas. Da sutra Milinovic zakljuci da se to testiranje novcano ne isplati i ukine ga, odjednom bi Bucka preko noci postala opet pozeljna darovateljica krvi. A ni luk jela ni luk mirisala :D

Takodjer, da se sad nije spremala za postupak potpomognute, onda bi uzeli njenu krv, ne bi bilo svrstavanja u skupinu rizicnih.

Ne kuzim na koji nacin bi to zastitilo dijete na operaciji, i od cega.

Da se razumijemo, jasno mi je zasto postoje protokoli i zasto ih se lijecnici kruto drze, to tako mora biti i tocka. Ali razumijem zasto se Bucka osjeca lose. Postoji masa ljudi kojima ni ne pada napamet testirati se na HIV i hepatitis, a rizicno se ponasaju (ili su to cinili u proslosti). Hoce li ili ne biti svrstani u rizicnu skupinu ovisi samo o njihovoj iskrenosti (cesto i prema samima sebi) pri popunjavanju upitnika.
    Ne znam, oprez je u uvijek dobar, ali ima nesto i u razumu i logici.
    Posljednje uređivanje od Danka_ : 29.07.2010. at 16:29

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

radi praktičnosti ?

to ne može biti razlog
    ja zbilja ne razumijem ovu tvoju reakciju :/
    što ima šokantno u tome da netko tko je redoviti davatelj krvi, kad se nađe u zgradi u kojoj to i inače čini, usput uz neku pretragu po neznam koji put opet daruje i krv.

kad sam morala djetetu izvaditi rodni list, izvadila sam mu usput i domovnicu, da imam novijeg datuma, kako bi si uštedila koji dolazak na istu adresu i kako je apri napisala, tražila parking, gubila vrijeme.

ja ne dajem krv iz čistog kukavičluka i baš mi je ružno čitati da umanjuješ buckin plemeniti čin zato jer je htjela spojiti 2u1.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod darivanja krvi postoje stroga pravila kojih se djelatnici moraju držati i u ovom slučaju su ih se držali. Ja sam mnogo puta u različitim razdobljima mog života išla davati krv i svaki puta su me odbili, svaki put iz drugog razloga. MM je redoviti davatelj krvi, već više desetina puta i njega su isto mnogo puta odbili iz razloga koji se laiku mogu činiti besmislenima i previše formalni, ali su tu i oni ih se drže.

Ovaj postupak nema nikakve veze s diskriminacijom osoba u MPO.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Naravno da nije u pitanju namjerna diskriminacija. I naravno da su pravila vazna, i u slucaju darivanja krvi jasno je da moraju biti kruta.

Medjutim, mozemo raspravljati o tome koliko je pojedino pravilo utemeljeno u stvarnosti.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zakona i propisa se svakako treba pridržavati. Ali mi je normalno i preipitivati smislenost istih. Potpuno mi je jasan osjećaj koji je bucka imala. Iz perspektive osobe koja je u mpo vidim ovo kao još jednu pljusku u nizu.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja te kuzim bucka. I bas mi je jadno da si ovo dozivjela.
    Ovako sa strane, cini mi se da ne postoji pisani protokol za tvoju situaciju i da je osobi koja je odlucivala bilo lakse odbiti te nego razmisliti svojom glavom.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja sam kod prvog poroda htjela darovati krv iz pupkovine i odbili su me (ovdje u SAD-u) jer sam nekad davno zivjela u Europi - dali su mi tocno taj razlog. Osjecala sam se povrijedjeno i diskriminirano. Jedno je biti odbijen na temelju osnovanih zdravstvenih razloga, a sasvim drugo na bazi toga odakle si (jer u Europi nema vecih rizika nego u SAD-u, dapače) - ili u buckinom slučaju, zato što je istim krutim rutinskim pravilima kod mpo bila testirana na bolesti koje se ionako testiraju i kod ddk.

Ljudi koji ne razumiju zašto je aenea ogorčena nisu upućeni u zakon o "medicinskoj" oplodnji, koji donosi niz ograničenja i poniženja za pacijente (koji medicinski postupak traži obavezno psihološko savjetovanje prije postupka? kojem medicinskom postupku se ZAKONOM i čistom zloćom i zlobom smanjuje postotak uspjeha? Koju drugu bolest sami stručnjaci objašnjavaju da je uzrokovana feminizacijom visokoobrazovanog kadra, kao što je to učinio dr. Bauman sa Sv. Duha u Vjesniku?).

Testiranje na HIV i hep ne spada u poniženja, jer se traži svugdje u Europi na bazi Europske direktive o tkivima (a spolne stanice i MPO potpadaju pod ingerenciju te direktive jer se može raditi o (skladištenju ili) doniranju spolnih stanica u nekih 5% slučajeva, što je slično transplantaciji tkiva, a pod istu direktivu spada i transfuzija krvi - ta direktiva postavlja standarde sigurnosti korištenja produkata jednog ljudskog tijela u drugom ljudskom tijelu).

Ali odbijanje ddk zbog toga što postoji taj drugi propis koji također traži iste pretrage prije postupka - to mi je sasvim nerazuman propis i sasvim razumijem zašto se bucka osjeća povrijeđeno. I razlog što su ju odbili na kraju krajeva jest neplodnost, jer da nije toga, ne bi bilo niti prvog testiranja.

Bucka, i mene zanima što će ti viša instanca odgovoriti i objasniti.

marti_sk avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tvoja neplodnost apsolutno nema veze s donacijom krvi
    nego, kao što je netko već i napisao sumnja da možda pripadaš rizičnoj skupini
    a po cemo bucka pripada rizicnoj skupini? Sto, razlog neplodnosti je promiskuitet i droga pa cek cim proverava ove markere op u rizinu grupu?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prema ovom, nitko tko nije testirao krv na HIV unutar 6 mjeseci ne bi smio biti darovatelj krvi. I dalje mislim da ovaj postupak nije ok. Bucka je mogla presutjeti da se testirala na HIV, mirne savjesti, jer to nije cinila kao pripadnica rizicne skupine nego kao zrtva nekog birokratskog propisa. I sto onda? Nije u redu i tocka. Ma koliko su drugi razlozi odbijanja (poput anemije) opravdani.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iskreno mislim da nisi diskriminirana i da nisi odbijena jer si u postupku MPO nego jer je takvo pravilo oko testiranja na HIV. Ali i ja bi slala mail odgovornim osobama i vidjela o čemu se točno radi.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 29.07.2010. at 19:12

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bucka, bas mi je zao sto si ovo dozivjela, neovisno o pravilima.

Mogu razumjeti da ne mozes odmah dati krv, nego, recimo, kad su gotovi nalazi i kad se vidi da ti nije nista. Iako, ni to mi bas nema smisla jer darovanu krv opet treba testirati, neovisno o tome cija je.

Spadam li i ja u rizicnu skupinu zato sto sam se morala testirati na iste bolesti zbog preseljenja u Ameriku? Bezveze, sve skupa.

Bucka, nadam se da ce imati dobro objasnjenje.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja zbilja ne razumijem ovu tvoju reakciju :/
    što ima šokantno u tome da netko tko je redoviti davatelj krvi, kad se nađe u zgradi u kojoj to i inače čini, usput uz neku pretragu po neznam koji put opet daruje i krv.

kad sam morala djetetu izvaditi rodni list, izvadila sam mu usput i domovnicu, da imam novijeg datuma, kako bi si uštedila koji dolazak na istu adresu i kako je apri napisala, tražila parking, gubila vrijeme.

ja ne dajem krv iz čistog kukavičluka i baš mi je ružno čitati da umanjuješ buckin plemeniti čin zato jer je htjela spojiti 2u1.
    debeli potpis na ovo!
    redovni sam darivatelj krvi i kad sam već bila u Petrovoj 3 zbog tog testiranja bilo mi je skroz ok spojiti to i obaviti odjednom i testiranje i darivanje!
    cure, ja sam svjesna da su oni mene odbili zbog testiranja na HIV i hepatitis, a na testiranje sam išla zbog čiste formalnosti za MPO!
    da sam šutila, da sam skinula vaticu- sve bi bilo ok i dala bih krv bez problema!
    da ne kažem da je iza mene krv darivao muškarac prilično sumnjiva izgleda, sav istetoviran, nitko ga niš nije gnjavio i normalno je dao krv.
    naravno da sam se nakon toga osjećala (s oproštenjem) ko g...o!!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •