Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 110 od 110

Tema: Odbili me kao dobrovoljnog darivatelja krvi

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A onda mi iskočio neki tekst, stariji od prije par godina, da doktori nekad sami daju krv kad im bude nestašica.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jako, jako su postrožili. Baš puno restrikcija. Nije čudo da im stalno fali krvi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mog muža su odbili zbog zdravstvenog stanja djeteta, jer se nije sjetio da ni ne smije ići, ja sam uvijek prestajala davanja kod dječješmravosti

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kaže krv se donira? Zar ne ide ono da se bode u kost? Ili to tek kad vide da je krv podudarajuća? Hoće me i tu odbit jer imam alergije?
    https://www.index.hr/mobile/vijesti/...jesti_ostalo_m

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zuta bez obzira na tvoje dobre namjere tebi kao anemicnoj osobi sa slabim imunitetom zaista darivanje krvi mozda nije najbolji izbor. Ja nisam nikad bila anemicna al jednom.mi se dogodilo da sam zbog darivanja krvi i treninga koji su uslijedili otisla u anemicnost, trebali su mi mjeseci da se povratim. Mislim da to nije preporucljivo, ni dobro za tvoj zdravstv.status s obzirom da djeca ovise o tebi.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.07.2025. at 11:39

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Zuta bez obzira na tvoje dobre namjere tebi kao anemicnoj osobi sa slabim imunitetom zaista darivanje krvi mozda nije najbolji izbor.

Stalno si na temema koje imaju veze s tvojim zdravstv.problemima, možda bolje da time pozabaviš a ne dodatno otežavaš organizmu oporavak.

Ja nisam nikad bila anemicna al jednom.mi se dogodilo da sam zbog darivanja krvi i treninga koji su uslijedili otisla u anemicnost, trebali su mi mjeseci da se povratim. Mislim da to nije preporucljivo, ni dobro za tvoj zdravstv.status s obzirom da djeca ovise o tebi.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 17.07.2025. at 11:42

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemam više anemiju. Imam alergiju.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Al si ocito podloznija anemiji.
    Ja nisam nikad imala anemiju, pa me darivanje krvi odvelo u anemiju.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo to nisam znala. Mislila sam da je taj deci dva ništa strašno. Onda dobro, zaboravit ću na to. Al mi žao da ne mogu nešto lijepo napravit nazad, a doktori su i sestre u pravilu uvijek bili okej prema nama.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ne uzima se deci dva nego 450ml krvi znaci skoro pola litre i to bez obzira jesi li musko od 100ak kg ili zensko od 56 kg.
    To mi je oduvijek bilo čudnovato zasto nije prilagodjeno barem na 2 standarda ž i m al eto tako je...

U svakom slučaju taj gubitak krvi manje osjeti, brže nadoknadi veliki muskarac nego sitnija žena pa se posljedič̣no brže oporavi.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 18.07.2025. at 16:12

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •