-
dobila odgovor ravnateljice HZTM-a.
"Poštovana gđo. X,
Najiskrenije se ispričavam zbog situacije u kojoj ste se našli želeći učiniti dobro djelo.
Po tekstu kojeg ste napisali apsolutno ne pripadate ni u kakvu skupinu sa povećanim rizikom za darivanje krvi. Stoga sam i tražila očitovanje djelatnika koji su bili nazočni jer objašnjenje kojeg ste dobili uz predočenje dokumentacije je za mene trenutno bez dodatnih objašnjenja djelatnika zaista neosnovano.
Nama je važna iskrenost i povjerenje davatelja jer nemamo nultog rizika (testovi za krvlju prenosive bolesti su 99,9% osjetljivi i specifični, ali uvijek postoji mali postotak u kojem nije moguće „uhvatiti“ zarazu zbog tzw. window perioda – vremena od trenutka zaraze do pojave dovoljnog broja virusa ili antitijela protiv njih u cirkulaciji). Taj period za pojedine viruse iznosi od deset do trideset dana i u tom vremenu nemoguće ih je detektirati. Zbog tih spoznaja i svijesti o nepostojanju nultog rizika mi često „pušemo na hladno“, ali to nije razlog odbijanja u Vašem slučaju.
Ispričavam se iskreno još jednom u moje osobno ime i u ime djelatnika koji su napravili propust o kojem ću nešto više službeno saznati tijekom dana.
Vjerujte mi da za nas sigurno niste građani drugog reda. Naprotiv, svi koji i pokušaju darovati krv zaslužuju posebno poštovanje ne samo za mene osobno nego i za sve ljude koji cijene dobrotu.
Želim Vama i Vašoj obitelji dobro zdravlje i uspjeh na putu kojim ste krenuli, prvenstveno ispunjenje želje da Vaša djevojčica dobije bracu ili seku.
Uz srdačan pozdrav
S poštovanjem
Irena Jukić"
Posljednje uređivanje od bucka : 30.07.2010. at 11:10
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma