Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Metotrexat u izvanmaterničnoj

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno Metotrexat u izvanmaterničnoj

Drage forumašice, pozdrav svima i pomoć..
    Čitala sam puno tema ali o izvanmaterničnoj trudnoći ima jako malo (zar je toliko rijetka??), a o injekciji Metotrexata koja je jedan od načina "rješavanja" izvanmaternične trudnoće gotovo ništa...
    Naime, u lipnju sam imala izvanmater.trud. i primila sam injekciju Mtx, beta pala na 0, znači terapija uspjela.
    Međutim, mtx je citostatik (kemoterapija), a meni i danas kosa jako opada, glavobolje (migrene, koje do tada nisam nikada imala) svako malo, bolovi u mišićima, grčevi u listovima nogu (nekada me grč tj.bol u listu probudi..) pa ne znam što se događa i zabrinuta sam jako...
    Molim sve koje su primile mtx ili one čije su bližnje i poznate primile ovu injekciju da razmijenimo informacije i olakšamo brigu i zabrinutost
    Nažalost, kada sam izlazila iz bolnice bila sam jako jadna i frustrirana od svega (naročito doktora) tako da nisam se sjetila ništa pitati, a niti je dr.našao za potrebno da mi kaže što i kako dalje...??? pa niti kada mogu planirati slijedeću trudnoću?
    Hvala puno, svaka i najmanja informacija bi mi dobrodošla jer sam jako zabrinuta za svoje zdravlje

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Žao mi je zbog tvog iskustva.
    Neću ti moći mnogo pomoći, izuzev da kažem da je meni vanmaterična riješena laparoskopski, pitala sam ih za metorrexat, ali u bolnici gdje sam ja bila ne rade s njim. Uglavnom ja sam 6 mj. nakon toga ostvarila normalnu T, koja je skoro pri kraju, što i tebi želim, kada se oporaviš.

Mislim da ne bi bilo loše da konsultuješ te ili neke druge dr. kako pomoći svom organizmu da se oporavi, i pogledat neke savjete kako se ponašati poslije korištenja citostatika, uopšte.
    Ja sam nakon op.koristila matičnu mliječ da se malo osnažim.
    Sretno

miška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Draga zlatta,ja sam 2003 imala vanmateričnu i primila sam tu injekciju ali koliko se sjećam,nisam imala nikakve nuspojave koje spominješ.Zatrudnjela sam prirodno nakon godinu dana (čuvali se 6 mjeseci) ali ni ta trudnoća nije opstala ali to sad nema veze.Vidi sa svojim doktorom kaj bu ti on rekao

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Preporučena je pauza 6 mjeseci do godinu dana, tako su meni rekli kad su posumnjali na vanmaterničnu (beta je ipak na kraju pala sama pa nije bilo potrebe za metatrexatom). Mislim da je dobro pričekati godinu dana za svaki slučaj, a što se nuspojava tiče, od cura koje su primile injekciju nisam čula da su ih imale (ili barem nisu bile izražene). Bilo bi dobro da se konzultiraš barem sa svojim ginekologom ili dr. opće prakse o tim nuspojavama.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

hvala puno na postovima i podršci,
    ma, javila sam se ja svojoj dr. zbog toga i poslala me vaditi krv, nalaz u redu, dr.otišla na godišnji i sad čekam i već se stvarno brinem oko svega.

mmk čestitam na trudnoći! to tako lijepo zvuči, naročito nakon onoga što si prošla

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

prije 4 godine sam također primila methotrexat nakon vanmaternične trudnoće, ja tad nisam imala nuspojava, ali mene u Petrovoj su pustili iz bolnice da mi nisu ništa rekli!? Tek sam iz neta saznala da se treba čuvati trudnoće makar 3 mjeseca...................

Mislim da je godina možda čak i previše, ali u svakom slučaju se konzultiraj sa svojim liječniku, ne samo za trudnoću nego u prvom redu zbog svojih mogućih nuspojava kao što je glavobolja i ispadanje kose.

SRETNO!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kadauna, hvala na postu, da morati ću do dr. ili gina, ali znaš kako oni svaki ima svoje mišljenje i onda budi pametna što i kako..
    Koliko si ti čeka na novu trudnoću? Nadam se da si uspjela ..

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hej i ja sam prošla slično...primala sam metatrexat, opada mi kosa jako,jako i imala sam jake mučnine sad nakon 6 mjeseci je slabije....prolazno je kažu...drži se!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Meatrexat je kao što si i sama napisala citostatik(blagi kemoterapeutik) pa kod nekih izaziva jake nuspojave,treba sačekati da se organizam na neki način očisti ali svakako pokušaj sa pravilnom prehranom i nekim dodacima prehrani ojačati organizam!!!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj amela mehmedagic prvotno napisa Vidi poruku
    Hej i ja sam prošla slično...primala sam metatrexat, opada mi kosa jako,jako i imala sam jake mučnine sad nakon 6 mjeseci je slabije....prolazno je kažu...drži se!!!!
    draga amela, znači nisam sama, i meni je sve tek nakon 4 mjeseca počelo pomalo prestajati i tek nakon punih 5 mjeseci prestalo. vidim da mi se i kosa oporavila i ozdravila, ali pila sam vitamine, minerale, omege, folnu (zbog planiranja trudnoće), med s propolisom i cvjetnim prahom,puno voća i povrća...
    nisi pisala da li se "trudite" i koliko ti je dok.rekao da pauzirate?
    ps.
    pišeš da si "primala" mtx, zar nisi primila samo jednom? meni su dali jedan dan, drugi dan nešto za poništenje daljnjeg djelovanja (tako nešto su mi rekli) i četvri dan vadila betu i bila je 0,0. A ti?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ici, u pravu si, jačala sam organizam i bolje je. A valjda je i vrijeme učinilo svoje, eto danas je nakon 6 mj. sve to nestalo. Hvala bogu

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja tek sad vidim ovu temu, a nedavno sam otvorila istu - dok sam još bila u bolnici. Primala sam mtx 5 injekcija od 25 mg - 5 dana. Beta mi je u trenutku dolaska u bolnicu bila 1197, prirodno pala na 950, nakon mtx na 770, sa 550 su me pustili na kućnu njegu. Danas dva tjedna poslije beta mi je 93. Moj gini kaže da je to ok pad i da treba pričekati još koji tjedan da bude nula. Iznenadili ste me da vam je kroz par dna došlo do nule! Vjerovatno su doziranja različita. Meni baš ne ispada nešto posebno kosa, više problema imam sa želucom, napuhanošću trbuha i sl. U bolnici sam imala i jake glavobolje, ali sad uglavnom ne.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj zlatta prvotno napisa Vidi poruku
    draga amela, znači nisam sama, i meni je sve tek nakon 4 mjeseca počelo pomalo prestajati i tek nakon punih 5 mjeseci prestalo. vidim da mi se i kosa oporavila i ozdravila, ali pila sam vitamine, minerale, omege, folnu (zbog planiranja trudnoće), med s propolisom i cvjetnim prahom,puno voća i povrća...
    nisi pisala da li se "trudite" i koliko ti je dok.rekao da pauzirate?
    ps.
    pišeš da si "primala" mtx, zar nisi primila samo jednom? meni su dali jedan dan, drugi dan nešto za poništenje daljnjeg djelovanja (tako nešto su mi rekli) i četvri dan vadila betu i bila je 0,0. A ti?

Primila sam 3 doze, nakon toga sam malo počela krvarit ali beta nije padala, pa su mi na kraju ipak odstranili jajovod, pauza je bila 6 mjeseci. a sad IVF jer više nema mogućnosti ništa drugo.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj amela mehmedagic prvotno napisa Vidi poruku
    Primila sam 3 doze, nakon toga sam malo počela krvarit ali beta nije padala, pa su mi na kraju ipak odstranili jajovod, pauza je bila 6 mjeseci. a sad IVF jer više nema mogućnosti ništa drugo.
    amela, žao mi je.
    kada sam primala mtx nitko mi nije rekao da od njega se znaju začepiti jajovodi (kao on sve čisti i onda te čestice koje otpadnu znaju se zaglaviti negdje) tako da draga, i ja nakon 6 mj.pauze saznam da mi je IVF najbolja opcija....tako sam razočarana...
    nadam se da ćemo obadvije imati više sreće u slijedećoj trudnoći..
    sretno...

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ZJENA prvotno napisa Vidi poruku
    Ja tek sad vidim ovu temu, a nedavno sam otvorila istu - dok sam još bila u bolnici. Primala sam mtx 5 injekcija od 25 mg - 5 dana. Beta mi je u trenutku dolaska u bolnicu bila 1197, prirodno pala na 950, nakon mtx na 770, sa 550 su me pustili na kućnu njegu. Danas dva tjedna poslije beta mi je 93. Moj gini kaže da je to ok pad i da treba pričekati još koji tjedan da bude nula. Iznenadili ste me da vam je kroz par dna došlo do nule! Vjerovatno su doziranja različita. Meni baš ne ispada nešto posebno kosa, više problema imam sa želucom, napuhanošću trbuha i sl. U bolnici sam imala i jake glavobolje, ali sad uglavnom ne.
    zjena, meni je najviša beta bila 240 i polako je padala, ali jako polako, u 15 dana tek na 48 i navodno je g.v. stalno rasla ne kužim kako?? tako da je zato tako u tri dana pala na 0

sretno draga i tebi....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •