Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Simpotomi menopauze

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da ne bi bilo da bilo koga nagovaram na hormonsku terapiju ili da mislim da ju može uzimati bilo tko. Samo mislim da svaka žena ima pravo na informiran izbor, a do njega nije tako lako doći u Hrvatskoj, a i u svijetu, pogotovo jer i ginekolozi ako se nisu dalje školovali baš za to područje imaju 1-2 sata predavanja na tu temu na fakultetu. Onda često čujem svoje prijateljice kojima ginekolozi kažu ma ne mojte to uzimati nek ide sce prirodno,ać ali nije prirodno i dapače jako je štetno po zdravlje ući u menopauzu s 40g. Imati mjesečnicu do 40-te ili do 55-te je ogromna razlika po zdravlje žene.
    Posljednje uređivanje od mitovski : 10.10.2024. at 21:57

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne bi bilo da bilo koga nagovaram na hormonsku terapiju ili da mislim da ju može uzimati bilo tko. Samo mislim da svaka žena ima pravo na informiran izbor, a do njega nije tako lako doći u Hrvatskoj, a i u svijetu, pogotovo jer i ginekolozi ako se nisu dalje školovali baš za to područje imaju 1-2 sata predavanja na tu temu na fakultetu. Onda često čujem svoje prijateljice kojima ginekolozi kažu ma ne mojte to uzimati nek ide sce prirodno,ać ali nije prirodno i dapače jako je štetno po zdravlje ući u menopauzu s 40g. Imati mjesečnicu do 40-te ili do 55-te je ogromna razlika po zdravlje žene.
    Sa svim se slažem, zato sam morala provjeriti da negdje ne "cvatu" socijalni ginekolozi koji bi mi pomogli oko menopauze, nitko nije sretan bacat novce bezveze. Ali, ajde, ovo mi se čini best case scenarij da makar ne opstruira. Živimo dulje, terapije su razvijene, zašto ne zatražiti pomoć od stručne osobe koja zna izvagati rizike i koristi i dati preporuku. Za psihološke probleme sam bila svjesna jer sam imala blisku osobu koja je uvjerena da sve to treba ići normalno, ali kad je nju zakačilo je zbog male snage tražila pomoć. Mislim, ne živimo više u vrijeme da se s 55 možeš penzionirat, od nas se svih "traži" funkcioniranje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •