mitovski prvotno napisa
Lili ja isto uvijek prvo posegnem za biljnim preparatima pogotovo ako me npr boli grlo... malo sinusi i sl.
Mislim na ozbiljne zdravstvene probleme, a svoju predmenopauzu ću okarakterizirati kao takvu s ozbiljnim problemima.
Ja sam kod te svoje ginekologice prvi put na preporuku došla prije 2 godine u travnju s dugotrajnim (ne smijem ni reći koliko od srama jer sam čekala kao stati će) izljevom koji je zapravo bio samo točka na i i da se nije dogodio tko zna koliko bih ja još tako živjela jer nisam znala prepoznati i reći što mi je, ali sam se osjećala kao da mi je netki izmaknuo tlo pod nogama i kao da samu sebe više ne poznajem. Funkciinirala sam jedva.
Prvo mi je morala zaustaviti krvarenje jer sa bila na minutu do kiretaže i to je učinila da mi je prepisala kintracepciju na mjesec dana. Već me to dobro resetiralo. Onda mi je prepisala macu, d vitamin i kalcij. Pa sam nakon 2 mjeseca imala kontrolni pregled, onda ooet ciklus nije došao 60 dana i tek onda sam krenula u kompletnu obradu i u 12 mjesecu dobila zeleno svjetlo i hormone. Dakle, prošlo je 8 mjeseci, nisam ih ni dobila ni uzela preko noći. Probala sam i biljno.
Rekla bih da biljno pomaže kod lakših simptoma predmenopauze, ono malo valunga, tu i tamo neraspoloženje i sl.
Kad dođeš s ovako ozbiljnim problemima očekuješ pomoć medicine, a danas ju hvala bogu imamo.
Moja odluka da uzmem hormone nije bila lagana ni preko noći, ali nije bila ni teška jer iskreno ne znam kako bih i koliko dugo mogla onako dalje. Stvar je počela biti vrlo ozbiljna i fizički, a psihički još i više.
Ne govorim ovo tebi, da ne bi bilo zabune, ali stvarno tko nije probao i prošao ne može razumijeti. Nisam ni ja.
U ovakvom slučaju bilje ne pomaže. Ili ako baš hoćeš možemo reći da i pomaže
Lenzetto contains the hormone estradiol, which is the main type of estrogen in our bodies. It is derived mainly from the yam, a root vegetable, and is a body identical type of HRT.