Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
Stvari se hvala bogu polako mijenjaju. Počelo se pričati i pisati u medijima. Poznate žene progovorile su o svojim iskustvima jer budimo iskrene, reći da si u menopauzi imalo je vrlo negativnu konotaciju.
Čak ni mi žene međusobno ne pričamo o tome. Kad se meni krenulo događati i kad sam s prijateljicama krenula pričati što mi se događa saznala sam npr da jedna već nekoliko godina uzima hotmonsku, druga ima isto valunge i obilne mjesečnice, jedna je već ušla u menopauzu i luda i anksiozna... Ono šokirala sam se... Zašto sve šutimo i trpimo umjesto da podijelimo jedna s drugom svoja iskustva.
Zbog jos uvijek vazeceg internaliziranog narativa da zena vrijedi sto vise trpi, onaj djir "svetica" plus internalizirani patrijarhalni strah zena od vlastitog starenja, dok je za muske to bas "sarmantno". Prva ce zena olajavat drugu zenu "koja ne drzi do sebe" (=pustila je sijede npr). Al, i to se mijenja lagano, puno je zenskih pro-age sampiona celebrityja sad koje slave zensko starenje i mudrost (glumica iz Seinfelda julia dreifuss podcast Wiser Than Me gdje ugoscava legende ala Fonda i Goodall, andie mcdowell pustila sijede (sok i vjeverica) itd.). Zene lagano odbacuju narativ da iza 50 moraju sa svim svojim problemima bit nevidljive i bit kush i event. se bavit unucima il brigom za stare. Barem "mi" na "zapadu".