evo me.

72. sam godište i u perimenopauzi sam već neko vrijeme.

ciklusi su mi se skratili, a u zadnjih godinu dana su počela i izvanmenstrualna krvarenja pa sam neko vrijeme bila na hormonskoj terapiji (duphaston uglavnom), onda se na neko vrijeme sve primirilo da bi unazad 2 mj ponovo počeli problemi. zadebljan endometrij, čudna i produžena krvarenja, obilne menstruacije sa ugrušcima, uglavnom neugodno. prošli mj sam za dlaku izbjegla kiretažu. moja odabrana ginekologinja me poslala s uputnicom u bolnicu da mi je obave jer je endometrij bio dosta zadebljan i krvarila sam dosta dugo, ali je dr na hitnoj ginekološkoj rekla da bi ona rađe pričekla još par dana da vide da li će se se maternica sama prirodno iščistiti i tako je na kraju bilo s tim da mi ni oni najveći i najdeblji ulošci nisu bili dovoljni par dana. moram piti i željezo jer sam anemična pa sam dobila 2 mišljenja s različitih strana da bi za mene mirena bila idealna. Ja se još premišljam jer sam baš na ovom forumu pročitala dosta negativnih iskustava s njom pa sam malo skeptična, ali ako se nastave ovakve epizode bojim se da ću ipak popustiti i ugraditi je jer mi se ne da toliko hodočastiti kod ginekologa.

što se drugih simptoma tiče tu neću biti nešto od pomoći jer sam veći dio života imala anksioznost i panične napade pa to sad i ne povezujem s mojim godinama, nego sam jednostavno takva

jedino sam primijetila da puno manje jedem i pazim jako na ishranu da bih bila u nekim sebi prihvatljivim gabaritima. trenutno sam 66-67 kg na svojih 172 (možda i manje jer sam se ipak smanjila ), a cilj mi je imati stabilnih 63-64 kila jer se tako najbolje osjećam. a stvarno puno manje jedem nego ranije, uglavno biram zdrave namirnice, ali vaga ipak pokazuje toliko koliko sam navela. ponešto i vježbam, ne tolikim intezitetom kao prije par godina, ali se trudim i jedan od planova mi je potrudit se više.