Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Simpotomi menopauze

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Hmmm. Imam 35 godina. Oduvijek neredovite cikluse, dugotrajne bolne menge, jajnik jedan ne sljaka uopce. U zadnjih godinu dana su mi se ciklusi ustabilili na 35 dana, menga traje 3-4 dana. Osjetim svaku ovulaciju sto prije nisam, I cice me bole-od dan,dva prije ovulacije pa dok ne dodje m. I to mi je mozda I najgora novost jer je bas neugodno. Citala sam da hoce to tako u perimenopauzi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    Hmmm. Imam 35 godina. Oduvijek neredovite cikluse, dugotrajne bolne menge, jajnik jedan ne sljaka uopce. U zadnjih godinu dana su mi se ciklusi ustabilili na 35 dana, menga traje 3-4 dana. Osjetim svaku ovulaciju sto prije nisam, I cice me bole-od dan,dva prije ovulacije pa dok ne dodje m. I to mi je mozda I najgora novost jer je bas neugodno. Citala sam da hoce to tako u perimenopauzi.
    Sori, ali mislim da si ti premlada za priču o perimenopauzi sa 35 god, osim ako ti majka nije ušla u preuranjenu menopauzu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo nekih mjerila za dob:

Menopauza je posljednje fiziološko krvarenje iz maternice i prirodan je događaj u životu žene, koji se prosječno javlja u 51. godini života. Dijagnoza se postavlja retrogradno, nakon perioda od 6 mjeseci do godine dana.

Ako menopauza nastupi prije 40-te godine života naziva se prijevremena menopauza, a prestanak menstruacije poslije 55. godine nazivamo kasnom menopauzom

Perimenopauza je višegodišnje razdoblje oko menopauze kojim dominiraju neuredna krvarenja iz maternice te vazomotorne smetnje (moj dodatak: za ove s pravilnim ciklusima - s nepravilnim ciklusima prvo prethodi to da postaju pravilniji, prije nego što konačno polude i nestanu, valjda).

Često se koristi i pojam klimakterij. Pod tim se pojmom podrazumijeva prijelazno razdoblje žene od fertilne dobi prema menopauzi i starosti. Najčešće počinje oko 45. godine i traje 5-10 godina.

Znači, na ovom topicu tipično ne bih očekivala da su većina ekipe žene ispod 40, nego više 45-50 ekipa. To za perimenopauzu. Menopauza - onda više nećemo pisat o mengi i simptomima....nego o osteoporozi i unucima (za većinu, za mene ne), hopefully.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 27.11.2017. at 17:47

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mama mi je u menopauzi od 47-48. Godine.
    Ja sam sa 23 prosla ... nesto, mozda slicno kao coksa, ne znam, od tad jedan jajnik ne radi, "ugasio se" ,da citiram doktora.

Ovo sto sam pisala se dogadja unazad godinu dana.
    Definicije koje si napisala znam, hvala. Nije da iz fore pisem na temi kojoj se nisam nadala jos 20 godina. A s obzirom na moj potpis, unuci su mi potencijalno puno blizi nego tebi, bez obzira na godine

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Žalim sto neću šprehat o unucima. I s jednim jajnikom možeš dugo ovulirati. Uravnoteživanje ciklusa kod žene koja je imala PCOS ili mikrocistične može značiti da se nešto valja, ali to nešto može stajati iza brda još godinama. I bolne prsi isto. Može i ne mora. Ako si vadila AMH, FSH, možda ćeš imati neku bližu ideju, a možda i ne - ništa od toga nije jednoznačan prediktor. Mama ti je, po meni, mlađa ušla u menopauzu, ali to je još desetljeće i više udaljeno od tebe...

Od moja dva jajnika, jedan, koji je bio pravilniji, je više-manje gotov, rijetko kad što na njemu, ovaj koji je bio mikrocističnji, taj se sad unormalio i radi. Koliko će on još dugo - ko zna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •