Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
Hvala! Poznanica, moja dob, je odbacila spricanje zapesca jer kao da joj nije djelovalo nista,, a strah je nuspojava, al mozda je prebrzo odustala. Nakon koliko si osjetila poboljsanje?
Najčešće je problem što žene odustaju prebrzo i to što doza nije dobro pogođena. Ne znam što bih rekla o tom steahu od nuspojava. Na žalost jedna studija iz 80tih potpuno krivo odrađena i protimačena je stvorila užasno negativnu sliku o hormonima i zapravo oduzela ženama mogućnost da žive normalno. Tu prvenstveno mislim na one žene koje se baš muče i životare.
Ja sam vrlo brzo osjetila poboljšanje i preporod. Već nakon par dana, a nakon 2-3 tjedna razlika je bila nebo i zemlja. Vratilo me 5g unazad.. U pozitivnom smislu.. Fizički, psihički, kognitivno i tek sam tada zapravo u cjelosti postala svjesna koliko sam se mučila i bila loše.
Ne treba odmah odustati. Nekom će biti bolje već nakon par dana, nekom nakon 2-3 mjeseca. Najčešće je čak problem u dozi. Ja sam krenula s 1 potiskom pa smo nakon godinu dana mijenjali na 2.
Svakih 6 mjeseci sam na kontroli, a svakih godinu daba uzv dojki, mamografija, krvna slika s lipidogramom, koagulacijom, jetrenim probama, d dimerima i štitnjačom. Za sada je sve u redu. S tim da imam predivnu ginekologicu koja gleda širu sliku pa sam na spomen nekih drugih problema odradila još dodatnih pretraga na koje me moj liječnik opće prakse ne bi ni pomislio poslati.