Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Savjet oko AS II/III

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sjela danas u Tintiliniću u Cybexicu i kaže da joj je dobra...ali žena ju je stavila na pod...pa ne mogu vidjeti koliko je plitka...koliko joj noge vise...naime primjetila sam da su mjesta za guzu na tim sjedalicama do 36kg jako plitka...a ova do 18...lijepo joj noge padaju od jkoljena dolje...opet ću danas ić pa ću je probati staviti u auto...idem u Garden probati MC i Romericu..oni imaju sjedalo od auta montirano u dućanu...pa ćemo se odlučiti....s druge strane iskreno mi je žao što joj nisam kupila konbiniranu sjedalicu od 9-36kg...gledam danas u Adaxu (neke žnj marke) KOLIKO SU TE SJEDALICE DUBLJE OD OVIH...A I MOGLA BI JU VEZATI S ONIM POJASEVIMA UNUTRA DO KAD JA HOĆU ako mogu Ameri do 25kg mogu i ja...no sad nemam tu mogućnost........gledala sam crash testove neki dan...usporeba sve 3 kategorije sjedala...stvarno je ova do 36kg čisto ubojstvo...djete se presavije sto puta, leti mu naprijed i glava i noge, te često klizne ispod pojasa...

još jedno pitanje...za drugi auto bi kupila samo busster jer nemam za dvije sjedalica a MM je vozi ulicu dalje do vrtića...mora li on proći neki test i biti markica ili mogu kupizti bilo koji?

Cure dajte recite je li problem ta dubina sjedalica do 36kg Rodi, Kidfix i Cybex...javite se vi koje imate....kod Cybex mi je problem što joj zaštita za glavu ide direktno na ramena...a ne da su ramena unutra...čini mi se da je kod Romerive ili MC drugačije i da imaju za podešavanje tih stranica- dajte hitno mi je iskustva- dans ili najkasnije sutra moram kupiti sjedalicu...svoju poklanjam jednom djetetu

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    A I MOGLA BI JU VEZATI S ONIM POJASEVIMA UNUTRA DO KAD JA HOĆU ako mogu Ameri do 25kg mogu i ja...
    Ameri imaju AS čiji su pojasevi testirani za djecu do 25 kila, a na ovim europskim testirani su do 18 kila i mogu već na 18 i pol kila puknuti i proizvođač nije kriv

još jedno pitanje...za drugi auto bi kupila samo busster jer nemam za dvije sjedalica a MM je vozi ulicu dalje do vrtića...mora li on proći neki test i biti markica ili mogu kupizti bilo koji?
    i boosteri bez naslona su AS koje su podložne ECE normi R44.04

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pratim temu i pridružujem se molbi za savjete tj. iskustva oko AS za uskoro 4 godišnjaka. Ima 15kg i trebamo pa u idućih nekoliko tjedana kupiti što kvalitetniju AS međutim nemam pojma koju odabrati - svako iskustvo dobro došlo!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i inaće imate pravo, taj isofix ništa bitno ne drži sjedalicu.....s druge strane ja mislim da su sjedalici ove kategorije najnesigurnije i ne vidim gotovo nikakvu korist od njih, osim što su tu da malo zaštite djete bočno, i da ga stave u položaju da mu bolje pada pojas (moja stalno viče i jutros kad je išla u vrtić, da ju stišće, žulja itd)

kad gledam sjedalice niže kategorije, uvijek je bitno da su dobro uglavljene, ne smiju se micati lijevo desno više od cm....a što s ovima do 36kg??!!! ona uopće nisu učvršene...kako ja skrenem u autu, tako se ona nagne???...zašto se te sjedalice ne bi uglavljivale pravim isofixom a ne ovim čudom...bile bi puno sigurnije!!!....pojas drži djete, ali bome i sjedalicu...jer kad poleti djete u sudaru, poleti i nevezana sjedalica za njim i još ga može udarit ili prignječit...ja fakat ne kužim funkciju ovih sjedalica, osim što od početka kad sam shvatila da mi djete treba preći u tu kategoriju, strah ne prestaje...a i cras testovi to potvrđuju...

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Minda prvotno napisa Vidi poruku
    Pratim temu i pridružujem se molbi za savjete tj. iskustva oko AS za uskoro 4 godišnjaka. Ima 15kg i trebamo pa u idućih nekoliko tjedana kupiti što kvalitetniju AS međutim nemam pojma koju odabrati - svako iskustvo dobro došlo!
    Minda ako Noa jos stane u trenutnu sjedalicu i ako su mu usi unutar sjedalice ne trebas je mijenjati dok ne bude imao 18 kg.
    Meni se cini da je puno pametnije djecu zadrzati sto duze u sjedalicama koje imaju svoje pojaseve (naravno ako je nisu prerasli kilazom i visinom) nego ih seliti u booster.

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa Vidi poruku
    Minda ako Noa jos stane u trenutnu sjedalicu i ako su mu usi unutar sjedalice ne trebas je mijenjati dok ne bude imao 18 kg.
    Meni se cini da je puno pametnije djecu zadrzati sto duze u sjedalicama koje imaju svoje pojaseve (naravno ako je nisu prerasli kilazom i visinom) nego ih seliti u booster.

Hvala Srećice danas ću dobro osmotriti uši ... je li tvoja princeza prešla u veću sjedalicu?

Mislili smo E. prebaciti u N. sjedalicu a njemu kupiti novu no vidjet ću kakvo je stanje s malim ušima ... dok on nabije 18kg proći će bar još godina

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Minda prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Srećice danas ću dobro osmotriti uši ... je li tvoja princeza prešla u veću sjedalicu?

Mislili smo E. prebaciti u N. sjedalicu a njemu kupiti novu no vidjet ću kakvo je stanje s malim ušima ... dok on nabije 18kg proći će bar još godina
    bitno je još i da provjeriš jesu li mu pojasevi iznad ili barem u visini ramena
    ako si ispod - prerasao je AS visinom

Minda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa Vidi poruku
    bitno je još i da provjeriš jesu li mu pojasevi iznad ili barem u visini ramena
    ako si ispod - prerasao je AS visinom
    Hvala provjerit ćemo i to!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

KOLIKO SU TE SJEDALICE DUBLJE OD OVIH...A I MOGLA BI JU VEZATI S ONIM POJASEVIMA UNUTRA DO KAD JA HOĆU ako mogu Ameri do 25kg mogu i ja...
    Možeš dijete zavezati sa pojasevima i kad ima 40 kg, ali to ne znači da je to najsigurniji način prevoženja. Američke sjedalice rade se po drugačijim standardima od europskih.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •