Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Odvojio se nokat

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Odvojio se nokat

H (1,5 godina) si je prije 3 tjedna pričepio srednji prst, drzali smo oblog. Nokat nikada nije poplavio, ali prst s druge strane malo je. Sada vidim da se nokat lagano odvojio od mesa. Ne znam hoce li otpasti, ali cini mi se da hoće. Nista ga ne boli.

Ono sto me zanima ima li opasnosti da mu novi ne naraste, treba li tu nekako intervenirati? Molim ako je tko imao slicnu situaciju da mi se javi.

Malo se brinem jer je moj tata kad je bio mali pricepio prst, nokat mu je otpao i nikada nije narastao novi.

Hvala

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pretpostavljam da će novi nokat ovoga izgurati van. Tako je meni bilo.
    A hoće li narasti novi ili neće, vjerovatno ovisi o tome koliko je jako pričepio prst. Jedna moja prijateljica, zatvorila si je prst vratima od auta i njoj također, nikada nije narastao novi. Ali uopće se nije kužilo da nokta nema...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Poucena vlastitim iskustvom s malo odvojenim/napuklim/udarenim noktom koji nikad nije poplavio, odmah bih ga pocela mazati uljem cajevca. Cisto da ne dodje do pojave gljivica ispod novog nokta. Tesko ih je istjerati kao sam vrag.

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Poucena vlastitim iskustvom s malo odvojenim/napuklim/udarenim noktom koji nikad nije poplavio, odmah bih ga pocela mazati uljem cajevca. Cisto da ne dodje do pojave gljivica ispod novog nokta. Tesko ih je istjerati kao sam vrag.
    Gdje si bila prije 10 godina...tada bi mi taj savjet bio zlata vrijedan! Ovako, i dalje muku mučim...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala cure

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

evo i mene s problemom
    šta kada otpadne nokat? da stavljam flaster na prst ili ne? s čim tretirati?
    imam ulje čajevca. s čim i u kojem omjeru ga miješam?
    hvala na odgovorima

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    evo i mene s problemom
    šta kada otpadne nokat? da stavljam flaster na prst ili ne? s čim tretirati?
    imam ulje čajevca. s čim i u kojem omjeru ga miješam?
    hvala na odgovorima
    Kad je H otpao taj nokat koji se skroz bio odvojio, ispod njega se vec nazirao novi nokat (oko 1mm), koji je lijepo rastao, ja sam ga svaki dan proučavala i nisam ništa stavljala niti ga ičime mazala.
    Ali to nije bila rana, i učinilo mi se da ne treba ničime dirati. Sad je nokat super kao i na ostalim prstima.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

kod mog P isto kao i kod Anamorcinog H, samo kod nas još uvijek nije u cijelosti narastao(taj za razliku od ostalih jako sporo raste).

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Osim što ružno izgleda i izrastanje novog nokta traje podosta, na kraju izgleda kao i svi ostali. Barem u našem slučaju.

Šuška avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I nama se dogodilo isto. Prije tjedan dana si je uštinuo prst vratima.
    Prst nije poplavio, ali se danas nokat odigao od prsta. Još se drži malim krajičkom.
    Sad sam mu stavila flaster. Da mu to otkinem?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •