-
što kad krene u jaslice?
pozz svima. Evo moj bebač treba krenut u jaslice ud 15. 11. Mm i ja radimo oboje u smjenama,turnuse, dakle dan, noć pa dva dana slobodno. Nemamo drugi izbor jer nažalost bake i djedovi su nam daleko, pa će baš morati u jaslice. Znam da sve ima svoje mame i prednosti ali nekako mi je preteška i sama pomisao da ga neću vidjeti 12 sati dnevno. Dakle kada dođemo kući sve će morati biti nabrzaka ako ne želimo da ide spavati u ponoć. A gdje će biti mjesta za maženje, igru, razgovor? Po noći bi ga pričuvala šogorica koja studira i sve zvuči idealno, ali nije. Bojim se da će biti jako tužan što nas ne vidi toliko dugo.
A još bi koliko sam pročitala u početku trebalo ga vodit ama baš svaki dan da ga se ne zbunjuje i da prihvati odlazak tamo. Znači i onaj dan kad mm i ja idemo u noćnu trebali bi ga odvest, i kad izađemo iz noćne isto...

Preduga mi je to razdvojenost za tako malu bebu, a i za mene kao majku, a ako ga ne budem vodila iz razloga što smo mi oboje tada kući bojim se da ne bi htio ići kada bi bilo neophodno?
Postoji i druga solucija a ta je da mm i ja radimo suprotne smjene, ali onda će pretežno boravit sa jednim roditeljem, nikuda nećemo moći ići u troje. S druge strane, svakako bi htjela da ide u jaslice, ponajprije da se druži i socijalizira s vršnjacima, jer ovdje gdje živimo nema baš malih beba, a i radimo tako da nećemo ga često stići voditi u park ili na igralište. Jako je vezan za nas , ali nadam se da će se uspješno i lako adaptirat kada dođe u skupinu.
Nažalost, ne mogu radit 1 smjene jer financijski nisam u mogućnosti, iako bi to bilo najbolje za njega. Bili bi i vikendom skupa, ali ne možemo si to priuštit.
Ako netko ima savjet ili iskustvo kako da postupim a da bude što manje bolno za mog miša? kako da postupim prvih dana u jaslicama, da ga vodim svaki dan ili da ga ostavim kući ponekad?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma