Kad smo vec pokrenuli ovu temu, interesira me da li su u IVF poliklinici prakticirali transfer blastica i zamrzavanje zametaka prije ovog Zakona i da li ima slucajeva da su po novom Zakonu isli na blastice te kako sada stoje sa zamrzavanjem js.
Kad smo vec pokrenuli ovu temu, interesira me da li su u IVF poliklinici prakticirali transfer blastica i zamrzavanje zametaka prije ovog Zakona i da li ima slucajeva da su po novom Zakonu isli na blastice te kako sada stoje sa zamrzavanjem js.
Iz mojeg iskustva od prije Zakona - ne nisu išli na blastice. I to ih nisam uspjela nagovoriti, iako sam imala dosta JS i dovoljno embrija - isli su na varijantu transfera treći dan, a ostale embrije su puštali da li ce doci do blastice, pa zamrznuti.. Meni su to objasnjavali da ako je embrij dobar - primit ce se i treci i peti dan, bez obzira.. Da ne ulazim u daljnju raspravu na tu temu.. Po novom Zakonu ista prica, i da - zamrznuli su mi JS. I opet transfer treci dan...
Mislim da je ovaj dio bitan za one koji se odlucuju za IVF polikliniku.Znam da blastice nisu svetinja ali postoji razlog zasto je uspjesnost ipak veca kod transfera 5.dan a to je bolja selekcija zametaka.Takoder, to je i skuplja procedura pa se npr. u Mb dodatno placa.Na zalost, po ovom zakonu to gubi smisao ali najavljuju se promjene za tzv.teske pacijente koji ce ipak imati mogucnost oplodnje svih js.