krumpiric prvotno napisa
meni je ovo zanimljivo čitati i jedna stvar mi nije jasna. Eto.
Nisam ni ja luda za ispijanje kava sa susjedama, pustim dijete da se igra samo.
Kad je bio manji sjedila sam i čitala u parku ili se igrala s njim i nisu mi se osobito obraćale niti me gnjavile nikakve "susjede".
Uostalom, ne smatram se boljom od njih, povremeni kurtoazni razgovor me nije ubio, u dublje diskusije ne ulazim ako mi netko ne odgovara. Malo je ljudi koji mi baš po ničemu ne odgovaraju, al prvo ih moram upoznat.
ALI
svi ovdje nešto filozofiraju o odgoju, raspravlja se o kutu pod kojim stavljaš djetetu jastuk pod glavu, jeli igračka a bolja od igračke b, jeli glazbena škola x bolja od one y. A to dijete treba živjeti u nekakvom društvu, kakvom takvom (rispekt ako ste odlučili živjeti u šumi bez ljudi oko sebe), treba funkcionirati sa svakakvom vrstom ljudi, treba si samo odabrati draže i manje drage, treba, uostalom, znati prepoznati loše društvo. Kako će ako nepodobno društvo sretne tek tamo s 15.
Ako živi u nekim posebnim uvjetima, izolirano samo u društvo adekvatne djece, kako će vaše dijete poštovati sve ljude, pokušati ih razumijeti, volit ljude, oprostiti im greške-mane, štagod?
Koja je uostalom granica s kime se naša djeca smiju ispred zgrade igrati-kako ćete ih izolirati od neodgovarajuće djece? Tako da kažete:igraj se sa svime osim s MAtom-ko baka od makite? Što će onda bit s Matom, oće on postati izopćenik i posljedično društveni problem?a treba mu samo malo pozitivna poticaja da to ne bude?
Ne kontam, totalno sam zbunjena.