Odnosno, smatrate li da vaše dijete dobiva više sa druženjem s bilo kakvom djecom ili bez da se druži sa djecom?
Ja sam do sad mislila da dijete dobiva puno sa druženjem sa djecom, ali sam se sad našla u situaciji u kojoj nisam sigurna da više mislim isto.
Naime, nedavno smo preselili u novu kuću, izvan grada. Tu u blizini nema parkića, MM dolazi s posla najranije u 6 navečer, a tada mi je najčešće prekasno za otići negdje sa djetetom, prijatelji nam još nemaju djece, a oni koji imaju, žive u drugom gradu...
I inače nisam neki ljubitelj vodanja sa susjedama i da se mene pita nikad ne bi ni došlo do ispijanja zajedničkih kava...ali došlo je...jedino i isključivo zbog moje dvogodišnje curice.
Ona obožava djecu i vidim po njoj koliko joj fali dječje društvo, iako se ja trudim da joj ispunim dan kako god znam. I kako nemamo drugih mogućnosti, pozvala sam jednu susjedu na kavu koja ima 3 djece malo starije od moje I. I sve je bilo dobro prvih 2 puta i baš sam bila zadovoljna. Ali onda...doživim kako ta mala dječica govore susjedi od 55 godina da je glupa, da smrdi i šta sve ne....pa dođem sljedeći put, oni svojoj mami govore da je glupa itd..... nakon 7-og puta što smo se družili sam i ja postala glupa. Nakon toga se više nismo vidjeli.
Iskreno-ja sam bila zločesta da zločestija nisam mogla biti, ali otkad pamtim za sebe imam respekt prema starijima i želim da tako i moja djeca imaju!
A i već gledam kako moja curka kupi neka meni nepoželjna ponašanja pa se počinjem pitati ovo pitanje iz naslova.
Kako vi na to gledate? Ima li po vašem tu više štete nego koristi?