Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: 1.gin pregled nakon poroda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno 1.gin pregled nakon poroda

ne znam da li bi bilo bolje da sam pitanje postavila u djelu Nakon poroda, ali ce sigurno i ovdje naci svoje mjesto

Zanima me ta kontrola 6 tjedana nakon poroda. Kod mene je bio carski, pa nemam onih bolova ni straha koje vidim u cura sa prirodnim porodom. Ali imam jos uvijek krvarenje, tj par dana smedje, pa nista, pa opet crveno...a jos par dana i 6 tjedana je iza nas.
    Zanima me, ide li se na gin.kontrolu nakon 6 tjedana bez obzira na iscjedak (svih boja i oblika ) ili se ceka da to potpuno prestane pa kad god to bilo. Jasno mi je da ne mora biti 6 tjedana u dan, da mnoge odu i mjesecima kasnije, ali recimo kakav bi bio skolski primjer

pozdrav

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam zbog svoje sigurnosti, tj. da bi bila mirnija otišla nakon 6. tjedna premda sam onda imala već 1. menstruaciju. Došla sam prvobitno na razgovor i rekla da imam m., ali doktor je rekao nema veze da mi napravimo pregled kad ste već tu. Je mi malo bilo neugodno i neprijatno, ali s obzirom što sam prošla prije toga, brzo sam došla sebi i svatila to kao nešto što se mora.
    Mislim da sam negdje na forumu čitala da dosta žena uopće nije išlo na taj kontrolni pregled, jer su smatrale da nema potrebe. Definitivno stvar osobnog izbora...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam nakon prvog poroda otisla na pregled tocno 2 mjeseca kasnije.

nakon ovog idem sutra. 2 mjeseca i tjedan dana nakon poroda.

cekala sam da iscjedak potpuno prestane.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam nakon prvog poroda otišla na pregled nakon 2 mjeseca.
    Nakon drugog još nisam

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam otišla na pregled 2.5 mj. nakon poroda

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ako s ginekologom možeš komunicirati telefonom (npr. ako je privatnik) i, pogotovo ako ti je on pratio trudnoću, pitaš ga sve u vezi tog pregleda što te muči i na miru si, a on će ti i reći kada da dođeš.
    (ja sam svog i trudnoći za svaku sitnicu zvala, jadan čovjek)
    Šest tjedana nije fiksno, i ja sam nešto kasnije išla, a išla sam i bez obzira na curenja raznorazna, jer to, koliko ja znam, nema veze sa samim pregledom.
    Dapače, kad on vidi kak to sve skupa izgleda te ti opipa sve što ima opipati, znat će ti reći što možeš dalje očekivati i odgovoriti na tvoje dvojbe.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ja sam bila na prvom pregledu nakon 7 tjedana.

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam išla sedam tjedana nakon poroda usprkos iscjetku i sve je bilo OK (pregledao me i popravio nešto što je trebalo na ožiljku od reza)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam otišla na pregled tek 8 tj. nakon poroda i to zbog tog iscjetka.

trinity avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja sam bila na pregledu nakon 11 dana i bilo mi je sasvim ok i bezbolno iako me bilo malo strah od tako ranog pregleda, ali imala sam visoku temperaturu i trebala sam iskljuciti uzroke...srecom sve je bilo ok, cerviks se vec bio zatvorio
    sad planiram ovih dana na redovitu kontrolu...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam nakon 6 tjedana i par dana.
    Zato što sam se tako osjećala sigurnije.
    Zanimalo me kako se sve to vraća na mjesto i je li sve ok.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam bila nakon 6 tjedana (isto carski)-ako ne računamo pregled u rodilištu prije nego sam išla doma.
    Meni se činilo da još imam malo iscjetka, ali je ginić rekao da je sve OK i još mi pokazao prst nakon pregleda i rekao: Vidiš da je sve OK!
    Tada minije radio PAPA test jer je rekao da se radi tek 4-6mjeseci nakon poroda kad se hormoni srede jer može biti lažan rezultat. To sam tada prvi puta čula jer su svima koje poznajem odmah radili PAPU.
    Kako je bilo kod vas?

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj yvet prvotno napisa
    Tada minije radio PAPA test jer je rekao da se radi tek 4-6mjeseci nakon poroda kad se hormoni srede jer može biti lažan rezultat. To sam tada prvi puta čula jer su svima koje poznajem odmah radili PAPU.
    Kako je bilo kod vas?
    Ja sam papu radila negdje u lipnju i onda mi je gin. (budući da sam ga promjenila) rekao da radim jedanput godišnje. Što ti hoće reći, rodila sam u siječnju, a papu poslije poroda sam napravila 5 mjeseci poslije.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako je bilo kod vas?
    ja sam bila danas, 2 mjeseca nakon poroda, klasican ginekoloski pregled. kod moje se ginekologice papa radi tek nakon 6 mjeseci. onda se dogovara i za daljnju kontracepciju.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj sandraf prvotno napisa
    Kako je bilo kod vas?
    ja sam bila danas, 2 mjeseca nakon poroda, klasican ginekoloski pregled. kod moje se ginekologice papa radi tek nakon 6 mjeseci. onda se dogovara i za daljnju kontracepciju.
    Ja baš sutra idem ponovno na pregled (prvi sam obavila nakon 7 tjedana) jer mi je na prvom pregledu ginekologica rekla da će mi papu raditi tek kada dobijem prvu menstruaciju nakon poroda. Sada kada čitam Vaše postove ispada da svaki gin. radi drugačije.
    Neki rade papu odmah, neki nakon 6 mjeseci, neki nakon menstruacije...baš mi to i nije jasno...

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kod mene isto klasičan pregled nakon 6 tjedana, papa mi je radila 5 mjeseci nakon poroda.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i meni je preporučio PAPU za 6 mj.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo ja sam jučer bila ponovno kod gin. To mi je bio drugi pregled od poroda. Radila mi je papu, a sve ostalo je ok i vraća se na svoje mjesto (što mi je bilo najvažnije). Od poroda je prošlo 5 i pol mjeseci.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    i meni je preporučio PAPU za 6 mj.
    Potpisujem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •