Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Zašto beba okreće glavu na jednu stranu

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno Zašto beba okreće glavu na jednu stranu

Pozz svima!!! Beba mi ima 2 mj. Uglavnom glavicu okreće na lijevo! Ima li itko iskustva s time???

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tin je okretao glavu samo na jednu stranu većinom. rekla sam pedijatrici, ona nas je poslala kod fizijatra i ustanovljen je torticollis. ispravili smo vježbicama. nijie ništa strašno. reci samo pedijatru za to

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

imam i ja iskustva. malena je vecinom drzala glavu na desnu stranu. ja sumnjala na torticolis, otisla pedijatrici - ona je rekla da nije nikakav torticolis nego se vjerojatno zalezala u maternici... nisam imala mira, sama se narucila u vinogradsku, pa sa 2 mj i 18 dana na pregledu stavila palceve u saku. pa reko fizijatar da odemo na edukaciju za vjezbe pa doma malo vjezbamo sakice i vrat.... i napiso dg. toricolis. otisla na vjezbe, djete mi tam ova iztraumatizirala, vristala je ko nikad prije ni poslije, pa kao jako je lose taj vrat, to se zna vracat i jos komentara... suze, depra, dr.Sabol u glavi. sa 3 mj i 3 dana kod dr. Sabola, smijao mi se, uzv mozga super, sve za dob super, nikakav toritcolis, da se zalezala i da se to s vremenom samo ispravi. ja presretna, nikakve vjezbe, vinogradsku izignorirala. i nemam pojma kad je prestala gledat u desno, mislim da cim sam se ja smirila.

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pedijatrica me je samo pitala da li se okrene na drugu stranu kad ga zovem. On se okrene bez problema. Rekla je da onda to nije ništa.. Svejedno me strah pa ću pitati na kontroli za 2 tj.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U svakom slučaju pitaj opet, ali moj mali je također jedno vrijeme to radio. Dok smo došli do pregleda već je bio prestao.
    Nije naodmet provjeriti pa ako je nešto da se na vrijeme sredi.

a.k. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja isto neke dane okrece glavu u ljevo. Pitala pedijatricu, pregledala joj vrat, rekla da je normalno pokretan i da se vjerojatno vise okrece na tu stranu jer joj je tamo nesto zanimljivo. Skuzila sam da je u pravu jer kad lezi u svom kreveticu na ljevoj strani je nas krevet, a s druge strane je zid pa vjerojatno zato vise voli gledat na tu stranu.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni je tin okretao glavu na sve strane, kad bih na npr zvala,ali često je bilo na jednoj strani. najbolje pitati

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

na pregledu sa 4 tjedna pedijatar je rekao da beba ima svoju omiljenu stranu i da trebamo vjezbati da okrece glavu i na drugu stranu
    pregled imamo ponovo za par tjedana i ako ostane tako morat cemo na vjezbe...tako kaze pedijatar...ja se sa tim ne slazem!
    ona bez problema okrece glavu i na lijevo i na desno ali se primjeti da joj je omiljena desna strana
    kod prvog djeteta je isto tako bilo i sa vjezbicama koje ste spomenile uspjeli smo to srediti
    mislim da ce i ovaj puta biti tako
    u svakom slucaju mislim da nam fizijatar nije potreban

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naš je okretao isto na jednu stranu na kojoj sam ja do njega spavala. Drugu stranu smo uspješno izvježbali tako da smo promijenili mjesto spavanja.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj mali ima mjesec i pol i isto češće drži okrenutu glavu na desno.Pedijatrica nam nije ništa rekla,ali bi voljela da mi netko kaže kako da mu forsiram malo i tu lijevu stranu.Kod svakog spavanja mijenjam mu položaj lijevo ili desno.Npr ako ga stavljam na desnu stranu da doji on ne okreće glavu prema bradavici(znači na lijevo gledano iz moje perspektive) ako mu prođem preko obraza nego okreće automatski na desno. Kakve bi mu vježbe mogla raditi da izvježbamo i lijevu stranu?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj nevenera prvotno napisa Vidi poruku
    tin je okretao glavu samo na jednu stranu većinom. rekla sam pedijatrici, ona nas je poslala kod fizijatra i ustanovljen je torticollis. ispravili smo vježbicama. nijie ništa strašno. reci samo pedijatru za to
    Isto je kod nas bilo s najstarijim, popravili vježbicama

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

moj ima 6 tjedana i nedavno sam primjetila da "rade" drzi glavu na desoj strani. mene isto zanimaju vjezbice za "poticanj" lijeve strane... za sada ga okrecem tako da su mu "zanimljive" stvari na L, ja sam mu vise s te strane... ali ne znam koje se vjezbice preporucaju?
    cure plizzzzzzzzzzz ideje!!!!

Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ja sam imala isti problem i svi doktori i fizioterapeuti su mi rekli da dok je beba tako mala nema potrebe za vježbama već da se beba animira s igračkama. To je kao najbolja vježba. Nama je upalilo. Također pomaže i češći položaj na trbuhu. Problem nastaje ako je torticolis u pitanju tj.ako se napipa hematom na toj strani. Onda se svakako treba ozbiljnije pozabaviti s time.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •