Results 1 to 28 of 28

Thread: Da li znate nekog tko je dobio otkaz nakon porodiljnog?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

ja sam isto jedna od tih kojima se sprema otkaz, ali nakon produžene njege djeteta zbog smetnji u razvoju, koja mi je odobrena prije nekoliko dana i to na rok od godine dana. poslodavac me obavijestio ukoliko u roku od 3.mjeseca ne dođem na posao u skraćenom radnom vremenu, da mi slijedi otkaz po povratku na posao. da li netko možda zna koja su moja prava u ovom slučaju?

Ja sam dobila otkaz nakon porodiljnog. 5 godina kod njega na neodređeno, prešla iz druge firme gdje sam također bila na neodređeno. I tako, odlučim se ja u 34-oj na dijete, a on taman ugovorio tonu posla, dakle skoro sam se počela ispričavati kad sam mu saopćila "sretnu vijest". Vidjela sam odmah da tu nešto gadno ne štima i pitala ga prije odlaska na komplikacije da li se on nešto ljuti na mene, ne bih vam mogla opisati njegovu reakciju, ali moja je bila : Dobit ću otkaz! Iiii tako je i bilo. Odlučila sam da ću ga tužiti zbog nezakonitog otkaza, netko me doslovno mijenja. Bez obzira što mi ne pada na pamet tamo ponovno raditi, što i ne moram, želim da i ja njemu sad malo stvorim problem. Dakle, kad dobijete odluku o otkazu(prije samog otkaza), imate 15 dana da uložite, naravno ako imate osnove, zahtjev za zaštitu prava, nakon toga on ima 15 dana da se očituje po tome, a ako vas izignorira slijedi tužba. Nemojte se bojati tužbe ako imate osnove za to, svaki odvjetnik za radno pravo pogledat će vaše papire i saslušati vas besplatno. Treba stati nekako na rep takvim ljudima, oni uvijek računaju na našu neinformiranost, emocije i besparicu i vjeruju kako ništa nećemo poduzeti. E pa ja baš hoću šefe!