Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Konjuktivitis

Farah

Početno Konjuktivitis

Već par dana Faris ima začepljen nosić i u očima se stvara žućkasto-zeleni sekret. Pedijatrica jučer ustanovila konjuktivitis i prepisala mu antibiotik (kao i uvijek kada dijete odvedeš doktoru ) i Garamicin mast za oči. Da li neko ima iskustva sa liječenjem konjuktivitisa? Da li ste uzimale antibiotike ili ste ga se uspjele riješiti nekim prirodnim lijekovima (ispiranje kamilicom i sl)?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo uvijek dobivali Sulfasol kapi i Chloramphenicol mast za oči kad je bio konjuktivitis. Postoje neke kapi i mast Tobrex (to je dobila moj aprijateljica). Važno je samo da 2 dana nakon što mu prestanu simptomi još mažeš da se ne vrati.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kamilica može izazvati alergiju, ali zato tvoje mlijeko pomaže :D

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bih mislim ipak provela terapiju da se nešto ne bi zakompliciralo, s obzirom da je dijagnosticirala konjuktivitis.
    plus naravno nezaobilazno mm (moje mlijeko) )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo bi pitala koliko ti je beba stara? moja Hana je isto tako u prvim mjesecima imala začepljen nosić i dr. je sumnjala na konjuktivitis, međutim rečeno mi je da bebe imaju vrlo sojetljive suzne kanaliće te da se žučkasti iscjedak javlja zbog začepljenog nosića, mi smo ujutro i navećer čistili fiziološkom otopinom (na vaticu pa od vanjskog kuta prema nosu) i prošloje tek kad je riješen i nosić (ni sulfasol niti garamicin niti cloranfenicol nisu pomagali ) majčino mlijeko u nos i u oči prirodni antibiotik...to ti je najzdravije

Farah

Početno

Beba ima nepunih 8 mjeseci. Pokušala sam sa mm ali nije dalo rezultate. Garamicin je učinio svoje i više nema sekreta. Nekada je ipak neminovno posegnuti za hemijom.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

zanima me to sa majčinim mlijekom. f je izgleda pokupio konjuk. od malog jasličkog bratića. jučer se pobudio i bilo mu je lagano žuto oko oka. jutros - oba oka sljepljena, a nos koma! obje nosnice začepljene, skorene, zelene...s time da sam mu po noći i čistila oči i nos. dr nam radi popodne. jel ima netko da je kapao mlijeko u oči? malo mi je to :/ ...za nos ok, ali oči...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam da se za konjuktivitis daje antibiotik, mi smo dobili samo kapi, doduše rano smo otišli do doktorice. Ja znam da je majčino mlijeko odlično, bilo da se ukapava u nos ili u oči. Eh da i kada se čisti oko ide se od vanjskog dijela prema unutra tako da se ne raznosi po cijelom oku i kako neko već reće bez kamilice

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja mu oči brišem sa fiziološkom. kamilica jako isušuje zato ne na oči. malo me je frka mu stavit mlijeko u oči. naš dr J je protiv kemije i veliki ljubitelj majčinog mlijeka, pa ćemo vidjet šta će on reći. možda kaže super, bravo... šalim se! ja sam se prije par godina 6 mjeseci mučila sa konjuktivitisom i onda sam nakon 4 dr-a poludila i sve poslala k vragu, na svoju ruku prestala sa svime i sve lijepo prošlo! jedino je kapak malo spušten, ali skroz malo. zato me frka tog konjukt.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mi smo nedavno imali tih problema. dobili smo Tobrex kapali par dana i prošlo.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i mi smo imali jaki konjuk.. također Tobrex kapi i mast. Prošlo za par dana.
    Bez oralnih antibiotika.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    i mi smo imali jaki konjuk.. također Tobrex kapi i mast. Prošlo za par dana.
    Bez oralnih antibiotika.
    A koliko dugo ste koristili Tobrex? Moje oboje djece je imalo konj. prije nekakvih tri tjedna, kapala sam tjedan dana i prošlo je. Međutim Neri se vratio i to sam ju našla kada sam došla jedan dan sa posla sa strašno natečenim okom, kaže pedica jak konjuktivitis. Mislim da je problem u tome što njoj vrlo teško pravilno stavljam kapi, tako da me mast za noć spasila. Sada nakon tjedan dana terapije to izgleda podpuno izlječeno, ali pedijatrica mi je savjetovala da terapija bude 10-14 dana da se podpuno izlječi. Ja naravno ne bih da se to vrati, ali mi je bed tako dugo koristiti ljekove?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nas je pedica sprašila odmah dječjem okulistu jer je Luki samo jedno oko bilo upaljeno pa se žena prepala da nije ipak neko strano tijelo upalo (dan prije smo bili u pješčaniku).

Terapija propisana od okulista:
    Tobrex kapi 5x dnevno
    Tobrex mast 3x dnevno
    kontrola za 5 dana

Na kontroli stanje bolje, ali još kapati 3 dana. Ako ne prođe, doći opet.
    Sve prošlo nakon toga.

Nemoj sama mijenjati količinu i trajanje terapije. Ako vidiš da ne prolazi možda bi bilo bolje tražiti uputnicu za specijalistu.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da, otišla sam na kontrolu jučer i još 5 dana moramo koristiti kapi. A meni je izgledalo sasvim zdravo.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo dižem temu, trebam pomoć.

Kako im stavljate kapi u oči?
    Malac ima godinu dana i ovo je prestrašno.
    On toliko čvrsto stisne oči da ga ja ne mogu otvoriti, mislim mogu malo, ali na silu, strašno nešto. On se bacaka, plače, stenje, moramo ga držati za ruke i noge.

Kako stavljate mast, nju još nisam ni pokušala s obzirom koliko se muči s jednom kapi.
    Konjuktivitis dobio jučer

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa
    Mi smo uvijek dobivali Sulfasol kapi i Chloramphenicol mast za oči kad je bio konjuktivitis. Postoje neke kapi i mast Tobrex (to je dobila moj aprijateljica). Važno je samo da 2 dana nakon što mu prestanu simptomi još mažeš da se ne vrati.
    Mi smo isto ovako.

Prvi smo put dobili u dobi od oko godine dana i moram priznati da nismo imali prevelikih problema oko kapanja i stavljenja masti.
    Nekako je on uvijek surađivao, hvala bogu.
    Možda da mu probaš staviti na spavanju možda ne bi ni skužio niti se probudio, jedna od ideja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Cura (7g) je dobila jaki konjuktivis. Dobila Tobrex kapi 4x1 i Tobrex mast 2x dnevno.

E sad, jučer je počelo i odmah smo išli doktoru, navečer smo namazali i nakapali. Jutros je stanje gore nego jučer, oko potpuno slijepljeno.

Da li sam je možda trebala buditi i kapati i po noći?

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Cura (7g) je dobila jaki konjuktivis. Dobila Tobrex kapi 4x1 i Tobrex mast 2x dnevno.

E sad, jučer je počelo i odmah smo išli doktoru, navečer smo namazali i nakapali. Jutros je stanje gore nego jučer, oko potpuno slijepljeno.

Da li sam je možda trebala buditi i kapati i po noći?
    Ja nikad nisam budila. Obično bi prvu noć bilo kao i kod tebe - gore, ali kasnije će krenuti na bolje vidjet ćeš.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ima netko iskustva sa virusnim konjuktivitisom? zanima me da li uz to ide temperautra?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •