-
Crvenilo kože na vratu
Na vratu, na mjestu gdje je obično rub majice, Marinu se još ljetos pojavilo neko crvenilo i koža je postala nekako hrapava, slično kao kod gljivica. Ponekad bi se malo smirilo, pa bi buknulo kad se uznoji i tako dosta dugo.
Dr. mu je dala Fenistil gel i od njega baš i nije bilo neke koristi. To je nakon nekih mjesec dana prošlo (čini mi se više spontano nego od gela), ali se opet pojavilo prije 15-tak dana. Dr. mu je sad dala Elocom kremu i rekla da mu mažem par dana dok ne prođe, da prestanem koristiti šampone i sapune i da nastavim mazati Atoderm kremom.
Prošlo je nakon dva-tri dana, prestali smo ga sapunati za tuširanje, a šamponom mu operemo kosu jednom tjedno. Atoderm kremu nisam kupila :posram:
Uglavnom, danas mu ce opet pojavilo. Pa neću ga valjda svako malo trackati Elocomom! Dr. mi baš i nije objasnila šta je to osim što je rekla da sigurno nisu gljivice. Šta bi to moglo biti?
-
mamaja dal si primjetila da to crvenilo nastaje kad nosi određenu robu (moguće da mu smeta sintetika, pa mu oblači samo čisti pamuk), ili si možda promijenila prašak. Nemoj koristit omekšivač, koristi neki blaži prašak i obavezno ispiri dva puta robu.
I svakak nemoj svako malo mazat Elocomom. Baš kad jako izbija onda da i to maksimum 5-6 dana jednom dnevno (najbolje navečer)
-
a da mu nije to od sline? moja m. je jako slinila narocito kad su joj izlazili zubici i onda joj se tako na vratu znalo zacrveniti. pomagalo bi kad bi imala pamucni podbradak, tako da joj je uvijek suho to mjesto.
-
sorry tek sam sad skuzila da se radi o vecem djetetu, bit ce da nije od sline...
-
tridesetri
bit će da nije od sline
njegove majice su manje više sve pamučne, ali pratit ću da li reagira na neku posebno, možda zbog boje i sl. deterdžent koristim dm-ov tekući i to već dugo, tako da mislim da nije on.
nekako mi se najviše čini da je u pitanju šampon. dugo smo koristili nivein i bio je ok, a taman negdje ljetos smo dobili jedan johnson's i još ga koristimo. možda mu on smeta. izbacit ćemo ga.
-
Vjerojatno je neki blazi oblik dermatitisa, i slazem se sa Roko mamom da je mozda stvar u prasku ili pak omeksivacu, s obzirom da se pojavljuje kod ruba majce.
U svakom slucaju, kupi sto blazi prasak (mi koristimo onaj Denkmit iz DM-a) i ispiri robu dvaput.
A mozda ti je i zrak u stanu presuh, sada kada smo svi poceli jace grijat.
Elocomom nemoj mazat tek tako, jer je to kortikosteroid i ne smije se koristiti vise od 5 dana u komadu, a ne znam koliko ucestalo i nakon koliko pauze.
Najbolje da kupite neku hidratantnu kremu (mi smo jako zadovoljni Mustela Stelatopiom) te mu mazi lice i vrat barem triput dnevno. A kupaj ga samo vodom, ili isto ima Mustelina kupka (jako dobra)
Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma