-
-
i ja sam zacin-freak, a narocito volim curry, s piletinom recimo.
volim marinirati piletinu u kombinaciji ulja, crvene paprike, limuna i/ili majoneze, soli i bibera, senf po zelji... ako ide mlacenica/jogurt, onda bez crvene paprike i ulja, ali moze cesnjak u prahu. fina je i kombinacija senfa i meda, s dosta bibera.
lovorov list ide u variva koja se dugo kuhaju... ako pravim jecmenu corbu, poneki klincic je nezaobilazan. ruzmarin i bosiljak idu na paradajz, u salate. kopar uz krastavce.
-
naša najdraža marinada je:
maslinovo ulje + kurkuma + mediteranska mješavina začina + papar + tamari!
genijalno!!! može i za meso, pogotovo piletinu, ali i povrće...
bosiljak uglavnom koristimo kada se radi o umacima sa rajčicom u bazi - nekako nam to najviše odgovara. ali genijalno mi je i ona kombinacija sa svježom rajčicom + sir (mozarella ili slični da ne preuzme okus) + svježe nasjeckani ili u cijelim listovima bosiljak! to nam dođe kao neko predjelo ili osvježavajući obrok...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma