Molim vas za pomoć. Ušla sam u 7. tjedan trudnoće. Na prvi ultrazvuk išla sam sa 4 tjedna i 3 dana trudnoće, vidjela se samo gestacijska vrećica. Naručili su me opet za tjedan dana. U 5. tjednu se vidjela i žumanjčana vrečica i dr. je rekla- da bih ja potpisala da je sve ok, moram vidjeti plod. i naručila me za tjedan dana.
U međuvremenu mi se pojavio smečkasti iscjedak, u panici sam ju nazvala, a ona mi je rekla da ne prepisuje Utrogestan dok nema ploda.
U 6. tjednu trudnoće bila sam ponovno na uzv, plod se još nije vidio, ali je još dozvoljeno da se ne vidi, kaže ona. i naruči m za 10.08. tad ću biti trudna 7,5 tjedana. U slučaju da se tad ne vidi plod, kaže-idem na kiretažu.
Danas, u 7. tjenu ponovno sam imala malo sukrvice na gaćicama, otišla sam u ljekarnu i kupila Utrogestan.
Zar se svima vidio pold u 6.tjednu trudnoće? Ili je ova nova odluka koja ukida povrat pdv-a toliko polakomila liječnike da šalju na ultrazvuke i ubiru novac bez računa, bez obzira na posljedice po moju psihu?
ima li štete ako uzmem utrogestan, a u slučaju da se zbilja radi o trudnoći bez ploda? Strah me da od kapi ne nastne slap, a imam osjećaj da je sve uredu s bebom.