Na pregledu je ustanovljeno (28. tjedan) da je plodna voda na gornjoj granici tj. da je nešto obilnija. Sve znam, šta i kako, ali me zanimaju vaša iskustva. Jel' moguće da idući put bude normalna količina ili to ostaje tako??
Na pregledu je ustanovljeno (28. tjedan) da je plodna voda na gornjoj granici tj. da je nešto obilnija. Sve znam, šta i kako, ali me zanimaju vaša iskustva. Jel' moguće da idući put bude normalna količina ili to ostaje tako??
Mojoj sestri se smanjilo, ali nakon strogog mirovanja!
isto bilo i kod mene, ništ se nije smanjilo, bilo na kraju sve ok...
Nadam se da će bit i kod vas..
Vodenjak, ne znam ništa o tome, ali vibriram da sve bude OK![]()
MENI ISTO DIJAGNOSTICIRANO U 29-TJEDNU.KOD VIŠKA PLODNE VODE SUMNJAJU NA TRUDNIČKI DIJABETES I BEBE SU OBIČNO PREVELIKE!VJEROJATNO BI TREBALA NAPRAVITI OGTT!
Najprije, hvala svima na pozitivnim vibrama...
OGTT sam radila prije 5 tjedana i sve je bilo ok, a sad me doktor ponovo uputio na OGTT. Mihaela, kod tebe je isto prošle sve ok do kraja, bez problema? Beba nije imala nikakvih problema??mihaela prvotno napisa
Ne mogu vjerovati kakva sam pegula pa da se sve lijepi za mene, prvo placenta previa totalis pa sad još i ovo.
Gornja granica je relativan pojam. Sigurna sam da će sve biti ok!
Ne mogu vjerovati da imamo tako sl.probleme.I ja sam imala problema s posteljicom-nisko položena,ali se hvala Bogu podigla neka 3 cm.,pa se nadam da je to sada ok.Ja sam bila na još jednom UZV tjedan kasnije ali mi gin.nije ništa spomenuo što se tiče plodne vode.Inače meni je Ogtt nakon 2 sata bio 6,9-gornja granica i beba je i dalje prevelika.Jako sam se uplašila jer višak plodne vode nije baš tako bezazlen-navodno mogući su problemi s jednjakom kod bebe ;beba ne guta dovoljno vode...Eto jedino se nadam da je ta količina procjena svakog gin. i da nešto što se nekome čini kao višak drugome je normalno.Idem slijedeći tjedan na 3D UZV pa ti javim što su mi rekli.Pozdrav!!!
Mihaela nemoj mi se zaboraviti javiti, please! Kad ti je termin?? Ja idem ponovo krajem ovog tjedna ili najkasnije početkom idućeg, ne mogu funkcionirati normalno dok ne obavim pregled!!
Ma nemoj se bedirati!Meni je termin 05.02.2006.Ja idem na UZV krajem slijedećeg tjedna.Kad je tebi termin i gdje ćeš roditi?
Vrijeme radnje: 12.02.2006.
Mjesto radnje: KB Split
Ovo gore je zvanični termin poroda, a ja bi trebala na inducirani najkasnije dva tjedna prije termina tj. 30.01.06.
:?
Zašto? Da izbjegneš carski zbog velike bebe? Indukcija ne mora uspjeti, možeš završiti sa carskim 2 tjedna prije izračunatog termina, koji ne mora biti pravi, biološki termin. A beba koja je jako velika može biti prevelika i 2 tjedna prije termina.
uh mamazika, vodenjak ima tragično iskustvo iz prve trudnoće![]()
Kako je rekla ms. ivy prva beba je umrla u 39+1 (nisu uspjeli naći uzrok, a trudnoća je bila ok) te zbog toga ne žele dozvoliti da uopće uđem u 39-ti tjedan, a sve su predispozicije da imam placentu previu totalis, pa zbog toga carski. Ako se pokaže da nema ppt onda idem na inducirani vaginalni.mamazika prvotno napisa
Shvaćam, mislila sam da su te stavili na taj režim zbog veličine bebe.
Ne, beba odgovara po mjerama, tjednu u kojem se nalazim. Na moju žalost, izgleda da ću morati čekati novu trudnoću, da doživim da porod krene prirodno![]()
Moji dečki su bili veliki, a imala sam i višak plodne vode, po doktorima šećer je bio u redu.
Zar se ppt ne vidi na ultrazvuku? Ili očekuju da će se pomaknuti?
PPT se vidi na ultrazvuku i prema procjenama doktora 90% je da ću roditi na carski. Zadnji put sam bila na pregledu s 28 tjedana i onda nije želio postaviti dijagnozu, a ponovo idem sutra s 31 tjedan. Isto tako nekoliko puta sam ga pitala za proceduru, ali on kaže ako je u trenutku poroda ppt onda se ide na carski, a prije ne može govoriti ni o čemu (mislim da me ne želi strašiti dodatno, jer me jadnik gleda svaka 2 do 3 tjedna punih godinu dana), jer u knjižici od 19. tjedna konstantno piše ppt?! Po meni to je gotova stvar.
Možda kao mjera predostrožnosti - bolje carski uzalud nego pokušaj poroda s ppt.
Da ne ostanem dužna odgovor na pitanje iz prvog posta, evo moguće je. Na ponovnom pregledu, plodna voda je u granicama normale i ima je koliko treba :D . Bila sam na iglama prošla 3 tjedna i vjerojatno ću biti sve dok ne vidim svoje malo živo i zdravo, ali svejedno malo lakše se diše.
Ma, super, ženo! Sad se opusti... baš mi je drago!
Draga Vodenjak,
ja ti od srca želim da što prije zaboraviš sve traume (iako se neke stvari nikad ne zaboravljaju) i da rodiš živog i zdravog![]()
Drži se,
pusa
Ej, mihaela, ne javljaš se.... Jel' sve ok???mihaela prvotno napisa