-
UZV pregled
Danas sam bila na UZV i zabrinuta sam jer mi je dr rekla da beba ima malo manji mozak za tjedne T.Zaostaje tjedan dana i kao da to i nije tako zabrinjavajuće ali...
Uglavnom svi drugi organi su ok i sve paše osim mozga.
Sad čitam nalaz i mislim da se nigdje ne spominje mozak kao problem.
Ma jooj sva sam zbrčkana sad.
Ako se netko kuži u nalaze UZV molim pomoć.
Prepisat ću ga u post
Pliz help!!!
-
Osoblje foruma
Obzirom da je nalaz UZV cesto kontradiktoran i ovisi o tome tko ga i na koji nacin cita, i uzevsi u obzir da ti je dr rekla da to nije tako zabrinjavajuce (OT mogla je onda to i ne reci) i jos nigdje u nalazima ne spominje taj problem, mislim da mozes mirno spavati
ako to ikako mozes nakon ovog uznemiravanja. Skuhaj si salicu caja, priusti kupku, popricaj sa trbuhom i uzivaj u trudnoci.
Nije rijetka pojava da neke mjere UZVa odskacu od tjedana trudnoce, ima cak i nekoliko tema o tome, ukucaj u pretraznik UZV mjere i sigurno ce ti izbaciti gomilu toga ... ali moj ti je savjet da to ne citas i ne usporedujes sa svojim mjerama i vrijednostima, iz jednostavnog razloga da se ne uzrujavas i ne remetis svoj mir.
Zbog brige za bebu nasi receptori reagiraju na negativno, pa tako cesto cujemo samo onaj negativni dio a pozitivni zanemarimo, a lijecnici cesto ne vode racuna o tome na koji nacin prezentiraju rezultate.
Ako te sumnja bude mucila i dalje, potrazi jos jedno misljenje ili dodatno pojasnjenje doktorice.
-
-
Ma daj gumbek, nemoj se preopterećivati glupostima-kao što ti je napisala srecica, to sve ovisi o onom tko mjeri, kako je beba u tom trenu položena u trbuhu, itd, itd....da znaš kakve su sve mjere meni lupali....na kraju moja curka ispala skroz naskroz drugačija od svega rečenog! Ali zdrava, prava, lijepa i vesela! stoga.....pogladi trbuh i reci iš, iš tim zločestim mislima....pusa!
-
Draga Gumbek, meni je to strašno neodgovorno od dr. reći tako nešto i onda kao prvo nije zabrinjavajuće, naravno da nije, tjedan dana razlike na uzv zabrinjavajuće, ali reći to i onda ne napisati nigdje u nalazu e to mije u biti zabrinjavajuće i strašno od dr. i sad ti kao ne brini se, ja te razumijem jer bi naravno ludila zbog toga! No kao što ti je srećica rekla misliš da možeš mirno spavati, sve je to u redu, a takve dr. bi izbjegavala!
-
gumbek draga poslušaj srećicu, ako ikako možeš šaljem ti ogroman
-
Cure Hvala vam svima na podršci
Sad smo se malo smirili i muž i ja.Najgore mi je bilo što je on doživio šok i to mi je stvorilo dodatni pritisak i brigu.
Vjerovatno je dr skužila kak je MM problijedio pa je kroz ostatak pregleda govorila kak je beba divna i krasna i kak se vidi da joj je lijepo u maminoj buši...ali ipak..MM je registrirao samo "mozak malo kasni ali to je još uvijek ok"
I onda smo to lijepo platili 400,00 kn i zabrinuti otišli kući.
Mislim nije mi žao novca,ali sam mislila da ako već plačam nešto da ću dobiti i ljudskiji pristup a ne ovako"nije baš idealno al je ok" i to je to!
Slijedeći preporučeni UZV je za 4-5tj pa čemo vidjeti,ali idem kod drugog dr.
Sad znam kako ću se postaviti i ako i nebude sve idealno tražit ću da mi sve lijepo pojasne,pa kako god bilo.
A ne da opet budem "ni na nebu, ni na zemlji"
-
-
anchie76 baš mi je trebao tvoj post i kao i svi gore navedeni.
Bit ću ja ok,malo mi treba vremena ali brzo ću se ja skulirati.
Jako sam inatljiva i baš smo MM i ja jutros pričali kako je naša odluka i mišljenje zdrava beba i puno mirnije je započeo dan.
Jedino mi je žao što velika većina doktora nema dobro razvijen psihološki pristup prema trudnicama
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma