Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: UZV pregled

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno UZV pregled

Danas sam bila na UZV i zabrinuta sam jer mi je dr rekla da beba ima malo manji mozak za tjedne T.Zaostaje tjedan dana i kao da to i nije tako zabrinjavajuće ali...
    Uglavnom svi drugi organi su ok i sve paše osim mozga.
    Sad čitam nalaz i mislim da se nigdje ne spominje mozak kao problem.
    Ma jooj sva sam zbrčkana sad.
    Ako se netko kuži u nalaze UZV molim pomoć.
    Prepisat ću ga u post

Pliz help!!!

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Obzirom da je nalaz UZV cesto kontradiktoran i ovisi o tome tko ga i na koji nacin cita, i uzevsi u obzir da ti je dr rekla da to nije tako zabrinjavajuce (OT mogla je onda to i ne reci) i jos nigdje u nalazima ne spominje taj problem, mislim da mozes mirno spavati ako to ikako mozes nakon ovog uznemiravanja. Skuhaj si salicu caja, priusti kupku, popricaj sa trbuhom i uzivaj u trudnoci.

Nije rijetka pojava da neke mjere UZVa odskacu od tjedana trudnoce, ima cak i nekoliko tema o tome, ukucaj u pretraznik UZV mjere i sigurno ce ti izbaciti gomilu toga ... ali moj ti je savjet da to ne citas i ne usporedujes sa svojim mjerama i vrijednostima, iz jednostavnog razloga da se ne uzrujavas i ne remetis svoj mir.

Zbog brige za bebu nasi receptori reagiraju na negativno, pa tako cesto cujemo samo onaj negativni dio a pozitivni zanemarimo, a lijecnici cesto ne vode racuna o tome na koji nacin prezentiraju rezultate.

Ako te sumnja bude mucila i dalje, potrazi jos jedno misljenje ili dodatno pojasnjenje doktorice.

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

srecica hvala ti puno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma daj gumbek, nemoj se preopterećivati glupostima-kao što ti je napisala srecica, to sve ovisi o onom tko mjeri, kako je beba u tom trenu položena u trbuhu, itd, itd....da znaš kakve su sve mjere meni lupali....na kraju moja curka ispala skroz naskroz drugačija od svega rečenog! Ali zdrava, prava, lijepa i vesela! stoga.....pogladi trbuh i reci iš, iš tim zločestim mislima....pusa!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga Gumbek, meni je to strašno neodgovorno od dr. reći tako nešto i onda kao prvo nije zabrinjavajuće, naravno da nije, tjedan dana razlike na uzv zabrinjavajuće, ali reći to i onda ne napisati nigdje u nalazu e to mije u biti zabrinjavajuće i strašno od dr. i sad ti kao ne brini se, ja te razumijem jer bi naravno ludila zbog toga! No kao što ti je srećica rekla misliš da možeš mirno spavati, sve je to u redu, a takve dr. bi izbjegavala!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

gumbek draga poslušaj srećicu, ako ikako možeš šaljem ti ogroman

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cure Hvala vam svima na podršci

Sad smo se malo smirili i muž i ja.Najgore mi je bilo što je on doživio šok i to mi je stvorilo dodatni pritisak i brigu.
    Vjerovatno je dr skužila kak je MM problijedio pa je kroz ostatak pregleda govorila kak je beba divna i krasna i kak se vidi da joj je lijepo u maminoj buši...ali ipak..MM je registrirao samo "mozak malo kasni ali to je još uvijek ok"

I onda smo to lijepo platili 400,00 kn i zabrinuti otišli kući.
    Mislim nije mi žao novca,ali sam mislila da ako već plačam nešto da ću dobiti i ljudskiji pristup a ne ovako"nije baš idealno al je ok" i to je to!

Slijedeći preporučeni UZV je za 4-5tj pa čemo vidjeti,ali idem kod drugog dr.
    Sad znam kako ću se postaviti i ako i nebude sve idealno tražit ću da mi sve lijepo pojasne,pa kako god bilo.
    A ne da opet budem "ni na nebu, ni na zemlji"

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gumbek stvarno mi je žao zbog ovog tvog iskustva

Pogreske iscitavanja UZV-a znaju zaista biti prestrasne.. od toga da nema uopce otkucaja i upucivanja na kiretazu, pa sva sreca drugog misljenja koje je reklo "ma sve u redu, ja ne znam kako onaj dr nije vidio otkucaje srca :shock: " (moram li reci da to dijete sad ima 30 mjeseci ), do toga da su iscitali da dijete ima hidrocefalus (moram li reci da je dijete rodjeno najnormalnije, a kolicina panike koju se majka nauzivala nikome ne bi trebalo priustiti a kamoli trudnici), pa da dijete ima downsindrom (a dijete rodjeno najnormalnije bez sindroma).. itd.. itd.. Primjera tu na samom forumu je zaista milion.

Pogreske su vrlo ceste, i razmisli koliko je zaista nuzno ici svaki mjesec na UZV. Možda je zaista najbolje napraviti UZV sredinom trudnoce i na kraju (da se vidi polozaj djeteta) kako se nerijetko preporuča. Vise od toga zaista nema potrebe. Ne dajte da vas nepotrebno uznemiravaju

Ja razumijem taj strah "ako nesto nije u redu" i odlazak na UZV da se uvjerite da je sve ok - svaka majka ga je osjetila sigurno, no budite svjesni da cete se s tim strahom nositi CIJELI ZIVOT.. to nije nesto sto ce prestati rodjenjem djeteta. To je nesto s cim cete se vi (i svi roditelji) morati nauciti nosti.

Jednom netko pametan rekao "odluciti biti roditelj znaci da si odlucio da ti srce zauvijek hoda izvan vlastitog tijela" - i to je potpuna istina Nema potpune kontrole nicega, samo vjera i nada da ce biti dobro

Nadam se da ce ti trudnoca proci sa sto manje uznemiravanja

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

anchie76 baš mi je trebao tvoj post i kao i svi gore navedeni.

Bit ću ja ok,malo mi treba vremena ali brzo ću se ja skulirati.
    Jako sam inatljiva i baš smo MM i ja jutros pričali kako je naša odluka i mišljenje zdrava beba i puno mirnije je započeo dan.

Jedino mi je žao što velika većina doktora nema dobro razvijen psihološki pristup prema trudnicama

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema, to je istina. I ne pomaže činjenica da privatnici žele raditi UZV preglede svaki mjesec jer se njima to isplati, a ne zato što je to najbolja i najzdravija opcija za mamu i dijete. Ti si sad mama lavica i tu već počinje trening (borba) u zaštiti svog mladunca - jer ako ga ti nećeš štiti, tko će ?

Svakako baci oko i na ove tekstove, možda ti pomognu u odlučivanju kako i što ubuduće

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=509

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...t2ID=&Show=510

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=147&Show=676

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2240

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=149&Show=2389

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •