Gumbek stvarno mi je žao zbog ovog tvog iskustva
Pogreske iscitavanja UZV-a znaju zaista biti prestrasne.. od toga da nema uopce otkucaja i upucivanja na kiretazu, pa sva sreca drugog misljenja koje je reklo "ma sve u redu, ja ne znam kako onaj dr nije vidio otkucaje srca :shock: " (moram li reci da to dijete sad ima 30 mjeseci), do toga da su iscitali da dijete ima hidrocefalus (moram li reci da je dijete rodjeno najnormalnije, a kolicina panike koju se majka nauzivala nikome ne bi trebalo priustiti a kamoli trudnici), pa da dijete ima downsindrom (a dijete rodjeno najnormalnije bez sindroma).. itd.. itd.. Primjera tu na samom forumu je zaista milion.
Pogreske su vrlo ceste, i razmisli koliko je zaista nuzno ici svaki mjesec na UZV. Možda je zaista najbolje napraviti UZV sredinom trudnoce i na kraju (da se vidi polozaj djeteta) kako se nerijetko preporuča. Vise od toga zaista nema potrebe. Ne dajte da vas nepotrebno uznemiravaju
Ja razumijem taj strah "ako nesto nije u redu" i odlazak na UZV da se uvjerite da je sve ok - svaka majka ga je osjetila sigurno, no budite svjesni da cete se s tim strahom nositi CIJELI ZIVOT.. to nije nesto sto ce prestati rodjenjem djeteta. To je nesto s cim cete se vi (i svi roditelji) morati nauciti nosti.
Jednom netko pametan rekao "odluciti biti roditelj znaci da si odlucio da ti srce zauvijek hoda izvan vlastitog tijela" - i to je potpuna istinaNema potpune kontrole nicega, samo vjera i nada da ce biti dobro
Nadam se da ce ti trudnoca proci sa sto manje uznemiravanja![]()