-
-
Mogu biti afte ili prva infekcija Herpes simplexom (valjda se tak piše - onaj herpes koji mi odrasli dobivamo na usnicama).
Ima u apoteci odličnih sprejeva za brže zacjeljivanje tih afti. Meni ne radi pretražnik, ali daj pogledaj temu AFTE tu na Rodi, tamo ti piše točan naziv spreja.
Pokušaj joj davati da pije na slamku, i nešo kašasto što nije kiselo za jesti. Nerado preporučam, ali navodno je čokolino odličan u takvim slučajevima, ako ga voli.
Posljednje uređivanje od Anemona : 03.08.2010. at 09:31
-
Tek sad vidim da ste u Kanadi :čorava:, a valjda imaju u ljekarni sprejeva na bazi propolisa ili slično.
Ili kadulju (žalfiju) da skuhaš čaj, pa da ispire.
-
joj baš mi je žao mišice. Mi smo afte mazali s ljubičastom tinkturom ( ne znam kak se zove, ali i tako nema veze jer ju proizvode Zg ljekarne tak da toga sigurno tamo nema ) a gljivice smo mazali s baby gelom za usnu šupljinu. Nije mi jasno da ti u apoteci nisu mogli ništa preporučiti, neku kremicu, sprej?? Ako ništa drugo barem joj kako kaže Anemona ispiri usta sa žalfijom.
-
I mom P. se pojavile bijele naslage po usnicama i po jeziku. On je na moru sa bakom i dok sam ja bila s njim mazala sam 2 dana Nistatin gelom pa je prošlo i sada se opet nakon 3 dana pojavilo (valjda je trebalo malo duže mazati). Mislim da su to gljivice jer izgleda kao naslaga od mlijeka koja se mehanički skine, ali se opet nakon nekog vremena pojavi. Nije mi jasno kako se to pojavili sada kada ima 2 godine! Navodno se javljaju i kod pada imuniteta i nedostatke željeza, folne kiseline. On je inače nejedac tako da nisam primjetila manjak apetita.
-
anatom-što su rekli doktori?
-
Anatom nadam se da je ribica dobro i da nisu bile afte u pitanju ! Mi smo prosli kalvariju sa aftama i herpesom prije dva tjedna. Sve je pocelo kao viroza sa visokom temperaturom (DO 40), drugi dan se pojavilo crvenilo povise usnice, mislili smo da je od visoke febre da bi treci dan to crvenilo preslo u afte. Imala je po usnicama, bradi i u ustima po desnima i sa strane jezika. Nije htjela nista ni jesti ni piti a od dehidracije ju je spasila sika jer jedino je nju htjela. Vodili je na hitnu gdje su pozvali infektologa koji je zakljucio da su u ustima afte a na usnicama i bradi herpes. Od ljekova dobili herplex za vanka i daktarin gel za unutar ustiju. Visoka febra trajala punih 7 dana a misica ionako mrsava ocijedila se. Ne ponovilo se nikad jer me dusa zabolila gledajuci je kako se muci a nismo joj mogli pomoc. Sve skupa trajalo dva tjedna.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma