Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: afte?gljivice?nesto trece?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno afte?gljivice?nesto trece?

Cure pomagajte!!

Imam prilicno specificnu situaciju i svaki savjet mi je dobrodosao.

Trenutno smo u Kanadi na godišnjem.Super se provodimo.Ribica mi je pocela sa tantrumima svakodnevnim a danas sam joj otkrila bijele naslage po jeziku i par necega ,bi mogle biti afte ,ispod jezika i na unutarnjoj strani usnice.Cak ima nesto poput prišta na licu odmah kraj usnica!
    Slini nenormalno, nece jesti, konstantno histericno place, gura prste u usta, čak ni dudu neče ni blizu.Temperaturu nema.
    Danas smo ju furali doktoru.Ko za vraga neki je praznik pa walk-in klinike nerade a bolnici su nam htjeli za pregled naplatiti 750 dolara što nema veze sa mozgom (imamo putno zdravstveno ali znam da nam te novce nikada nebi vratili).
    U tzv apoteci nam nemogu dati nikakav ljek.

ugl. sada imam uzasnu griznju savjest sto nismo platili tih 750 dolara da ju netko pregleda ali ok.sutra je novi dan pa cemo otici u normalnu kliniku.

ono sto mene zanima je kako razlikovati gljivice od afti?malo me zbunjuju ove bijele naslage na jeziku!
    Nju ocito boli jer stvarno jako place-dali gljivice bole?
    kako ljeciti afte (ako to jesu afte) !
    h e l p

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mogu biti afte ili prva infekcija Herpes simplexom (valjda se tak piše - onaj herpes koji mi odrasli dobivamo na usnicama).
    Ima u apoteci odličnih sprejeva za brže zacjeljivanje tih afti. Meni ne radi pretražnik, ali daj pogledaj temu AFTE tu na Rodi, tamo ti piše točan naziv spreja.

Pokušaj joj davati da pije na slamku, i nešo kašasto što nije kiselo za jesti. Nerado preporučam, ali navodno je čokolino odličan u takvim slučajevima, ako ga voli.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 03.08.2010. at 09:31

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tek sad vidim da ste u Kanadi :čorava:, a valjda imaju u ljekarni sprejeva na bazi propolisa ili slično.
    Ili kadulju (žalfiju) da skuhaš čaj, pa da ispire.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj baš mi je žao mišice. Mi smo afte mazali s ljubičastom tinkturom ( ne znam kak se zove, ali i tako nema veze jer ju proizvode Zg ljekarne tak da toga sigurno tamo nema ) a gljivice smo mazali s baby gelom za usnu šupljinu. Nije mi jasno da ti u apoteci nisu mogli ništa preporučiti, neku kremicu, sprej?? Ako ništa drugo barem joj kako kaže Anemona ispiri usta sa žalfijom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mom P. se pojavile bijele naslage po usnicama i po jeziku. On je na moru sa bakom i dok sam ja bila s njim mazala sam 2 dana Nistatin gelom pa je prošlo i sada se opet nakon 3 dana pojavilo (valjda je trebalo malo duže mazati). Mislim da su to gljivice jer izgleda kao naslaga od mlijeka koja se mehanički skine, ali se opet nakon nekog vremena pojavi. Nije mi jasno kako se to pojavili sada kada ima 2 godine! Navodno se javljaju i kod pada imuniteta i nedostatke željeza, folne kiseline. On je inače nejedac tako da nisam primjetila manjak apetita.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

anatom-što su rekli doktori?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Anatom nadam se da je ribica dobro i da nisu bile afte u pitanju ! Mi smo prosli kalvariju sa aftama i herpesom prije dva tjedna. Sve je pocelo kao viroza sa visokom temperaturom (DO 40), drugi dan se pojavilo crvenilo povise usnice, mislili smo da je od visoke febre da bi treci dan to crvenilo preslo u afte. Imala je po usnicama, bradi i u ustima po desnima i sa strane jezika. Nije htjela nista ni jesti ni piti a od dehidracije ju je spasila sika jer jedino je nju htjela. Vodili je na hitnu gdje su pozvali infektologa koji je zakljucio da su u ustima afte a na usnicama i bradi herpes. Od ljekova dobili herplex za vanka i daktarin gel za unutar ustiju. Visoka febra trajala punih 7 dana a misica ionako mrsava ocijedila se. Ne ponovilo se nikad jer me dusa zabolila gledajuci je kako se muci a nismo joj mogli pomoc. Sve skupa trajalo dva tjedna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •