Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Crvenilo na obrazima

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Crvenilo na obrazima

Ima par dana da su se A. zacrvenjeli obrazi, lagano su hrapavi, nekakve sasvim sitne piknjice, ne svrbi ju niti smeta, ali se ni ne povlači. Baš se nekako poklopilo s padom temperature. Inače je "sklona" suhim obrazima (i preko ljeta), pa ju stalno mažem kremom za lice. Ne mogu to povezati s hranom, jedina novost u prehrani bio je kefir. Kad je zahladilo jedno jutro sam je namazala Pavlovićevom, ali ne mogu vjerovati da bi to bilo od toga.
    Ima li tko ideju? Kad se sjetim punih čekaonica, zlo mi je ići dr-u za to

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

čokolada meni to miriši na atopijski dermatitis (neurodermitis) ajde upiši u pretražnik neurodermitis pa pročitaj puno se već pisalo na tu temu, pa da ne ponavljam.
    Pusa

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Čitala sam već nešto o tome, ali svugdje piše da takva pojava svrbi i da se djeca češu, što nije naš slučaj...a ovo je izbilo točno kad je vani jako zahladilo. Možda se danas ipak odvažimo uplivati kod pedijatra, u termin za zdravu djecu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da li mažete lice prije izlaska nekom wind & wetter kremom? ako je i inače sklona suhim obraščićima, možda joj postojeća krema nije dovoljna po ovom vremenu. btw ja uvijek andrejčeku namažem i kapke.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I Roku se pojavljuje tek s hladnim vremenom, evo zadnjih 2 dana su mu ruke grozne, skoro pa žive rane.
    I njemu je prošle godine izbilo na licu, odnosno obrazima i nije ga niš svrbilo, dok ga rukice svrbe.
    To je tzv. kontaktni neurodermitis kada koža reagira u doticaju sa nečim što smeta, kao što je npr. hladan zrak.
    Ako kao što kažeš ima i ljeti suhu kožu, to je po meni to, al svakak otiđi nek to vidi i pedijatrica.
    Odi samo u termin za zdravu djecu ja sam pitala za Roka dal možemo doć na zdravu, rekla je dapače jer to zapravo nije bolest, a da bi bilo šteta da još nekaj pobere.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Crvenilo je od hladnoće vani i suhog zraka uslijed grijanja unutra.

Treba pronaći kremu koja će djetetu odgovarati. Kod nas je to Mustelina stelatopia, a dok nje nije bilo drTheissova krema od noćurka.

Nega djeca jednostavno imaju iosjetljiviju kožu. Frano je kao beba imao atopijski dermatitis, koji se danas, kada je stariji, očituje samo tim crvenilom na obrazima zimi.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivaru se pojavljuje i ljeti i zimi, ne svrbi ga, ali nakon toga ocekujemo astm. napad

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još nešto, ja nebi zbog toga išla doktoru. On će ti reći ili da isprobavaš ove kreme, a tu ti je forum i mame dobra stvar, u potrazi za onom koja Ani odgovara, ili, u gorem slučaju, prepisati kortikosteroidnu kremu (a može se dogododiti da te ne upozori da su unutra kortikosteroidi)

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čokolado, mislim da se radi o boljki većine male djece. Tanka nježna koža koja je izložena velikim promjenama u temperaturi + vjetar. Obraze obavezno trebaš zašititi prije izlaska iz kuće, a moja preporuka je da barem dva puta dnevno namažeš obraze (i u kući), jer i radijatori jako isušuju kožu.
    Nama nisu pomogle niti Pavlovićeva, niti Mustele, već obična Bepanthen mast. Iza 2 nanošenja na kožu, Lovri je koža ko bebina guza... I tako sve do proljeća...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

slažem se s mammom san-i Luce i ja smo jako osjetljive kože, pa nam ova zimulja, bura i ostalo ispucaju obraze, usnice i ruke ma kako se sakrili, pokrili..Uglavnom, mazanje nekom kremom koja Ani najviše paše i to stalno, čak preventivno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim da ne treba odmah ici doktoru. MOja curica je imala isto neke sitne pristice koji su bili nevidljivi ali na dodir su se primjetili kao malo hrapavija koza i pitala sam dr. sta bi to moglo biti. Ona kaze ako ju ne smeta i ne svrbi da nije dermatitis nego da samo mazem kremom za koju vidim da joj najbolje pase. Isprobali smo mnoge kreme i najbolja nam je stelatopija od mustelle. S njom mazemo ujutro i navecer a preko dana kad idemo van , mazemo sa wind&winter kremom.
    Sad su se skoro povukli do kraja a mazemo vec par mjeseci, a poboljsanje je usljedilo za nekih mejsec dana.

Eto, nadam se da je i kod Ane samo to u pitanju.

Pusa Ani

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala na svim savjetima! Mi ipak bile danas kod doca postaviti par pitanja. Za obraze rekao "lagani atop.dermitis", pa smo kupili od A-derme "Exomega" kremu ( možda i mama malo ukrade za ove sibirske uvjete).
    Pitali još za vitamin D, reče da ne treba ove zime.
    A zapravo sam išla da mi "isprinta" izjavu ( ) da A. ne treba uzimati nikakve vitaminske sirupe i sl. ako se davi u kruškama, kiviju , jabukama... i normalno jede sve namirnice.
    (MM i sveki hodajuća su reklama za razne Multi-, Mega-, Miner/Vita-...svaki dan konzumiraju tablete s 200% dozama SVIH vitamina i minerala, a još iz džepa svakih hlača izviruju Selen+ACE, Mg+DŽLJ, Brokula+omega3,6,16......pa to cuclaju ko bombone...)

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja djeca sva imaju takvu reakciju na hladnije vrijeme. Ja ih mažem obično Baby love (DM) kremom za lice. Inače starije dvoje imaju neurodermatitis, ali to nije to.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mojoj Leoni obraščići ogrube čim počnu zimske temperature i vjetar...
    Njoj najbolje odgovara Babylove wind & wetter krema iz DM-a....

Još se i rimuje

iva_777 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi se s tim borimo već dva tjedna i tek smo sad otkrili uzrok tome i konačno smo se rješili crvenila. Jana u toku noći bezbroj puta okrene glavicu lčijevo desno i to traje cca pol sata svake noći. Uslijed tog meškoljenja si je ličeko naribala na plahtu. Zmislili smo ful mekanu plahticu i sad je sve ok. E da lice smo mazali Becutan kremom više puta dnevno onak na debelo. Pokušajte i sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ivaru se pojavljuje i ljeti i zimi, ne svrbi ga, ali nakon toga ocekujemo astm. napad
    Znas Ivka da ima nesto u tome. Noah to dobija samo zimi, mislim to crvenilo na obrazima. Par dana tog crvenila i eto nas opet na Floventu,
    alergijskom sirupu

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    ja mislim da ne treba odmah ici doktoru. MOja curica je imala isto neke sitne pristice koji su bili nevidljivi ali na dodir su se primjetili kao malo hrapavija koza i pitala sam dr. sta bi to moglo biti. Ona kaze ako ju ne smeta i ne svrbi da nije dermatitis nego da samo mazem kremom za koju vidim da joj najbolje pase. Isprobali smo mnoge kreme i najbolja nam je stelatopija od mustelle. S njom mazemo ujutro i navecer a preko dana kad idemo van , mazemo sa wind&winter kremom.
    Sad su se skoro povukli do kraja a mazemo vec par mjeseci, a poboljsanje je usljedilo za nekih mejsec dana.

Eto, nadam se da je i kod Ane samo to u pitanju.

Pusa Ani
    Uzvraćamo pusu . Još jedno pitanje: piše u uputstvima za ovu kremu (nije nikakva kortizonska, nego biljna - zob, omega 6...) da se maže 2 puta dnevno. Kako nije osobito masna i jako se brzo upije , izgleda da za izlaske vani trebam mazati opet s nekom "vjetar-kremom"? Bit će da je tako.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aha. Ali zapamti da nije svaka "vjetar" krema dobra za svako lice. Primjetiti ćeš akciju nakon 2-3 dana. Ako joj se crvenilo ne povlači, a (suhe) ljuskice su još uvijek tu, onda mijenjaj kremu.
    Opet ti preporučam Bepanten mast.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi rekla da je najbolje da s tom mazes ujutro i navecer a za izlaske van uzmes neku "vjetar-kremu" ( bas zgodan naziv, svidja mi se) jer one koliko znam nemaju u sebi vode pa su bas za vjetrovito i vlazno vrijeme

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Opet ti preporučam Bepanten mast.
    Mi probali sinoć i jutros crvenila nema. I večeras ćemo preventivno namazati. Mamma san

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema druge neg isprobati. Nama Bepanten ne pomaže a nju smo prvu kupili po preporuci.
    Jako, jako ovisi o koži djeteta.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam crvenilo po obraščićima povezala s kremom koju sam JA koristila (nešto s aha kiselinama i raznim čudima), a kad bi se mazili i nosili to bi i malome došlo na lice, pa sam slijedećih jedno godinu dana od kozmetike koristila samo Becutan kremu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

A. je crvenilo prošlo nakon 2 dana mazanja s Exomega kremom. I treba da je prošlo obzirom koliko je koštala . Nasatavljamo s tretmanom...

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo još jednog iskustva sa crvenim i osjetljivim obraščićima - dvojčeki Stela i Sven su kao mali rumeni patuljčeki čim pojačamo grijanje ili izađemo ovih dana malo u šetnju. Moja prva pomoć je Baleina (u DM-u) krema sa nevenom. Fenomenalna stvar, masna je ali ne previše, fino se upije i liječi ličeka. Naravno, i Mama ju koristi . Mogu se mazati i usne, ručice i svi dijelovi tijela koji nastradaju i oštete se. Neven je ljekovit i nimalo ne škodi ako bebač lizne ručicu ili čak ako mu uđe u oko.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nama nisu pomogle niti Pavlovićeva, niti Mustele, već obična Bepanthen mast. Iza 2 nanošenja na kožu, Lovri je koža ko bebina guza... I tako sve do proljeća...[/quote]
    Zivio bepanthen Mi naprosto ne bi mogli zivjeti bez njega.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mamasch, ako na Baleu misliš na Melkfett, to je vazelin s nevenom. Ima i jedna baby krema njihova (Babylove) koja je s nevenom, sadrži vjerojatno i cinkovu pastu jer ostaje malo bijelo, isto je jako dobra. Iako sam ja malo nepovjerljiva prema nevenu, jer je moja mama (koja je bila alergična na sve i svašta) od jedne nevenove kreme dobila alergiju.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da da mamazika, Melkfett, nisam se sjetila kak se točno zove kremica.
    Naravno da je svaka osoba drugačija i što meni paše ne mora svima, no eto moji klinci odlično reagiraju na vazelin/neven a i Tata i ja ju koristimo i stvarno nikakvih problema. Naravno ne zaboravimo neizostavnu Niveu baby Intensiv sa Pantenolom, cinkoksidom i maslinovim uljem - par puta dnevno namazati i djeluje!
    Nažalost zasad mi nema tko pričuvati dupliće a Tata radi od jutra do sutra i nemam ga srca žicati da donosi raznorazne kremice da isprobavamo 8) ,tak i tak se uz svoj posao sav slomi da nam udovolji s voćem, povrćem, i svim mogućim sitnicama koje malci i ja poželimo i svakodnevno SMS-amo kao dnevnu narudžbu. Ostavit ću sebi taj gušt lunjanja među dm-ovim policama kad uspijem zbrisati solo do grada! 8)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ja sam crvenilo po obraščićima povezala s kremom koju sam JA koristila (nešto s aha kiselinama i raznim čudima), a kad bi se mazili i nosili to bi i malome došlo na lice, pa sam slijedećih jedno godinu dana od kozmetike koristila samo Becutan kremu.
    Čitam topic i sve se nadam da nisam jedina koja je to primijetila. Ja koristim Garnier Essentials Daily moisturiser. S prvom bebom se dolazak zime poklopio s mojim ponovnim odlaskom na posao i redovitim mackanjem. Isprobavali smo "sve živo", wind&weter, Pavlovićeve, zg. melem, Eucerin... i ništa nije pomoglo dok se JA u proljeće nisam prestala "hidratizirati". Ove zime, druga beba, ista stvar od samo jednog moga trackanja. Prošlo nakom 3-4 dana ne-trackanja.
    Pa probajte razmisliti i o tome, ako drugo ne pomaže...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •