Stranica 9 od 9 PrviPrvi ... 789
Pokazuje rezultate 401 do 416 od 416

Tema: Carski rez - razna iskustva molim

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kužim te, al kužim i njih.
    Prva dva dana ne možeš stalno imati bebu sa sobom jer si u sobi za intenzivnu njegu gdje leže i druge žene koje se oporavljaju nakon operacije (kao i ti).
    Plahta mora biti na krevetu zbog lohija koje mogu biti opasne za bebu. Pitala sam babicu zašto mora biti pokriven krevet i tako mi je odgovorila.
    Kad si u svojoj sobi možeš imati bebu koliko hoćeš. I po noći, samo traži ju.
    Ne smiješ ju dojiti sjedečki jer ako nešto bude oni snose odgovornost. Zamisli da nekoj mami padne beba - mediji bi uništili bolnicu i sve koji u njoj rade, da ne govorim što bi bilo bebi. Neke mame isto tako misle da ju mogu dojiti sjedečki, pa im se zavrti i tko zna što bude. Sestra ne može procijeniti hoće li se dogoditi nešto tebi i bebi. Pitaj sestru kad pređeš u sobu možeš li imati svoj jastuk za dojenje, ak ti je tako lakše. Mojoj cimerici su rekli da može. Sad ti je ovo drugo dijete pa ti možda daju da sjediš.

Blago tebi - nisi znala što bi s mlijekom i brzo si se oporavila. Ja 10 dana nisam mogla spavati na boku od bolova zbog bakterije. A mlijeka sam imala po 10 ml. Vagale su bebu.
    Ak ćeš ići na spinalnu, računaj s tim da si 24 sata vezana za krevet. Onda ti sestra pomaže dić te i vadi kateter. ja taj prvi dan uopće nisam imala bebu uz sebe na krevetu jer mi je bilo jako loše (bakterija) pa sam se bojala. Gledala sam ju u staklenom krevetiću. Tužno.

Što se tiče kontakta kože na kožu, nije to tako presudno. Moja beba ima 10,5 mj.i nikad to nismo imale. Bila je sa mnom u krevetu tek drugi dan kad mi je bilo bolje, treći dan sam ju dobila u sobu, da bi ju dan nakon toga uzeli na postintenzivnu i tamo je bila do svog 17. dana. "Dojila" sam ju tek nekoliko dana jer bih ju došla na postintenzivnu zapravo rasplakati svojim cicama. Onda smo prešle na bočicu i dolazila sam ju hraniti 4 puta dnevno po pol sata, mazila ju, tepala joj i 2 put u posjete. Ostatak vremena je bila tamo s drugim bebama i sestrama. Al pajkila je stalno. Dobila sam ju tek 17. dan kad smo prebačene u Klaićevu. Bila je nervozna jer su ju stalno pipkali, vadili krv, radili joj ekg, eeg i svašta zbog čega je urlala da sam se ja doslovno rasplakala nekoliko puta. Ali i tada se primila za mene ko mali čičak jer je kužila tko je mama, i smirila bi se kad ju ja držim i pjevušim joj. MM nas zove otmičar i taoc jer smo dugo imale takav odnos. Dakle, mi nismo imale ništa od toga što kažu da doprinosi vezi, a imam osjećaj da još nisu prerezali pupčanu vrpcu.

E, da. Sestre premataju bebe svaka 3 sata. Ak hoćeš, mogu ti u sobi ostaviti pelene i kremu za guzu da ju sama premotaš. To na cr dopuštaju. Mojoj cimerici su donijeli što treba. Meni je sestra pokazala kak se to sve radi s bebom, što mi je bilo super. Prošla sam cijeli tečaj.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 24.02.2016. at 23:14

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajme, Sadie, pa odakle ti te informacije? Koje lohije su opasne za bebu? A i gdje su lohije... po prsima, gdje je bebi mjesto? Pa nitko ih ne stavlja medju noge, valjda. I naravno da ce beba znati da nije s mamom (ili da nije bila), kad je mama jedina osoba koju poznaje.

Jasno mi je da su uvjeti katastrofalni, ali cinjenice su cinjenice.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Piše ti gore otkud mi te informacija. Krevet uvijek mora biti pokriven plahtom zbog lohija. E, sad, zašto su lohije opasne nemam pojma. Nije mi palo na pamet pitati jer sam pretpostavila da znaju o čemu pričaju.Ista priča je i na babinjačama u Petrovoj.

Znam jednu mamu koja je rodila 3 mj.prije mene na SD-u. Drugi dan su joj dali dijete na 24h/dan i nisu joj htjeli pomoći nimalo. Rana joj je loše zarasla i ima priraslice na maternici. Njoj je baš pristup na SD-u nehuman.
    Svojevremeno se na jednoj drugoj temu raspravljalo je li bolje da beba bude s mamom 24h/dan ili da ju donose. Različite mame su imale razlićite stavove. Mislim da tu nema "točnog" stava već je to individualna stvar. U SD-u i Vinogradskon na cr bebe su stalno s mamom, a u Petrovoj nisu. I onda nek si bira tko kak hoće.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne ulazim u tehnikalije o navedenom rodilistu
    Ali, sigurna sam da beba jako dobro zna je li pored mame ili ne
    Moja prva cura je rodjena carskim, pod spinalnim
    Rodjena je u noci, a zbog male porodjajne tezine su je odveli u topli krevetic
    Ujutro, kad su je donijeli k meni u sobu, sestra je rekla da je cijelu noc plakala
    Medjutim, iste sekunde kad su je stavili pored mene, prestala je plakati
    Bila je smirena cijelo vrijeme
    A opet je zaplakala samo dok su je nosili na provjeru sluha i dok su je kupali (kupanje je u sobi)
    Inace, u nasem rodilistu bebe su odmah nakon carskog u sobi s mamom, a nema ni intenzivne nakon zahvata

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ha, vidim da u petrovoj vrte još uvijek iste nebuloze kao i prije 8 godina. Prišla sam nekoliko rodilišta i jedino oni imaju ta neka nebulozna pravila.

mifija, ako ti se ne sviđa, idi u neko drugo rodilište.

mifija avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Sigurno bih išla negdje drugdje da mi u Petrovoj nije doktorica koja me prati kroz obje trudnoće radi komplikacija (radi kojih i moram na cr), a kojom sam zbilja zadovoljna i ne želim ju mijenjati, pogotovo ne sad kad sam mjesec i po do poroda.

Nadala sam se samo da se od 2012. bar nešto pomaknulo nabolje. Tada sam sve te stvari prihvaćala prilično zdravo za gotovo, tek nekad naknadno mi se posložilo da ne mora i ne bi trebalo biti baš sve tako kao što oni tamo kažu.

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Drage Rode prvorotkinja sAm u 36 tjednu trudnoce. Zanimaju me rani simptomi poroda, tj. Vasa iskustva. Mene bole ledja ( lijeva strana ) i probode me u preponama cesto. Inace dosta setam bas radi otvaranja, nadam se barem da cu se otvoriti. Rekao mi je doktor da je beba za 35 tjedna velika, 2600...

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Rodila sam na carski prije 7,5 mjeseci. To mi je drugi carski (prvi bio prije 6,5 god) i oporavila sam se super kroz misec dana mirovanja al je oporavak poslije prvog bio grozan i dugotrajan (pretpostavljam zbog komplikacija s bebom i trčanja nisam mogla mirovat pa je jače ii duže bolilo).Sad intenzivno razmišljam tj ja i muž smo odlučili ići što prije na treće dijete, ginićka mi je dala zeleno al nek počekam bar 4 miseca.
    Zanimaju me iskustva tko je rodio tri carska od kojih su dva u kratkom razmaku, tj ako budem mirovala oću li se potpuno oporavit jer će ih biti troje za loviti

Stranica 9 od 9 PrviPrvi ... 789

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •