Dakle, u sali su mi stavili braunilu. Probudila sam se sa jakim bolovima u šok-sobi, a onda me premjestili na intenzivnu, drugi dan na odjel. Terapija je bila infuzija cca 3 dana (glukoza i Ringerova otopina, ne znam koliko litara), fraxiparin 3x, inekcije protiv bolova (Voltaren) na zahtjev (ja sam uzela 3 dana ujutro), neka tabletica za poticanje stolice. Šav uopće nisu prematali, stavili mi kopče, 6. dan ih skinuli. Brzo sam se oporavila, nismo dojili.

U Vž-u je operacija bila pod spinalnom. Priprema ista, terapija slična (samo što lijekove protiv bolova dobiješ u infuziji što je puno bolje jer sam od inekcija imala kvrge po guzici, nema tabletice i fraxiparin ide 4 dana). Cijela operacija je trajala oko 1 sat. Uđeš u salu (mala i ugodna), sjedneš na stol, daju ti inekciju u kraželjnicu (uopće ne boli), legneš na stol, jednu ruku ti "svežu" uz tijelo da ti mjere tlak, drugom pokazuješ ko policajac i tu ti daju u braunilu sve i svašta (znam da daju antibiotike preventivno). Stave ti kompresu ispred lica pa ništa ne vidiš. Ništa ne osjećaš ispod struka naniže. Operu te (dezinficiraju), zarežu i onda te malo navlače tamo vamo. Anesteziologica cijelo vrijeme priča s tobom pa ne misliš kaj ti rade. Onda čuješ plač. Donesu ti dijete, prislone uz lice da ga malo vidiš, ljubiš i da u knjižicu mogu napisat da je ostvaren kontakt koža na kožu. Nose ga na aspiriranje (čula sam), vaganje, mjerenje i ostalo. Kažu ti podatke o spolu, težini, duljini. Onda te šivaju. Meni su napravili jako lijep šav (koncem koji se sam raspada i šivano je iznutra, onaj estetski šav). Kad je sve gotovo, opet te operu i voze u sobu. Nuspojava spinalne je strašna treskavica koja se ubrzo smiri. U sobi te čeka bebač. Noge nisam mogla pomaknut, ali sam privukla njegov krevetić i rukama ga premjestila pored sebe. Odmah je dojio. Anestezija polako popušta pa nema velikih bolova kao poslije opće.

Drugi dan obavezno ustajanje iz kreveta (nakon cca 24 sata), prva toaleta i skidanje katetera. U prvo vrijeme piješ samo čaj. Kad dobiješ vjetrove (obično 2. dan [dan operacije se računa kao 0. dan]), dobiješ prvi obrok - juhu i kruh. Ustajala sam koliko god sam mogla jer je brži oporavak, a i D. sam presvlačila (inače to u prvo vrijeme dolazi sestra raditi svaka 4 sata). Dojio je u ležećem, ali i u položaju nogometne lopte zbog ogromnih cica i ragada. Išli smo doma 5. dan (bilo je sve u redu, inače drže i do 7 dana).