moj drugi porodje bio carski u vinogradskoj. imala sam dogovoren termin, ali je J požurio, pa mi se ispunila želja da dočekam svoje trudove.
operacija je bila pod općom anestezijom, tako da o samom toku operacije ne znam ništa. rodila sam u 2.50 po noći, bebu su mi donijeli u sobu za buđenje čim im je sestra javila da sam se probudila, a ja sam tražila da mi ga odmah stave na cicu i jesu, jedna učenica na praksi mi je pomagala svaki put namjestiti ga za podoj jer se taj prvi dan i nisam baš mogla micati jer me svaki pokret bolio. dobila sam i infuziju, po tri boce ringera i fiziološke i još nešto jer sam imala dosta visoke jetrene probe ( kasnije su vidjeli vodenu cistu na bubregu koja je nastala od pritiska maternice u trudnoći).
taj nulti dan sam dobila bubrežastu zdjelicu i gazu da si močim usta, crugi dan čaj. drugi dan sam dobila juhu. kateter su mi izvadili nakon dan i pol, a tad su me i digli iz kreveta i premjestili u normalnu sobu.
dobivala sam i inekcije protiv bolova na zahtjev. dojila sam na zahtjev i beba nije nadohranjivana - sigurno znam po tome koliko često su ga nosili k meni. najudobniji položaj mi je bio nogometna lopta jer me na ležeći jako bolio rez. četvrti dan su me previli, a na dan izlaska (meni8, zbog te ciste) su izvadili konce(kopče?). sve je savršeno zaraslo, rez je bio ultra mali i ožiljak se danas, 4 godine kasnije skoro i ne vidi i ne osjetim ga nikad, za razliku od epi koju osjećam kod svake menge, a prošlo je 9 godina.

smajlić, svakako razgovaraj s doktorom, reci mu svoje strahove i dogovorite se za opciju koja će biti najugodnija za tebe i bebu i ostati ti u najboljem mogućem sjećanju.
a možda se mališa i okrene.

u svakom slučaju sretno.