Pokazuje rezultate 1 do 50 od 416

Tema: Carski rez - razna iskustva molim

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    glavno da je smajlić uspostavila kontakt s ginekologom
    i da mu vjeruje
    dalje će sve biti kako treba biti
    potpis!
    Ako se radi o Jukicu iz Vz .. dupli potpis.

Moj Kai je isto bio okrenut zatkom od UZV u 22. tjednu pa sve do sredine 37. tjedna trudnoce.
    Kad sam cula kakva je praksa u Puli i Rijeci (kao najblizim rodilistima) u slucaju vaginalnog poroda zatkom, odlucila sam da mi je jedina opcija, ako tako ostane beba, Varazdin, jer su uobicajene procedure u ova prva dva rodilista po svoj literaturi koju sam citala, izuzetno rizicne za dijete. Ili carski u Puli, ako ne stignemo otputovati.
    Medjutim, u Pu i Ri nisam ni dolazila u obzir jer je dijete procijenjeno kao veliko (a uopce nije bio jako velik, tek 100njak grama veci od prve cure, samo puno duzi).

Ja sam radila i ovu vjezbu koju ti je dr. preporucio, ali ne s nogama u zraku, nego samo sa zdjelicom u zraku i s osloncem na nogama.. moja starija cura je znala nekad iz zabave pjevati bebi kod mojih koljena ili joj kao fol svijetliti lampom da zna gdje se treba okrenuti i nosila sam zalijepljen grah ili slanutak (kako sam kad imala) na akupresurnoj tocki za okret bebe na malom prstu na nozi (na vanjskoj strani malog prsta desne noge, odmah desno od nokta).
    Isprintala sam si sliku bebe okrenute glavicom dolje i uz nju meditirala bar par minuta svaki dan (jel se vidi koliko mi je bilo vazno ostvariti prirodan porod?) ...
    Ne znam da li se beba okrenula kad sam se pomirila sa situacijom i opcijom CR (i prihvatila da je ocito i njemu i meni potrebno proci kroz ovo iskustvo pa sam se prepustila iskustvu) ili zato jer sam par dana prije poroda isla roniti (isto nasla na netu kao "recept".. zaranjanje okomito u vodu okrece bebu), ali na kraju se okrenuo.

Nadam se da ce ti i ovo iskustvo bar malo pomoci.
    Iskreno mislim da si u odlicnim rukama, ali navijam da se bebac okrene pa da i ti budes mirnija.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 07.08.2010. at 14:34

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •