Neli i kahna, hvala vam na odgovorima!!
Neli, skuzila sam da mora da je iphone u pitanju jer znam da on voli raditi takve stvari :D
Poslala sam mail dr. Habeku (hvala, googlu ) i već mi je odgovorio. I doista, kaže da čak ni kod prvorotke to ne mora biti indikacija za carski rez ako se procjeni da je vaginalni porod moguć.

Pod pretpostavkom da beba neće biti prevelika i da ne bi postojala disproporcija između njezine glavice i moje zdjelice, ono što mene zabrinjava je sljedeće: što ako se mora izabrati između vaginalnog induciranog poroda i "in labour" carskog reza? naime, mislim da je za bebu bolje da porod počne...

a ako je samo dr Habek na SD spreman poroditi vaginalno zadak, onda pretpostavljam da bi to značilo indukciju jer kako drugačije potrefiti njegovu smjenu?

budem pitala i sr. Eriku što kaže za Varaždin... dobro je imati što više informacija. hvala ti.

kahna, pokušavam s vježbama i s moksibustijom... ali sam počela tek prošli tjedan jer se prije nisam zabrinula zato što su mi svi govorili da ima vremena da se beba okrene do 37. tjedna i da se ne moram brinuti...