Evo i mog iskustava...Rodila sam treće dijete na carski rez, pra dva poroda su bila prirodana, i prošla bez ikakvih problema, no treće dijete je bilo na zadak simplex, mislim da se tako piše, kada su i glava i noge okrenute prema pluima a samo guza prema dole. Doktorica me poslala u petak naveće u bolnicu jer je dolazio vikend a termin je bio u nedjelju. Cijeli vikend sam se znojila slušajući iskustva žena koje su ležale na patologiji i osjećala sam se užasno, nije bilo ni jednog jedinog truda i pitala sam se cijelo vrijeme šta ja radim ovdje??? No u ponedjeljak ujutro u 6h pukao mi je vodenjak i trudovi su krenili jedan za drugim i ja sam se pod hitno našla u rađaoni. Pošto je na mjerenju beba bila velika preko 4 kg i zbog njenog položaja doktori su mi odmah predložili CR. Iskreno jedva sam čekala da dijete izvade na bilo koji način jer je beba i nogama i glavom gurala prema pličima i imala sam osjećaj kao da će ma mali alien iskočiti iz pluča. Jedva sam čekala da me uspavaju jer više nisam mogla ni do daha doći. Kad sam se probudila idjela sam da je sve trajalo manje od pola sata, sestre u šok sobi su mi javile da je sve dobro prošlo da sam rodila zdravu curicu. Nakon 10 minuta i suprug me posjetio i rekao kako imamo lijepu djevojčicu. Mislim da mi je to u tom trenutku bila najveća sreća i da nisam žalila što se nisam prirodno porodila jer tko zna šta bi se sve dogodilo da sam išla prirodnim putem. Ja zbog toga nevolim svoje dijete manje nego ono dvoje što sam prirodnim putem rodila.
Ja imam odlična iskustva s doktorima (Osječka bolnica) i mislim da bi trebala slušati njihove savjete, ako te možda strah od njihove odluke uvijek možeš zatražiti drugo mišljenje ili čak i treće...SRetno )