Ja sam nedavno rodila po drugi put cr-om, na SD.
Dobila sam spinalnu, nakon toga su mi stavili kateter i par minuta kasnije sam vec dala pusu bebi
Na babinjace su me odvezli odmah, dobila bebu na prvi podoj ni dva sata nakon poroda, fino smo se mazili sat i pol, bio je samo u peleni meni na prsima, i jos je malo i papao - jedno uistinu prekrasno iskustvo.
Infuziju s analgeticima sam primala samo prvih 24h (tada je rez bolio), nakon toga sam bila skroz bez analgetika. Nakon 24h je vadjenje katetera, skidanje infuzije i prvo ustajanje, i ono najvaznije - prvi obrok. Beba je bila sa mnom vecinu vremena, osim po noci i za kupanje, sestre su jako ljubazne, dodavale bebu tih prvih 24h, kasnije pomagale oko dojenja (mali nije dobro hvatao cicu) itd.
Doma sam otpustena treci dan (znaci bila sam tamo 3 noci nakon cr) i to mi je najbolje od svega jer uz svu njihovu pomoc doma je ipak puno lakse - ima tko malo nositi bebu kad place, ima tko za pruziti ruku prilikom ustajanja, itd...

Uglavnom, ovaj cr mi je ostao u boljem sjecanju nego prethodni, tako da sto se mene tice preporucam spinalnu a i super mi je taj brzi odlazak kuci, biti 7 dana u bolnici mi je katastrofalno dugo ako moze krace...