Citiraj Diana72 prvotno napisa Vidi poruku
Bok, cure, evo i mog iskustva sa carskim.
Moju curicu sam rodila prije cetiri godine u riječkom rodilištu, nije bio planirani carski, iako imam sijagnozu hidrocefalus, pa i samo zbog toga ne bih se smjela naprezati zbog tlaka u glavi, ali nitko to nije uzeo u obzir. carski je na kraju napravljen zbog sporog otvaranja i mogucih komplikacija,a i otkrili su da imam miom, koji su operirali u isto vrijeme kad je bio i carski, tako mi pise u otpusnom. Što se tice oporavka poslije, nije bilo problema, odmah nakon budjenja , htjela sam ustati, ali nisu mi dali, a kad se to napokon desilo, ustala sam tako brzo i odjurila do toaleta, da je sestra morala trčati zamnom, bolova je bilo, ali ako usporedim operacije glave i glavobolje prije i poslije, ovo je bio godišnji odmor. Nakon pet dana sam otišlla doma , a cetiri dana kasnije, u bolnicu na skidanje šavova. Sad sam u 24tj. i mislim da cu opet na carski, a za svaki cu slucaj tražiti od ginekologa preporuku, sigurnije mi je nego riskirati da dobijem visoki tlak i da opet zavrsim na operaciji glave, ipak beba treba zdravu mamu koja ce biti u stanju da se brine za nju, sto vi mislite?
Od ovog je posta je prošlo više od godinu dana. Nisam dobila preporuku za carski od neurokirurga ali opet je bila indikacija za carski kao i kod prvog poroda, bez učinkovitih trudova i slabo otvaranje, pa je carski rez bio jedina opcija, samo ovog puta sa manje forsiranja vaginalnog i manje dripa. sve je prošlo dobro, bebu sam dobila čim sam se probudila, ali oporavak je ipak trajao duže nego prvi put, i rez je prokrvario, pa sam morala strogo mirovati, što mi je bilo jako teško uz dvoje djece i bez pomoći sa strane, jer se muž morao vratiti na posao.
Razlog zbog kojeg sam prokrvarila, i to još u bolnici, je taj famozni rooming in, koji se primjenjuje i kod ovakvog načina poroda.Nakon carskog savjetuju mirovanje, zabranu dizanja tereta većeg od tri kg, a nositi dijete po sobi cijelu noć jer ga muče grčevi i tkoznašto još, nije baš preporučljivo poslije takvog zahvata barem dok se ne pregleda rana i izvade konci.