Prica pocinje s 38+4 tj kad sam krenula svaka dva dana na ctg i amnioskopiju...
Svaki put drugi ginekolog i svaki put mi rekli nalaz koji je bio 2 prsta do ovoja i glavice, ctg uredan i pitali sto i kako ja zelim...na sta je odgovor bio da cekamo prirodu da pokrene...i svi su se s tim slozili.
Sa 40+6 nalaz isti, doktorica u cudu kaj jos nije krenulo i pita me opet za moje zelje...E tu sad odgovaram da sam planirala cekati prirodu ali prvi put sam cekala pa se namucila prirodno i an kraju zavrsila sa svim i svacim (i prokidanje vodenjaka i drip, i dolantin, i spasmex, i epiziotomija) te da me strah i da nisam pametna...
Zena je ajmo reci odlucila umjesto mene i narucila na indukciju sa 41 tj, rekal da misli da ne treba cekati jer se dalje moze samo komplicirati i ajde...ja pristanem i cijeli dan se molim da samo krene
Ujutro sa 41 tj (29.07) apsolutno nista...perem se, depiliram, spremam torbu do kraja i krecemo...
Dosli, obavili ctg, klizmu i smjestili me u sobu za truđenje. prikopcali ctg, dosla dr, pogledala, nalaz isti i u pola 9 prikljucili mi drip. dosao muzek i sjedili, pricali, i bilo onako...cisto ugodno...krenuli trudovi na svake 4 min (ponekad na 2) bolni ali ne prestrasno...i cim zavrsi trud u smjeh...sestra me upozorila na disanje pa sam se pokusavala pridrazvati uputa, onda su probusili vodenjak i dalje cekamo da krene i vrlo brzo krecu jaci bolovi
oko 11 opet pregled, pomak na 3-4 prsta i sele me u rađaonu i trudovi postaju sve jaci i jaci...nakon nekog vremena dr mi dopustila prosetati po hodniku te nakon toga ljuljanje na lopti...hvala primalji koja je bila predivna, pomagala i hrabrila...na zalost neznam kako se zove ali je mlada s kovrcavom kosom...iako me na kraju porodila primalja Đurđa..
dalje mislim da nije potrebno pisati o uzasnim bolovima...i da...vikala sam...prodisavala i na svakom trecem pukla i urlala iz petnih zila (i niej se culo u malo udaljene sobe...tak obar vele cure).
Sve je vodila dr Kolarevic za koju kazu da je ostra, ali zena je u biti prekrasna osoba s kojom se da razgovarati...ima svoje stavove kako i mi i samo treba naci neki kompromis...ja sam joj se skroz prepustila...hvala joj (jedina zamjerka njoj sto je pred menom pitala sestru kamo s indukcijom (misleci na mene)...
Tko je i sto je tesko za skuziti ali koliko kuzim cu objasniti...
glavna sestra Ksenija, glavna primalja Marijana, primalja Ivana i crna s njom u smjeni, sestra Vesna, Sestre za bebice (pogotov starija gospođa na zalost neznam ime) predivne i pune stpljenja...obilaze, pitaju dali tko sto treba...
nije mi se svidjela jedna za bebe s crnom kratkom kosom..djeluje nafureno i ako da joj tesko tamo biti i neznam kako opisati ovu ali jedino kako mogu da se skuzi o kome je rijec je debela u rozom...ta je u prvom susretu u rađaoni stala kraj mene i bebe i pitala primalju kad to ide u sobu!! Doslo mi da ju zviznem lopatom...ja i moje dijete smo TO??? uh...i dalje je bila na odjelu donosila toplomjer, tablete i ptala jel trebamo cisto ili nesto ali je koma...uzasna, bezvoljna, ljutita...
i veliki veliki i preveliki minus spremacicama...jedna jedina je bila kulturna i komunikativna a sve ostale traljave, bezvoljne...lupaju, gunđaju...pogotovo dvije koje su bile zadnji dan i nafurile se jer smo rekle da zatvore ili vrata ili prozor jer je uzas propuh a bebe u sobi...
Neznam jel to nedostatak odjela, bolnice ili cega ali takvo ciscenje u ustanovi di se ajmo reci trude protiv bolnickih infekcija i da bude cisto je katastrofa...ok wc, tus i pod je cisti...Znaci u tih 5 dana spremacica je nosila jesti, pokupila tacne, ispraznila kantu, obrisala pod lupajuci i nekom plavom mokrom krpicom traljavo prebrisala stol i ormarice bez pomicanja stvari...
dobro znam kad sam radila da smo svaki dan po par puta s dezinficijensom prali stol i ormarice, rukohvate i kvake, jednom na dan prozorke daske i svjetla iznad kreveta, a spremacica sve ostalo..uglavnom...ciscenje je na nikakvom nivou
neznam jesam li sto propustila...
Kc rodiliste naspram Vž nije novo ali ima svu opremu osim stolcica, osoblje u Kc je 10x ljubaznije i strpljivije nego u Vž (ako izuzmemo da su tamo E. i J. no1)...
prvi porod i drugi mogu reci po bolnosti isti, jedina razlika je sto sam na drugi dosla odmorna...tak oda biram izmedju ta dva opet bi izabrala drugi inducirani i opet u Kc...
Vž opremljenost, Jukic i Erika te vecina Kc osoblja na odjelu bi bila idealna kombinacija..
Ako nesto fali ili vas zanima pitajte...ili cu napiosati naknadno ako skuzim da sam nesto propustila
i da...u kc sam dijete odmah dobila na prsa i nakon zamatanja je sisala dok su u <vž dijete stavili u krevetic jer je kao preumorno i ne treba 24 sata jesti...
luka je za tri dana pao do granice da nas skoro nisu pustili doma petra je danas teza nego pri porodu za 210 grama![]()